Σύμφωνοι, η Μπάγερν ήταν το φαβορί και το απέδειξε, αλλά πρώτον το 0-3 το λες και "μαγική εικόνα", από την άποψη πως ο Ολυμπιακός δέχτηκε δυο λεπτά από το 88` και μετά. Στο δια ταύτα πάντως ο Μάρκο Σίλβα έδειξε οτι σεβάστηκε υπερβολικά τους Βαυαρούς και κράτησε πολύ πίσω τον Ολυμπιακό, χωρίς να εκμεταλλευτούν οι ερυθρόλευκοι τη "λάβα" του "Καραϊσκάκη". Μοιραίος ο Σαλίνο που έχασε δυο γκολ στο 0-1, αλλά ο Βραζιλιάνος ήταν συγκινητικός παίζοντας στα χαφ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ρομπέρτο που "έφαγε" κοροϊδίστικο γκολ από τον Μίλερ, αλλά έβγαλε κιόλας. Ό,τι έγινε, έγινε πάντως και το άσχημο είναι η νίκη της Ντιναμό επί της Άρσεναλ, αφού ο Ολυμπιακός πρέπει τώρα να κυνηγήσει αποτέλεσμα την άλλη αγωνιστική στο Λονδίνο...

Καλό και το 0-0

Η Μπάγερν όπως ήταν φυσικό ανέλαβε την πρωτοβουλία (70% η κατοχή στο 20`), με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα, αλλά τουλάχιστον δεν είχε απειληθεί στο ξεκίνημα, παίζοντας καλά ανασταλτικά. Ο Ιντέγιε πάντως στο 19` από καλή θέση έπιασε κεφαλιά, με τον Νόιερ να μπλοκάρει και τους ερυθρόλευκους να προσπαθούν σιγά-σιγά να βγουν από το καβούκι τους.

Το άσχημο ήταν πως Κασάμι, Καμπιάσο και Ομάρ είχαν "φορτωθεί" με κίτρινες (αυστηρές οι δύο τελευταίες) και τα πράγματα θα είχαν γίνει χειρότερα αν στο 26` ο Ιντέγιε δεν έβγαζε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Λεβαντόφσκι από στημένη φάση, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τσάμπι Αλόνσο είχε ένα καλό σουτ άουτ. Οι διαμαρτυρίες προς τον ρέφερι Καρμπάγιο είχαν λίγο αποπροσανατολίσει τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα, η Μπάγερν από την άλλη ανέβασε στροφές, κυκλοφόρησε πολύ ωραία την μπάλα και σε δυο λεπτά (34` και 35`) χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Ρομπέρτο στα σουτ των Κόστα (κίνδυνος-θάνατος ο Βραζιλιάνος) και Λεβαντόφσκι. Εν τέλει, το ημίχρονο έληξε 0-0 με τον Τσόρι στο 44` να έχει μια πολύ καλή ενέργεια, όμως οι ερυθρόλευκοι στην επανάληψη έπρεπε να παρουσιαστούν πιο συγκεντρωμένοι, πιο αποτελεσματικοί και κυρίως να κρατήσουν μπάλα περισσότερο.  

Γκαντεμιά και αστοχία...

Χωρίς να αλλάξει η μορφή του ματς ξεκίνησε και το β` μέρος, με τους Βιδάλ και Μίλερ να έχουν δυο καλά σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Ρομπέρτο την πάτησε... Από το πουθενά, στο 52` ο Μίλερ έκανε μια ψηλοκρεμαστή σέντρα-σουτ από δεξιά, ο Ισπανός ξεγελάστηκε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα! Στο μεταξύ, ο Σαλίνο στο 54` σπατάλησε μια καλή ευκαιρία, ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε οτι χρειάζοταν φρέσκα πόδια... Ο Νόιερ στο 56` κράτησε το 0-1 στο ωραίο σουτ του Ιντέγιε, με τους ερυθρόλευκους να πλησιάζουν στην ισοφάριση.

Ο Γκουαρντιόλα έβαλε Κομάν αντί Λεβαντόφσκι, ενώ ο Μάρκο Σίλβα απάντησε με Ερνάνι αντί του Τσόρι που είχε πρόβλημα στο 60`. Η Μπάγερν έκανε το γνωστό παιχνίδι κατοχής με passing game, ροκανίζοντας και το χρόνο, ενώ στο 65` μπήκε και ο Φορτούνης αντί του Καμπιάσο για κλασικό 4-2-3-1. O Ρομπέρτο στο 68` κράτησε το 1-0 στο σουτ του Μίλερ, ενώ στο μεταξύ ο Ντούγκλας Κόστα είχε μετακινηθεί δεξιά, δημιουργώντας προβλήματα στον Μαζουακού. Γκέτσε (τραυματίστηκε ο Αλόνσο) και Κίμιχ έκλεισαν τις αλλαγές της Μπάγερν, με τον Ολυμπιακό να θέλει να ρισκάρει, αλλά... Ο Σίλβα στο 82` έβαλε και τον Σεμπά αντί του Πάρντο, για να ανεβάσει πιο πολύ την ομάδα και στο 82` ο μοιραίος Σαλίνο σούταρε άουτ από θέση δεξιά! Μια, δυο, τρεις δεν μπήκε και στο 88` ο Κομάν (ίσως από θέση οφσάιντ) έδωσε στον Γκέτσε που με πλασέ έκανε το 0-2 και τέλειωσε το ματς. Ο Κομάν στο 90+1` κέρδισε πέναλτι από τον Μαζουακού και ο Μίλερ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο (66' Φορτούνης), Σαλίνο, Κασάμι, Ντομίνγκες (61' Ερνάνι), Πάρντο, Ιντέγιε.
Μπαρτσελόνα (Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Αλόνσο (76` Κίμιχ), Αλκάνταρα, Βιντάλ (79` Γκέτσε), Μίλερ, Κόστα, Λεβαντόφσκι (59' Κομάν).

Γκολ: / 52' & 90+1' πεν. Μίλερ, 89' Γκέτσε
Κάρτες: 5' Κασάμι, 23' Καμπιάσο, 25' Ελαμπντελαουί / 45' Μίλερ, 86' Κίρμιχ