Facebook Pixel "Ευρωπαϊκή Super League σημαίνει πόλεμος"!
Ποδόσφαιρο
| 2016-08-25 19:22:00

"Ευρωπαϊκή Super League σημαίνει πόλεμος"!

"Ευρωπαϊκή Super League σημαίνει πόλεμος"!

Ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία της UEFA, Σλοβένος Αλεκσάντερ Τσέφεριν, σχολίασε πως το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας "κλειστής λίγκας" θα προκαλούσε πόλεμο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ο Σλοβένος παράγοντας, ο οποίος στις 14 Σεπτεμβρίου θα διεκδικήσει την προεδρεία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν στην Αθήνα, αποκάλυψε πως στα σκαριά υπάρχουν σημαντικές διεργασίες για αλλαγές καταρχάς στο Champions League, που μπορεί να ανακοινωθούν ακόμα και αυτή την Παρασκευή!

Φυσικά αυτές θα αφορούν αυξημένα έσοδα στις ομάδες και αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Θέμα συζήτησης αποτελεί το πως γίνεται η τελευταία ομάδα της Premier League να έχει εξασφαλισμένα έσοδα 97 εκατ. λιρών και αντίστοιχα η κάτοχος του Champions League μόλις 81 εκατ. λίρες.

«Ένα από τα πρώτα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι σχέσεις με τις μεγάλες ομάδες. Γνώμη μου είναι πως μια κλειστή λίγκα με λίγες ομάδες και χωρίς να μπορεί να μπει κάποια άλλη μέσα, βγαίνει εκτός συζήτησης. Θα σημάνει πόλεμο μεταξύ ομάδων και της UEFΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Τσέφεριν (που έχει τη στήριξη 20 ομοσπονδιών) για το θέμα.

Και συνέχισε: «Εάν θέλουν περισσότερα χρήματα τότε μπορούμε να δουλέψουμε σε αυτό. Είναι το πρώτο γεγονός στον κόσμο, αλλά δεν φέρνει όσα χρήματα θα μπορούσε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags