Facebook Pixel Sportdog.gr | Έχει χρόνια να δει ο Ολυμπιακός τέτοιον ηγέτη στην άμυνα!
Ποδόσφαιρο
| 2017-09-28 00:29:00

Έχει χρόνια να δει ο Ολυμπιακός τέτοιον ηγέτη στην άμυνα!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Έχει χρόνια να δει ο Ολυμπιακός τέτοιον ηγέτη στην άμυνα!

Ο Τάκης Λεμονής έχει κάθε λόγο για να τρίβει τα χέρια του.

Ο Ολυμπιακός για όσο άντεξε στάθηκε όρθιος στο Τορίνο, αποφάσισε να παίξει φουλ αμυντικά και κράτησε για 69 λεπτά. Μετά το γκολ του Ιγκουαΐν θα ήταν θαύμα να πάρει έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας και λογικά ήρθε και το 2-0 λίγο αργότερα.

Ο Τάκης Λεμονής ωστόσο, κατάφερε να παρουσιάσει έναν μαζεμένο Ολυμπιακό, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν είδαμε στην πρεμιέρα των oμίλων κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβώνας. Ο Έλληνας τεχνικός μάζεψε τις γραμμές και απέδειξε πως οι Πειραιώτες μπορούν να παίξουν και άμυνα τελικά, ενώ σίγουρα έβγαλε και χρήσιμα συμπεράσματα για το ρόστερ του.

Εκτός από τον εξαιρετικό Οτζίτζα Οφόε, που κατάφερε να ξεχωρίσει και κόντρα στη Γιουβέντους τρέχοντας ασταμάτητα και τραβώντας μόνος του όλη τη μεσαία γραμμή, ο Λεμονής σίγουρα πλέον μπορεί να υπολογίζει για τα στόπερ και στον νεαρό Νικολάου, ο οποίος μόνο ψαρωμένος δεν ήταν στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτός όμως που τράβηξε όλα τα φώτα πάνω του και λόγω του παρασκηνίου που υπάρχει στην υπόθεση του Καπίνο, ήταν ο Σίλβιο Προτό, ο οποίος πήρε τα γάντια του βασικού και τα πήγε πολύ καλά.

Ο Βέλγος αντέδρασε πολύ σωστά όποτε χρειάστηκε, γλίτωσε τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις, ενώ δεν φέρει ευθύνη για τα γκολ. Ακόμα και στο δεύτερο όπου τον πλασάρει ο Ντιμπάλα, πιο πολύ φταίνε οι αμυντικοί και η… έμπνευση του Ιγκουαΐν που έβγαλε την κάθετη.

Πάντως, το γεγονός προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση και σίγουρα θα βάλει σε σκέψεις τον Λεμονή για την θέση «1», ακόμα και αν γυρίσει ο Καπίνο στην πρωτη ομάδα, είναι ο τρόπος που καθοδηγούσε ο Προτό την άμυνά του και ο τρόπος που μίλαγε με τους συμπαίκτες του.

Ο Βέλγος παρουσίασε ηγετικές τάσεις, σε κάθε φάση φώναζε και εμψύχωνε τους αμυντικούς του, ενώ σε κάθε σωστή αμυντική προσπάθεια, έτρεχε και έδινε συγχαρητήρια. Χρόνια λείπει ένας παίκτης με τέτοιον χαρακτήρα στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού... 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags