Μόλις μία ημέρα πριν τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ, θυμόμαστε τον… γερμανικό εμφύλιο στο Κάρντιφ, καθώς σαν σήμερα στις 25 Μαΐου 2013, η Μπάγερν Μονάχου είχε νικήσει στον τελικό της διοργάνωσης την Ντόρτμουντ με 2-1.

Στο πρώτο ημίχρονο πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι πορτιέρε των δύο ομάδων Μάνουελ Νόιερ και Ρόμαν Βαϊντεφέλερ, οι οποίοι κράτησαν ανέπαφες τις εστίες τους. Το δεύτερο ημίχρονο θα είναι μια εναλλαγή συναισθημάτων. Η ομάδα των Βαυαρών άνοιξε το σκορ στο 60ο λεπτό με τον Μάριο Μάτζουκιτς, για να απαντήσει η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιλκάι Γκουντογκάν (παράβαση του Ντάντε στον Ρόις) στο 68ο λεπτό. 

Η συνέχεια συγκλονιστική, με τις ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν όμως η ιστορία θα γράψει ένα μόνο νικητή. Στο 89ο λεπτό και μετά από ένα απίστευτο σλάμομ ανάμεσα στους αμυντικούς των «Βεστφαλών», ο Άριεν Ρόμπεν θα βάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ του μεγάλου τελικού, θα γράψει το 2-1 και φυσικά θα χαρίσει στην ομάδα του Μονάχου το πέμπτο της «αστέρι»!

Οι συνθέσεις: 

Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βάιντενφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (92’), Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι (90’), Ρόις, Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόφσκι - Σαχίν (92’), Σίμπερ (90’)

Μπάγερν (Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί (91’), Μάντζουκιτς (94’) - Λουίς Γκουστάβο (91’), Γκόμες (94’)