Facebook Pixel Το προφίλ της Μαρσέιγ
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-25 19:39:00

Το προφίλ της Μαρσέιγ

Το προφίλ της Μαρσέιγ

Η κάτοχος του τίτλου του 1993, Μαρσέιγ, θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στους ομίλους του Champions League.

Ετος ιδρυσης: 1899
Εδρα: «Βελοντρόμ» (60.000 θεατές)
Πρόεδρος: Βινσέντ Λαμπρίν
Επίσημη ιστοσελίδα: www.om.net
Τίτλοι: 1 Champions League, 1 Europa League, 1 Κύπελλο UEFA, 9 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα, 2 League Cup, 3 Super Cup.

Ξέρω τι έκανες πέρυσι
Σαν πρωταθλήτρια ξεκίνησε το περσινό πρωτάθλημα η Μαρσέιγ, όμως παρότι πάλεψε με την Λιλ μέχρι το τέλος, δεν κατάφερε να διατηρήσει το στέμμα της. Στο περσινό Champions League αποκλείστηκε στη φάση των «16» από την μετέπειτα φιναλίστ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εξασφάλισε τη συμμετοχή της φέτος απευθείας στους ομίλους καθώς τερμάτισε 2η στο Championnat. Το φετινό καλοκαίρι υπέστη δύο απώλειες στην άμυνα με την αποχώρηση των Ταγέ Ταϊβό (Μίλαν) και Γκαμπριέλ Χάιντσε (Ρόμα) ως ελεύθεροι, ενώ κινήθηκε πολύ χλιαρά στο μεταγραφικό παζάρι με τον αμυντικό χαφ της Μπορντό, Αλού Ντιαρά, να είναι η πιο σημαντική προσθήκη. Φέτος έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς, ενώ ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν μπορεί να είναι ακόμα σίγουρος για τις υπηρεσίες του Αργεντινού ηγέτη, κεντρικού μέσου,Λούτσο Γκονζάλες, ο οποίος είναι πιθανό να πουληθεί.

Προπονητης: Ντιντιέ Ντεσάμπ
Ο πασίγνωστος Γάλλος, Ντιντιέ Ντεσάμπ, βρίσκεται από το 2009 στον πάγκο της Μαρσέιγ και στην πρώτη του σεζόν την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 17 χρόνια. Ο 42χρονος ήταν παίκτης της Ολιμπίκ το 1993 όταν κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών κόντρα στην Μίλαν (1-0) και σήμερα έχει αναμορφώσει αγωνιστικά την ομάδα την τελευταία διετία, έχοντας κατακτήσει ήδη πέντε τίτλους. Εκτός από την παρουσία του στους Μασσαλούς, ο Ντεσάμπς έχει περάσει από τον πάγκο της Γιουβέντους, ενώ έχει κατακτήσει το γαλλικό πρωτάθλημα σαν προπονητής και με την Μονακό το 2003, ενώ το 2004 οδήγησε τους Μονεγάσκους στον τελικό του Champions League.

Aστέρια: Λούτσο, Ρεμί
Ο Λούτσο Γκονζάλες είναι το μεγάλο αστέρι της Μαρσέιγ. Ο 30χρονος κεντρικός μέσους ήρθε το 2009 από την Πόρτο και έδεσε το κέντρο των Γάλλων. Κύρια δουλειά του μέσα στο γήπεδο είναι οι ασίστ, ενώ οι πολύ συχνές προωθήσεις, του επιτρέπουν να βοηθάει στο σκοράρισμα. Υπάρχουν πιθανότητες ο Ολυμπιακός να μην τον βρει στον δρόμο του, αφού ενδέχεται να παραχωρηθεί, όμως δεν θα συμβεί το ίδιο με τον Λοΐκ Ρεμί. Ο Γάλλος επιθετικός αποκτήθηκε πέρυσι από την Νις και αμέσως έδειξε τις διαθέσεις του. Σε 33 αγώνες πέτυχε 17 γκολ με την Μαρσέιγ και παρότι μπορεί πολλές φορές να μην «φαίνεται» στο παιχνίδι, χρειάζεται μόλις μία στιγμή αδυναμίας για να κάνει τη ζημία.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες
Τζενάρο Μπρατσιλιάνο (Γάλλος, 31)
Αντράντε Ελινγκτον (Βραζιλιάνος, 32)
Στιβ Μανταντά (Γάλλος, 26)

Αμυντικοί
Ζουλιέν Ροντριγκέζ (Γάλλος, 33)
Νικολάς Ενκουλού (Καμερουνέζος, 21)
Στεφάν Εμπιά (Καμερουνέζος, 25)
Σουλεϊμάν Ντιαβαρά (Σενεγαλέζος, 32)
Πάπε Εμπού (Σενεγαλέζος, 23)
Τζίμι Τραορέ (Μάλι, 31)
Ζερεμί Μορέλ (Γάλλος, 27)
Ζαν-Φιλίπ Σαμπό (Γάλλος, 24)
Σεντρίκ Ντ' Ουλιβό (Γάλλος, 21)
Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Ισπανός, 21)
Ροντ Φανί (Γάλλος, 29)

Μέσοι
Αλού Ντιαρά (Γαλλία, 30)
Σαρλέ Καμπορέ (Μπουρκίνα Φάσο, 23)
Μπενουά Σεϊρού (Γάλλος, 30)
Λούτσο Γκονζάλες (Αργεντινή, 30)
Μοργκάν Αμαλφιτανό (Γάλλος, 26)
Κέβιν Οσέι (Γάλλος, 20)
Ματιέ Βαλμπουενά (Γάλλος, 26)

Επιθετικοί
Αντρέ Αγιού (Γκανέζος, 21)
Τζόρνταν Αγιού (Γκάνα, 19)
Λοΐκ Ρεμί (Γάλλος, 24)
Κρις Γκαντί (Γάλλος, 19)
Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ (Γάλλος, 25)
Μπιλέλ Ομρανί (Γάλλος, 18)

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags