Facebook Pixel "Δεν είναι ανώτερη από τον Ολυμπιακό η Ντόρτμουντ"
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-26 17:50:00

"Δεν είναι ανώτερη από τον Ολυμπιακό η Ντόρτμουντ"

"Δεν είναι ανώτερη από τον Ολυμπιακό η Ντόρτμουντ"

Tην άποψη του για τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ στους ομίλους του Champions League κατέθεσε ο Γιώργος Τζαβέλλας, σημειώνοντας πως οι Βεστφαλοί δεν είναι ανώτεροι από τους πρωταθλητές Ελλάδας.
 

Aναλυτικά οι δηλώσεις του στο katimagiko.gr:

Αρχικά, ζητήσαμε από τον Γιώργο Τζαβέλλα να μας πει την άποψή του για τον όμιλο του Ολυμπιακού κόντρα σε Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ, με τον Έλληνα αμυντικό να τονίζει: «Σίγουρα, δεν είναι και ότι καλύτερο αυτό το γκρουπ, όμως θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να κληρωθεί και με ακόμα δυσκολότερες ομάδες. Παρ' όλα αυτά δεν είναι και τόσο δύσκολο να προκριθεί. Θεωρώ πως ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να πάρει την πρόκριση».

Στη συνέχεια, ρωτήσαμε τον 23χρονο μπακ να μας πει δύο λόγια για την Ντόρτμουντ, την οποία γνωρίζει πολύ καλά, λόγω της παρουσίας του στο γερμανικό πρωτάθλημα. «Η Ντόρτμουντ έχει ένα μεγάλο γήπεδο και μία πολύ δυνατή έδρα. Κολασμένη θα έλεγα, αφού οι φίλοι της ομάδας είναι ιδιαίτερα φανατική και δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα, που δυσκολεύει κάθε αντίπαλο. Στα εντός έδρας ματς πιέζει από το πρώτο λεπτό και προσπαθεί να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερα τέρματα. Στο “Βεστφάλεν” θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό. Νομίζω όμως πως ο καλός Ολυμπιακός θα την κερδίσει στο «Γ. Καραϊσκάκης. Δεν είναι ανώτερη από τον Ολυμπιακό η Ντόρτμουντ και η εμπειρία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, αφού οι Γερμανοί απέχουν αρκετά χρόνια από το Τσάμπιονς Λιγκ, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό».

Σχετικά με τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της Γερμανικής ομάδας, ο άσος της Άιντραχτ, συμπλήρωσε: «Στα θετικά της είναι πως η ομάδα βασίζεται σε ένα σύνολο 18-20 ισάξιων ποδοσφαιριστών κάθε εβδομάδα. Η Ντόρτμουντ είναι ένα καλά δουλεμένο σύνολο που τρέχει και μαρκάρει, αλλά δεν έχει τους παίκτες ηγέτες. Είναι μία νεανική ομάδα και πέρα από τους Μπάριος και Βάιντενφέλερ, δεν έχει άλλους ποδοσφαιριστές που να μπορούν να την πάρουν στις πλάτες τους».

Ερωτηθείς ο Γιώργος Τζαβέλλας για το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια με την πρωταθλήτρια Γερμανίας, ξεκαθάρισε: «Σίγουρα θα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή στην άμυνά του. Τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ στηρίζονται πάνω απ' όλα στις άμυνες. Η Ντόρτμουντ δεν είναι ομάδα που θα χαριστεί σε οποιονδήποτε αν της δοθεί ευκαιρία. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να κλειστεί και να προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι του».

Τέλος, ζητήσαμε από τον διεθνή αμυντικό να μας κάνει μία πρόβλεψη για τις ομάδες που θα προκριθούν στην επόμενη φάση, με τον ίδιο να δίνει αρκετές πιθανότητες στους «ερυθρόλευκους» για να περάσουν στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, λέγοντας: «Όλοι λένε πως η Άρσεναλ δεν είναι αυτή των προηγούμενων ετών επειδή αποδυναμώθηκε, αυτό όμως δεν παύει να την κάνει φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου. Όπως είπα και πριν ο Ολυμπιακός έχει αρκετές πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση, αν είναι καλός και εκμεταλλευτεί την έδρα του. Η έδρα θα παίξει μεγάλο ρόλο στην πρόκριση».

Πηγή: katimagiko.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags