Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έτοιμος για κορυφαία μεταγραφή, τον θέλανε Τίγρης-Μαρινάκης – Έτσι έπαιξε στα ίσια τη Λίβερπουλ»
Ποδόσφαιρο
| 2018-11-10 19:06:00

«Έτοιμος για κορυφαία μεταγραφή, τον θέλανε Τίγρης-Μαρινάκης – Έτσι έπαιξε στα ίσια τη Λίβερπουλ»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Έτοιμος για κορυφαία μεταγραφή, τον θέλανε Τίγρης-Μαρινάκης – Έτσι έπαιξε στα ίσια τη Λίβερπουλ»

Ρουκέτες από τον Κώστα Μιαούλη για τον άνθρωπο που έδεσε τον Κλοπ.

Η έκπληξη της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League έγινε στο Βελιγράδι. Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε 2-0 της Λίβερπουλ στο... Μαρακανά των Βαλκανίων, με τον γνωστό μας Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο να παραδίδει μαθήματα προπονητικής στον πολύ καλύτερα αμειβόμενο Γιούργκεν Κλοπ. Πως ο Σέρβος τεχνικός, του οποίου η δουλειά ήταν εμφανής και στην Ελλάδα, καμία όμως από τις μεγάλες δεν τον πήρε, έδεσε κόμπο τον Γερμανό;

«Ο Αστέρας αιφνιδίασε τη Λίβερπουλ» εξηγεί στο Sportdog o Κώστας Μιαούλης, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι τη δουλειά που έκανε ο Μιλόγεβιτς στον Πανιώνιο, του οποίου τα παιχνίδια μετέδιδε στη Νέα Σμύρνη. «Σε όλες τις ομάδες που έχει δουλέψει, δίνει τεράστια έμφαση στη μετάβαση από πίσω προς τα μπρος, στο γρήγορο transition», τονίζει ο παραγωγός του ΣΠΟΡ FM και αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού του 48χρονου τεχνικού, τον οποίο ήθελαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, αλλά κανείς από τους δύο δεν τον εμπιστεύτηκε. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Σου έκανε έκπληξη η νίκη του Ερυθρού Αστέρα με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο κόντρα στη Λίβερπουλ του Κλοπ;

«Ο Αστέρας στην έδρα του είναι μια διαφορετική ομάδα. Ακόμα άπειρη ν' αντιμετωπίσει ομάδες της εμβέλειας που έχει στον όμιλο του εκτός έδρας, αλλά το Ράικο Μίτιτς ή Μαρακανά όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε, αποτελεί τελείως διαφορετική υπόθεση. Η παρουσία του Μάτιπ στα στόπερ δίπλα στον Φαν Ντάικ, αλλά και του πρώην ποδοσφαιριστή Λαλάνα αύξησε τις πιθανότητες του Αστέρα, όπως και η απουσία του Φιρμίνο από τη βασική ενδεκάδα.

Αποτέλεσμα ήταν ο Ερυθρός Αστέρας να αιφνιδιάσει με εξαιρετική παρουσία του Μάριν στο πρώτο μέρος, πολύ ενεργό τον Μπεν και τον Πάβκοβ να κάνει το ματς της ζωής του. Δεν μπορώ να πω πως το περίμενα, αλλά τόσο ο Κλοπ υποτίμησε το ματς όσο και η Λίβερπουλ ήταν μπλαζέ και το πλήρωσε».

Εσύ που έχεις παρακολουθήσει τη δουλειά του Μιλόγεβιτς στην Ελλάδα και τον Πανιώνιο ανέλυσές μας γιατί διαφέρει από άλλους προπονητές στη χώρα μας.

«Ο Μιλόγεβιτς εδώ και χρόνια, σε όλες τις ομάδες που έχει δουλέψει, δίνει τεράστια έμφαση στη μετάβαση από πίσω προς τα μπρος, στο γρήγορο transition. Επιπλέον έχει πολύ καλές αλληλοκαλύψεις τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, γιατί προερχόταν από δύο βαριές ήττες σε Παρίσι και Λίβερπουλ, όπου η ομάδα του προσπάθησε να παίξει. Οφείλω να τονίσω πως και στο ματς με τη Λίβερπουλ το έπαιξε στα ίσια, χωρίς να κλειστεί στο πρώτο μέρος και δικαιώθηκε».

Πιστεύεις, ότι έκαναν τραγικό λάθος οι μεγάλοι που δεν πήραν προπονητή;

«Τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όσο και ο Μελισσανίδης έχουν ασχοληθεί με την περίπτωση. Αυτό που γνωρίζω είναι πως ο Μπάγεβιτς ήθελε διακαώς τον Μιλόγεβιτς ώστε να διαδεχθεί τον Χιμένεθ. Για τον Ολυμπιακό λέγονται πολλά, υπάρχει παραφιλολογία και λόγω της σχέσης με τον Ερυθρό Αστέρα. Δεν είμαι βέβαιος αν και ο Μιλόγεβιτς θα αναλάμβανε κάποια μεγάλη ομάδα εδώ, αν πρώτα δεν δοκίμαζε σε μια από τις δύο μεγάλες της πατρίδας του. Όπως άλλωστε είχε πει ο ίδιος, όταν σε καλεί ο Ερυθρός Αστέρας, δεν μπορείς να πεις όχι».

Ποιο θεωρείς, ότι θα είναι το μέλλον του Σέρβου προπονητή;

«Θεωρώ πως ο Μιλόγεβιτς δεν θα μείνει πολύ ακόμα στον βαλκανικό χώρο, όπου έχει δουλέψει μέχρι στιγμής. Ο Μιλόγεβιτς είναι έτοιμος για να κάνει το επόμενο βήμα και δεν θα εκπλαγώ αν είναι σε ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τον πίστευα από την αρχή, τουλάχιστον που είδαμε δείγμα δουλειάς του εδώ, όσο κανένας, και νομίζω πως είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags