ΟΣΦΠ-ΜΟΝΑΚΟ 1-0

Στις 3 Νοεμβρίου του 2004, Ντιντιέ Ντεσάν, ως τεχνικό της Μονακό τότε, είχε γνωρίσει την ήττα με σκορ 1-0 από τον Ολυμπιακό (84’ Σούρερ). Με τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι», με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ομάδα, βρέθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου τους με 7 βαθμούς, όσους είχε και η Λίβερπουλ.

Τελικά, από τον συγκεκριμένο όμιλο, στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, προχώρησαν οι «κόκκινοι» και η Μονακό. Στο δυναμικό της γαλλικής ομάδας, ανήκε ο Άκης Ζήκος, ο οποίος το 2004 είχε φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Μονακό να ηττάται από την Πόρτο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (70΄ Γεωργάτος), Ανατολάκης, Σούρερ, Πάντος, Στολτίδης, Ριβάλντο, Καφές, Τζόρτζεβιτς (65’ Μάριτς), Τζιοβάνι (65 Καστίγιο), Οκκάς
ΜΟΝΑΚΟ(Ντιντιέ Ντεσάν): Ρόμα, Γκιβέ, Σκιλατσί, Ροντριγκέζ, Εβρά, Ζήκος, Μπερνάρντι (81 Πέρεζ), Πλάσιλ, Καλόν (61 Φάρνερουντ), Σαβιόλα, Αντεμπαγιόρ (74 Σεβαντόν)

ΟΣΦΠ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ 1-0

Μάλιστα, ο Ντεσάν δεν έχει ηττηθεί μόνο ως προπονητής στον Ολυμπιακό, αλλά και ως παίκτης. Το 2001,αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Βαλένθια, ηττήθηκε από τους «ερυθρολεύκους» με σκορ 1-0 (65’ Τζόρτεβιτς π.) στις 25 Οκτωβρίου του 2000 στο ΟΑΚΑ. Στην τεχνική ηγεσία των «νυχτερίδων» καθόταν ο πρώην προπονητής του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ είχαν περάσει οι Βαλένθια και Λιόν, με τη Χέρενφεν να τερματίζει τρίτη στον όμιλο και ο Ολυμπιακός τελευταίος.
*Το εκτός έδρας ματς κόντρα στη Βαλένθια, βρίσκει τις «νυχτερίδες» νικήτριες με σκορ 2-1.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Γιάννης Ματζουράκης): Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Πατσατζόγλου, Λουτσιάνο, Χούτος, Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Ζέτερμπεργκ, Γεωργάτος, Κόντης, Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής, Ανατολάκης
ΒΑΛΕΝΘΙΑ(Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Κανιθάρες, Πελεγκρίνο, Ντεσάν, Τζούκιτς, Αλόνσο, Ανγκούλο, Βιθέντε, Καρμπόνι, Πίρι, Αλμπέλντα, Γκεράρντο, Μίγια, Καρέου, Ανγκλόμα

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ… ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

Εντύπωση προκαλούν τα αποτελέσματα που έχει φέρει ο Ντεσάν κόντρα όχι μόνο σε Ολυμπιακό, αλλά τόσο σε ΑΕΚ όσο και Παναθηναϊκό.

ΑΕΚ

Τη σεζόν 1989-90, η «Ένωση» στο β’ γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών συναντά τη Μαρσέιγ με τον Ντεσάν στην αποστολή, αλλά όχι και στον… αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο παιχνίδι γίνεται στη Γαλλία στις 18/10/89 με τους γηπεδούχους να νικούν με σκορ 2-0. Στο δεύτερο ματς (1/11/89) οι «κιτρινόμαυροι» παραχωρούν το βαθμό της ισοπαλίας στους Μασσαλούς καθώς λήγει με σκορ 1-1.

ΟΣΦΠ

Για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 1998/99, ο Ολυμπιακός χρειάζεται να αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους. Στο πρώτο παιχνίδι στις 3 Μαρτίου του 1999, η «Γηραιά Κυρία» νικά εντός έδρας τους Πειραιώτες με σκορ 2-1, ενώ το ματς του ΟΑΚΑ βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1.

ΠΑΟ

Στις 13/3/01 η Βαλένθια υποδέχεται τον Παναθηναϊκό με τον αγώνα να λήγει με σκορ 2-1, ενώ το ματς της Αθήνας έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) στο πλαίσιο της β’ φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το περίεργο στα παραπάνω αποτελέσματα είναι ότι όσες φορές έχει έρθει φιλοξενούμενος ο Ντεσάν δεν έχει κερδίσει ποτέ, ενώ όταν είναι στην έδρα του είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής έχει νικήσει τις ελληνικές ομάδες και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 2-1 (με εξαίρεση το παιχνίδι της Μαρσέιγ κόντρα στην ΑΕΚ το 1989)!

ΜΠΕΝΟΥΑ ΣΕΪΡΟΥ

ΟΣΦΠ-ΛΙΛ 2-1

Εκτός από τον προπονητή της γαλλικής ομάδας, κι ένας παίκτης των Μασσαλών έχει ηττηθεί σε ματς κόντρα στους Πειραιώτες. Ο λόγος για τον Μπενουά Σεϊρού, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής της Λιλ, δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό στην Αθήνα.
Ήταν 17 Οκτωβρίου του 2001, όταν ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τη Λιλ στο ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες επικρατούν της γαλλικής ομάδας με σκορ 2-1, χάρη σε γκολ που πέτυχαν οι Αλέξης Αλεξανδρής και Ανδρέας Νινιάδης.

Ύστερα από αυτήν τη νίκη, οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, οι οποίοι όμως χρειάζονταν να πάρουν τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» την επόμενη αγωνιστική, κάτι που δεν έγινε. Τελικά, στην επόμενη φάση πέρασαν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ενώ τρίτη τερμάτισε η Λιλ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Μπερμούντες (46 Αμανατίδης), Ανατολάκης (63 Νινιάδης), Βενετίδης, Μαυρογεννίδης, Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ (46 Τζιοβάνι), Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρής, Οφορίκουε.
ΛΙΛ: Βιμπέ, Μουράτι, Σιγκάν, Εκερ, Φαχμί, Λαντέν, Ολουφάντε (59 Πισό), ΝτΑμίκο, Μπενουά Σεϊρού, Μπακαρί (5 Μπασίρ), Ντελμπιέρ

*Κόντρα στον Ολυμπιακό έχει σκοράρει και ο αδελφός του Μπενουά Σεϊρού. Στις 25/09/01 η Λιλ, υποδεχόταν τον Ολυμπιακό στο Φελίξ Μπολάρ. Οι «ερυθρόλευκοι» τελικά γνωρίζουν την ήττα με σκορ 3-1, με τον Μπρούνο Σεϊρού να σημειώνει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του στο 44'.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ

Την Τρίτη στις 13 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τη Μαρσέιγ για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχος της ομάδας του λιμανιού είναι οι τρεις βαθμοί για ένα καλό ξεκίνημα στην κορυφαία διασυλλογικήδιοργάνωση. Μάλιστα, στο «οπλοστάσιό» του διαθέτει δύο παίκτες που έχουν… εκτελέσει μόνοι τους τούς Γάλλους. Ο λόγος για τους Κέβιν Μιραλάς και Ζεάν Μακούν.

Αυτό είχε συμβεί τον Απρίλιο του 2008, όταν ήταν συμπαίκτες στη Λιλ. Αν και είχαν τους είχε βρεθεί πίσω στο σκορ, ο Βέλγος με δύο τέρματα, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα τους, με τον Καμερουνέζο να βάζει το «κερασάκι στην τούρτα», διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 στο «Βελοντρόμ».

Πηγή: sday.gr