Ο Γάλλος δημοσιογράφος επισημαίνει την άσχημη αγωνιστική κατάσταση της Μαρσέιγ, σημειώνοντας ωστόσο πως είναι σε θέση να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Παράλληλα, δεν κρύβει την εκτίμηση του για τον Κέβιν Μιραλάς.

"Θεωρώ βέβαιο πως η Μαρσέιγ θα επιχειρήσει να δείξει διαφορετικό πρόσωπο στο Καραϊσκάκη. Το τραγικό ξεκίνημα στη Ligue 1 δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον Ντεσάμπ και στους παίκτες του. Ακόμη και η ισοπαλία θα πρέπει να αξιολογηθεί ως θετικό αποτέλεσμα αν και πιστεύω πως τα πάντα είναι ανοικτά στον Πειραιά.

Δεν είναι και ότι καλύτερο να ταξιδεύεις στην Ελλάδα δίχως να έχει πετύχει καμία νίκη στο πρωτάθλημα, να χάνεις στο ‘Βελοντρόμ’ από τη Ρεν και να σε αποδοκιμάζουν οι οπαδοί σου.

Όμως, όπως έχεις διαπιστώσει και στο πρόσφατο παρελθόν πρόκειται για διαφορετικές διοργανώσεις, οπότε δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει κανένα αποτέλεσμα.

Ερωτηματικό ο Μακούν

Το ιδανικό για τη Μαρσέιγ θα είναι να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το ερώτημα είναι εάν μπορεί στην παρούσα φάση. Υπό προϋποθέσεις θα έλεγα πως μπορεί. Δεν υποτιμώ τον Ολυμπιακό, ούτε την ‘καυτή’ έδρα του.

Απ’όσο γνωρίζω όμως, η ελληνική ομάδα δεν έχει δώσει κανένα ματς πρωταθλήματος. Δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη στα δύσκολα και δεν έχουν δέσει οι νέοι παίκτες. Ακόμη και ο Μακούν δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση βρίσκεται, καθώς στην Αγγλία ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Η κακή αγωνιστική κατάσταση της Μαρσέιγ αντισταθμίζεται από την αγωνιστική απραξία του Ολυμπιακού. Η ομάδα της Μασσαλίας, όμως εάν αγωνιστεί έξυπνα και αξιοποιήσει την ταχύτητα της, ενδεχομένως να αναγκάσει τον Ολυμπιακό να βγει στην επίθεση γεγονός που μπορεί να εκμεταλλευτεί στην κόντρα.

Εάν υπάρχει ένας παίκτης από τον Ολυμπιακό που μπορεί να κάνει τη ζημιά, αυτός είναι ο Μιραλάς. Γνωρίζω πως έχει βελτιωθεί σε τεράστιο βαθμό και θα θέλει να αποδείξει απέναντι σε γαλλική ομάδα πως έχει θέσει στη Ligue 1.

Συμπερασματικά περιμένω ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από πλευράς Μαρσέιγ που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ενώ πιστεύω πως θα σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ".

Πηγή: sport24.gr