Και το θέμα δεν είναι μόνο η ήττα που την έφερε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με μηδέν νίκες σε πέντε αγώνες, αλλά συνολικά το κακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα της Μασσαλίας και οι έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών κατά του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Προσθέστε σε αυτά και τους τραυματισμούς του Ματιέ Βαλμπουενά (ειδικά αυτού), του Λούτσο Γκονσάλες και του Τζόρνταν Αγιού και θα καταλάβετε γιατί οι οπαδοί του Ολυμπιακού «πήραν τα πάνω τους» και σκέφτονται μόνο νίκη την Τρίτη.

Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, ο Ολυμπιακός είναι πράγματι τυχερός που βρίσκει τη Μαρσέιγ σε αυτήν την κατάσταση.
Και είναι τυχερός διότι τα προβλήματα της γαλλικής ομάδας έρχονται να πατσίσουν τα δικά του προβλήματα, που δεν είναι και λίγα και τα οποία δεν χρειάζεται να ξαναλέμε. Μέχρι εκεί όμως.

Σε καμία περίπτωση δεν έγινε το μεγάλο φαβορί στην αναμέτρηση της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά ούτε σκέψη ότι έχει ήδη καπαρώσει το πρώτο τρίποντο. Παρά την άσχημη απόδοση των Μαρσεγιέζων στο Σαμπιονά, η Ευρώπη είναι άλλη ιστορία, και τα παραδείγματα ομάδων που σαρώνουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ πατώνουν στη χώρα τους είναι πάρα πολλά. Υπό αυτήν την οπτική, προσωπικά δεν μου λέει τίποτε η ήττα της Μαρσέιγ από τη Ρεν. Οσο θυμάμαι και την Σεντ Ετιέν, που ενώ πάλευε για να σωθεί ήρθε και «έβγαλε μάτια» στο Καραϊσκάκη, τόσο εντείνεται η πεποίθηση ότι χρειάζεται δύο φορές μεγαλύτερη προσοχή εκ μέρους του Ολυμπιακού.

Το στοίχημα για τον Ολυμπιακό και τον Βαλβέρδε είναι να μαντέψει τον τρόπο παιχνιδιού των Γάλλων: Θα επηρεαστούν από τις απουσίες και το ντεφορμάρισμα και θα παίξουν συντηρητικά ή θα δουν το ματς ως ευκαιρία ανάκαμψης και θα βγουν επιθετικά για τη νίκη; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα, το οποίο πρέπει να απαντήσει ο Βαλβέρδε πριν από την έναρξη του αγώνα και βάσει αυτού να καταστρώσει καλύτερα τα πλάνα του.

Πηγή: Εξέδρα