Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Σε ερώτηση για την κακή κατάσταση που δείχνει να βρίσκεται η Μαρσέιγ, απάντησε: «Όχι δεν το πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Το γεγονός ότι δεν έχει πάει καλά στο πρωτάθλημα ίσως ένας λόγο που θέλει να ξεκινήσει καλά. Για τον λόγο αυτό ίσως να είναι ακόμα περισσότερο επικίνδυνη».

Για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του, είπε: «Η κατάσταση που είμαστε είναι πολύ καλή. Έχουμε κάνει προετοιμασία 2 μηνών. Από τότε που ξεκινήσαμε προπονήσεις έχει περάσει πολύ καιρός. Όντως είναι σαφές ότι ξεκινάμε αύριο χωρίς επίσημα ματς. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος όμως δεν το σκεφτόμαστε. Αύριο θα φανεί αυτό. Μας προβληματίζει ότι είχαμε τραυματισμούς και πως έχουμε νέους παίκτες όπως οι Μακούν και Ορμπάιθ αλλά και ότι έφυγε παίκτης την τελευταία στιγμή».

Για το εάν σκέφτεται να βάλει τον Φουστέρ αριστερά: «Υπάρχει η φήμη αυτή. Το έχω καταλάβει. Δεν βρίσκω σωστό να έρχομαι εδώ και να λέω ποιοί θα παίξουν και σε ποιές θέσεις. Δεν θα ήθελα να αποκαλύψω τέτοιες λεπτομέρειες στον άλλον προπονητή. Το σημαντικό γι' αύριο δεν είναι η ενδεκάδα αλλά το πως θα μπούμε στο γήπεδο και ποιο θα είναι το κλίμα αλλά και η ατμόσφαιρα».

Ερωτηθείς για τον Ιμπαγάσα και το εάν μπορεί να βρεθεί στην αποστολή ο Βαλβέρδε απάντησε: "Δεν ξέρουμε καθόλου αν θα είναι έτοιμος. Χθες έκανε την πρώτη προπόνηση. Σήμερα είναι η 2η και θα αποφασίσουμε μετά. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι πολύ δυνατό απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο".

Για το ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο της Μαρσέιγ είπε ότι: «Έχουν πολύ σπουδαίους παίκτες. Είναι πολύ καλή προετοιμασμένη με εξαιρετική φυσική κατάσταση. Έχει πολύ καλή στρατηγική. Έχει παίκτες πολύ δυνατούς όπως οι Ντιαρά και Ρεμί. Είναι παίκτες που το κόρνερ και το φάουλ μπορούν να το κάνουν γκολ».

Για το εάν θα έχει διαφορά η στρατηγική του Ολυμπιακού για τον αγώνα με την Μαρσέιγ σε σχέση με τα εντός συνόρων ματς είπε ότι «Κάθε ομάδα έχει την ταυτότητά της. Θέλουμε να δείξουμε αυτό που μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός. Η Μαρσέιγ όμως είναι πολύ υψηλού επιπέδου ομάδα και ίσως να μην μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αυτά που κάνουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το κατά πόσον η ισοπαλία θα είναι καλή για την ομάδα του ο Βαλβέρδε ισχυρίστηκε ότι "Η αλήθεια είναι από τους πιο δύσκολους ομίλους της διοργάνωσης. Γνωρίζοντας όμως πως έχουμε τρεις πολύ καλούς αντιπάλους εμείς δεν θα προκαθορίσουμε τίποτα πριν το ματς. Αν παίξεις πολύ καλά η ισοπαλία δεν θα είναι καλή. Αν δεν παίξουμε καλά τότε θα είναι καλή. Εξαρτάται από το πως θα αγωνιστούμε εμείς".

Αναφορικά με την ετοιμότητα ή μη του Τζιμπούρ και το ποιο θα είναι το κλειδί του αγώνα ο Ισπανός προπονητής ανέφερε πως "Η κατάσταση του Τζιμπούρ είναι η ίδια με τον Ιμπαγάσα. Θα περιμένουμε μετά την σημερινή προπόνηση καθώς έχει κάνει 1,5 προπόνηση. Όσο για το κλειδί του αγώνα καλύτερο είναι να μην πούμε τίποτα. Η κάθε ομάδα έχει το δικό της στιλ. Η ομάδα που θα επιβάλλει τον ρυθμό της θα έχει κερδίσει κάτι".

Για το κίνητρο του ιδίου ο Βάσκος προπονητής υποστήριξε πως "Είναι η ανώτατη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όλοι θέλουν να μετάσχουν και να δείξουν ότι καλύτερο. Δεν υπάρχει πιο μεγάλο κίνητρο για έναν προπονητή. Το κίνητρο του προπονητή, του παίκτη και του προέδρου είναι το ίδιο παίζοντας σε μία μεγάλη διοργάνωση".

Σχετικά με το εάν η διαφύλαξη του απόλυτου της έδρας δώσει την πρόκριση και για το πόσους πόντους πρέπει να πάρει μία ομάδα για να περάσει ο Ισπανός προπονητής ισχυρίστηκε: "Δεν ξέρουμε πόσους βαθμούς θα πάρει η ομάδα που θα περάσει πρώτη. Δεν ξέρουμε εάν οι 9 βαθμοί θα είναι αρκετοί. Αυτό δεν θα πρέπει να μας απασχολεί τόσο. Θα πρέπει να μας απασχολεί μόνο το αυριανό παιχνίδι".