Το όνομα του Στέλιου Γιαννακόπουλου είναι ανεξίτηλα χαραγμένο στην ιστορία του Ολυμπιακού στο Champions League.

Μέλος της ομάδας στην εξαιρετική πορεία της σεζόν 1998/99, έβαλε το πρώτο γκολ στα προκριματικά με την Ανόρθωση, μπήκε στο φινάλε στο Οπόρτο μειώνοντας σε 2-1 πριν ισοφαρίσει ο Γκόγκιτς, ενώ πέτυχε και το γκολ πρόκρισης στους "8" στο χιονισμένο Ζάγκρεμπ.

Συνεχίζοντας στο ταξίδι στο χρόνο θα τον δούμε να σκοράρει με φάουλ κόντρα στην Πόρτο δίνοντας το εισιτήριο για το Uefa (1999/02), αλλά και να μπαίνει στην λίστα των σκόρερ στο αξέχαστο 6-2 επί της Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη (2002/03).

Συνολικά στις 6 χρονιές με την ερυθρόλευκη φανέλα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πέτυχε 8 τέρματα, ενώ είναι και ο ποδοσφαιριστής που σκόραρε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο Champions League.

Ήταν 17/09/1997 όταν οι ερυθρόλευκοι έκαναν το ντεμπούτο τους στους ομίλους φιλοξενώντας την Πόρτο. Εκείνο το βράδυ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος βρήκε δίχτυα μόλις στο 6' με ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα το οποίο έδωσε και τη νίκη με 1-0 στην ομάδα του.

Λίγες ώρες λοιπόν πριν την φετινή πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην διοργάνωση κόντρα στην Μαρσέιγ (13/09, 21:45), ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μοιράζεται εμπειρίες και συναισθήματα από το πρώτο ματς των ερυθρολεύκων στο Champions League.

Παράλληλα δίνει την συμβουλή του για τον αποψινό αγώνα σε όσους κάνουν το ντεμπούτο τους, ενώ καταθέτει την άποψή του για το πού θα κριθεί η μάχη με τους Γάλλους.

Αναλυτικά η συνέντευξη με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο.

- Η εμπειρία του Champions League ήταν πρωτόγνωρη το 1997, τόσο για σένα όσο και για τον ίδιο τον Ολυμπιακό που συμμετείχε για πρώτη φορά στην διοργάνωση. Πως την βίωσες στα 23 σου χρόνια;

"Υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη αγωνία αλλά και ενθουσιασμός. Πραγματικά ανάμεικτα τα συναισθήματα μου".

- Προετοιμάστηκες διαφορετικά για το συγκεκριμένο αγώνα με την Πόρτο σε σχέση με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος;

"Ναι, ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, μην κρυβόμαστε. Ένα ιστορικό παιχνίδι για την ομάδα και όπως αποδείχθηκε και ιστορικά για μένα".

- Τι θυμάσαι περισσότερο από εκείνο το ματς 14 χρόνια μετά;

"Ήταν ένα απίστευτο παιχνίδι όσον αφορά την ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο. Το Ολυμπιακό Στάδιο ήταν ασφυχτικά γεμάτο και η ατμόσφαιρα φανταστική όπως πάντα. Και υπήρχε φοβερή όρεξη για διάκριση από όλα τα παιδιά. Ήταν μια παράσταση πολύ υψηλού επιπέδου για εμάς τους ποδοσφαιριστές και θέλαμε να ρουφήξουμε την κάθε της σταγόνα".

- Το γκολ που σημείωσες αναδείχθηκε το καλύτερο εκείνης της χρονιά στο Champions League. Για σένα είναι το πιο όμορφο της καριέρας σου;

"Νομίζω ότι διεκδικεί τον τίτλο του πιο όμορφου...".

- Πάμε στο σήμερα. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει, μετά την περσινή απουσία, στην διοργάνωση όπου θα πραγματοποιηθεί και το ντεμπούτο πολλών μελών της ομάδας. Από ποδοσφαιριστές και τον Ερνέστο Βαλβέρδε, μέχρι και τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η συμβουλή σου;

"Είναι στιγμές που πρέπει να τις ρουφήξεις μέχρι την τελευταία σταγόνα και να τις εκμεταλλευθείς. Και οι παίκτες να το εκμεταλλευτούν γιατί είναι το υψηλότερο επίπεδο σε συλλογική διοργάνωση που μπορούν να παίξουν. Ο καθένας θέλει να παίξει καλά και για τον ίδιο και για τις μετοχές του και για την ομάδα. Αυτό και η Εθνική ομάδα είναι τα πιο μεγάλα κίνητρα για έναν ποδοσφαιριστή για να αγωνιστεί. Και για όλους του υπόλοιπους θα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία, για άλλους θα είναι η πρώτη όπως είπες, άλλοι το έχουν ξαναζήσει".

- Να κλείσουμε με το αγωνιστικό, πού πιστεύεις ότι θα κριθεί το ματς με την Μαρσέιγ;

"Θα κριθεί στο αμυντικό κομμάτι. Αν καταφέρει ο Ολυμπιακός να κρατήσει το μηδέν πίσω, έχει την ποιότητα να πετύχει το γκολ μπροστά".

- Δηλαδή εν αρχή ην η άμυνα;

"Πάντα! Βέβαια! Δεν πρέπει να παρασυρθεί ο Ολυμπιακός από τον ενθουσιασμό του κόσμου. Πρέπει να κάνει το παιχνίδι του για να τα καταφέρει. Και πιστεύω ότι θα το κάνει γιατί μπορεί να κερδίσει αυτή την ομάδα".

Πηγή: sport24.gr