Facebook Pixel Champions League: Απίθανη πρόκριση του Άγιαξ με 4-1 μέσα στη Μαδρίτη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-03-05 23:53:00

Ταπείνωσε τη Βασίλισσα ο Άγιαξ – Χάθηκε η μπάλα στη Μαδρίτη, πρόκριση με 4άρα και γκολάρες (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ταπείνωσε τη Βασίλισσα ο Άγιαξ – Χάθηκε η μπάλα στη Μαδρίτη, πρόκριση με 4άρα και γκολάρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκριση με 4-1 των Ολλανδών στη Ρεάλ, στους «8» και η Τότεναμ.

Champions League: Μία ιστορική πρόκριση πανηγύρισε ο Άγιαξ, ο οποίος όχι μόνο ανέτρεψε την ήττα με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι στην Ολλανδία, αλλά παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο νίκη με το εμφαντικό 4-1 τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη και πέρασε στους «οκτώ» της Ευρώπης!

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League πήρε και η Τότεναμ, η οποία μετά το 3-0 στην Αγγλία, νίκησε 1-0 την Ντόρτμουντ και στη Γερμανία με γκολ του Χάρι Κέιν.

Όσον αφορά τη διακύμανση του ματς στη Μαδρίτη, η Ρεάλ μπήκε χαλαρή και παρότι είχε δοκάρι με τον Βάθκεθ μόλις στο δεύτερο λεπτό, πέντε λεπτά αργότερα οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ και… πάγωσαν το Μπερναμπέου! Μετά από λάθος του Κρόος, ο Τάντιτς μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Ζίγες και αυτός εύκολα άνοιξε το σκορ. Αυτή όμως ήταν μόνο η αρχή για την ομάδα του Άγιαξ.

Η Ρεάλ μετά την ψυχρολουσία του 0-1 προσπάθησε να αντιδράσει, κρατώντας ακόμα στα χέρια της την πρόκριση, έχασε κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο στο 18’ έγινε το 0-2! Ο Τάντιτς έκανε απίθανη κούρσα, πέρασε με ρουλέτα τον Καζεμίρο, πάσαρε στον Νέρες και αυτός με ωραίο ενέργεια έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Κουρτουά.

Μετά το 0-2 η «Βασίλισσα» προσπάθησε και πάλι να αντιδράσει, όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο, καθώς μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, καθώς αποχώρησαν με πρόβλημα ο Βάθκεθ και ο Βινίσιους και τη θέση τους πήραν οι Μπέιλ και Ασένσιο.

Με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου οι Ισπανοί κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Μπενζεμά, ωστόσο στην κόντρα… έγινε η ζημιά. Στο 62’ ο Τάντιτς με σουτάρα έξω από την περιοχή έγραψε το 0-3, αν και στην αρχή της φάσης η μπάλα φάνηκε να έχει βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, κάτι που δεν είδε ο διαιτητής ούτε με το VAR.

H Ρεάλ μείωσε στο 70’ σε 1-3 με ωραίο σουτ του Ασένσιο, όμως μόλις πίστεψε στην ανατροπή, ήρθε η… γκολάρα του Σένε με απευθείας φάουλ από πλάγια θέση, με την οποία έγινε το 1-4 και επισφραγίστηκε μία ΕΠΙΚΗ πρόκριση!

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Τότεναμ πανηγύρισε μία κυνική νίκη με 1-0 και μία δίκαια πρόκριση, μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα. Η Ντόρτμουντ μπήκε αποφασισμένη να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες της, έχασε τρομερές ευκαιρίες με τους Γκέτσε, Ρόις και Σάντσο ωστόσο ο Γιορίς ήταν σε εκπληκτική βραδιά και είχε… κατεβάσει ρολά (δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ). Έτσι λοιπόν, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 49’, ο Κέιν στη δεύτερη μόλις ευκαιρία των Άγγλων, με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1 και… κλείδωσε το ματς. Μετά το γκολ το παιχνίδι «πάγωσε» και απλά οι δύο ομάδες περίμεναν το τελικό σφύριγμα.
 

Οι συνθέσεις:

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Βολφ (62' Μπρουν Λάρσεν), Ακάντζι, Βάιγκλ, Ντιαλό, Βίτσελ, Ρόις (74' Ντιλέινι), Γκέτσε, Σάντσο, Γκερέιρο (62' Πούλισιτς), Αλκάθερ.

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνγκεν, Ντέιβις, Γουίνκς (55' Ντάιερ), Σισοκό, Ερικσεν (83' Ρόουζ), Σον (71' Λαμέλα), Κέιν.


Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Βαράν, Ρεγκιλόν, Κρόος, Καζεμίρο (87’ Βαλβέρδε), Μόντριτς, Βάθκεθ (29’ Μπέιλ), Μπενζεμά, Βινίσιους (35’ Ασένσιο).

Άγιαξ: Ονανά, Μαζραουί (80’ Φέλτμαν), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Βαν Ντε Μπέεκ, Σένε (73’ Ντε Βιτ), Ντε Γιόνγκ, Ζίγιεχ, Τάντιτς, Νέρες (74’ Ντόλμπεργκ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags