Ένας καλός συνδυασμός των Γάλλων από αριστερά στο 51` με αποδέκτη τον Λούτσο που έκανε το 0-1 έκρινε την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Champions League στο "Καραϊσκάκη" κόντρα στη Μαρσέιγ. 

Ένας Ολυμπιακός που με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο ήταν βαρύς, κουρασμένος και κυρίως χωρίς ρυθμό, απόρροια της έλλειψης αγώνων. Οι πρωταθλητές έχαναν και πουλούσαν μπάλες, δεν είχαν πρέσινγκ για πολύ ώρα και η Μαρσέιγ των 6 επίσημων αγώνων, χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα πήρε μια πολύτιμη νίκη. Οι Μέλμπεργκ και Μιραλάς στο πρώτο μέρος και ο "Τόρο" στο δεύτερο ήταν οι κορυφάίοι του Ολυμπιακού, ενώ από τους Μασσαλούς ξεχώρισαν οι Λούτσο και Σεϊρού κυρίως. Η Μαρσέιγ είχε και δοκάρι στο 37` με τον Ρεμί, ενώ τέλειωσε με 10 λόγω αποβολής του Φανί στο 90`.

Πίεση και Μέλμπεργκ!

Ο Ολυμπιακός παρότι απειλήθηκε στο 2` με την "κομπίνα" των Γάλλων στο κόρνερ και την κεφαλιά του Ντιαβαρά στη συνέχεια βρήκε γρήγορα τα πατήματα του. 

Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν σωστά και προσπαθούσαν με τους Αμπντούν, Γιέστε και Μιραλάς να βγουν μπροστά και να απειλήσουν τον Μανταντά και το κατάφεραν δυο φορές σε δυο λεπτά με τον Βέλγο (19`, 20`), με τον Μέλμπεργκ παράλληλα να "καθαρίζει" τα πάντα πίσω.

Ανέβηκαν οι Γάλλοι

Από το 25` και μετά, ο Ολυμπιακός άρχισε να πουλάει εύκολα την μπάλα στο κέντρο, έχασε το καλό του πρέσινγκ, τη συνοχή του και η Μαρσέιγ με κινητήριους μοχλούς τους Λούτσο και Σεϊρού ανέλαβε την πρωτοβουλία. Ο τελευταίος στο 35` απείλησε με κεφαλιά, αλλά δυο λεπτά μετά παραλίγο να είχαμε το 0-1, όμως ο "κεραυνός" του Ρεμί σε μια φαρμακερή αντεπίθεση σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι!

Οι ερυθρόλευκοι δεν πίεζαν, δεν δημιουργούσαν, είχαν πρόβλημα στα χαφ, με τον Μιραλάς να παραμένει πάντως επικίνδυνος αλλά απελπιστικά μόνος.

Ψυχρολουσία...

Στο 51` ο Μορέλ άδειασε την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού έβγαλε τη σέντρα και ο Λούτσο ανενόχλητος έκανε το 0-1... Μ` αυτά και μ` αυτά, ο Βαλβέρδε έβγαλε τον Γέστε και πέρασε τον Τζιμπούρ για να τονώσει την επίθεση του.

Φέισα, Αμπντούν δεν υπήρχαν στο γήπεδο, τα πόδια βάραιναν και η Μαρσέιγ στο 61` με τον κεραυνό του Σεϊρού απείλησε και πάλι, οπότε οι αλλαγές ήταν επιτακτικές. Φέισα, Φουστέρ έξω, Ιμπαγάσα, Μακούν μέσα.

Ο Ολυμπιακός ήθελε, αλλά δεν μπορούσε, καθώς οι παίκτες του δεν δημιουργούσαν, ενώ πλην της κόπωσης και της έλλειψης ρυθμού βάραινε και η ψυχολογία πλέον. Στη μοναδική καλή φάση πάντως στο 75`, που δημιουργήθηκε από τον κορυφαίο των ερυθρολεύκων στο β` του Τοροσίδη, ο Τζιμπούρ δεν βρήκε στόχο.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι δραματικά, πλην του ότι η Μαρσέιγ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Φανί για απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Μιραλάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Αμπντούν, Μοδέστο, Φέισα (67' Μακούν), Γέστε (55' Τζιμπούρ), Φουστέρ (67' Ιμπαγάσα), Μιραλάς.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αζπιλικουέτα, Ντιαβαρά, Ν' Κουλού, Τραορέ, Ντιαρά, Σεϊρού (81' Φανί), Αμαλφιτάνο, Λούτσο Γκονζάλες (77' Καμπορέ), Ρεμί (68' Αγιού).


 


szólj hozzá: Oly 0-1 Mar