Facebook Pixel «Τεράστιος» ΑΠΟΕΛ, καρδιοχτύπια σε Ντόρτμουντ - Καταλονία!
Ποδόσφαιρο
| 2011-09-13 23:40:00

«Τεράστιος» ΑΠΟΕΛ, καρδιοχτύπια σε Ντόρτμουντ - Καταλονία!

«Τεράστιος» ΑΠΟΕΛ, καρδιοχτύπια σε Ντόρτμουντ - Καταλονία!

Με το... δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ, που νίκησε με ανατροπή 2-1 την Ζενίτ. Όσον αφορά τον όμιλο του Ολυμπιακού, Ντόρτμουντ και Άρσεναλ έμειναν στο 1-1 με τους Γερμανούς να ισοφαρίζουν στο 88', ενώ μεγάλο παιχνίδι έγινε στο «Καμπ Νου» όπου Μπαρτσελόνα και Μίλαν αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2, με τους «ροσονέρι» να ισοφαρίζουν στο 92'!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε και πάλι η διαδικασία των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς το Βράδυ της Τρίτης διεξήχθησαν σπουδαία παιχνίδια. Για την Ευρώπη ξεχωρίζει το 2-2 της Μπαρτσελόνα με τη Μίλαν, με τους «ροσονέρι» να σκοράρουν στο 1' και στο 92', για εμάς η τεράστια νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της Ζενίτ με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή, ενώ για τον Ερνέστο Βαλβέρδε... μετράει το 1-1 της Ντόρτμουντ με την Άρσεναλ, που είναι οι επόμενοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Αφεντικό στο Λονδίνο

Στον πέμπτο όμιλο η Τσέλσι έδειξε από νωρίς πως είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου. Μπορεί να δυσκολεύτηκε πολύ, ωστόσο στο φινάλε νίκησε 2-0 την Λεβερκούζεν, χωρίς να «λάμψει» με την απόδοσή της. Τα γκολ σημείωσαν ο Νταβίντ Λουίζ στο 67' και ο Μάτα στο 92'. Στο άλλο ματς του ομίλου Γκενκ και Βαλένθια σε ένα μέτριο από πλευράς ποιότητας παιχνίδι, έμειναν στο 0-0.

Το... έσωσε στο 88' η Ντόρτμουντ

Στον όμιλο του Ολυμπιακού, Ντόρτμουν και Άρσεναλ σε ένα ωραίο παιχνίδι μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις και έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που εξυπηρετεί σε ένα ποσοστό τους Πειραιώτες. Οι Άγγλοι προηγήθηκαν στο 42' με ένα πολύ ωραίο γκολ του Φαν Πέρσι, ο οποίος... έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Γερμανών, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 88' με ένα φοβερό γκολ (σουτ έξω από την περιοχή) του Πέρισιτς.

«Μάγκας» ΑΠΟΕΛ!

Στον έβδομο όμιλο ξεχώρισε φυσικά η τεράστια νίκη του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος αν και καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, στο 63' βρέθηκε να χάνει από την Ζενίτ από γκολ του Ζιριανόφ. Παρόλα αυτά στην συνέχεια ανέβασε ρυθμούς και με δύο γρήγορα γκολ των Μαντούκα και Αίλτον έκανε την ανατροπή, πήρε το τρίποντο και... τρέλανε τους φιλάθλους του! Στο άλλο ματς του ομίλου, η Πόρτο, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 12'. πήρε τη νίκη με γκολ των Χουλκ στο 28' και Κλέμπερ στο 51'.
 

Ματσάρα!

Για τελευταίο αφήσαμε το μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Μίλαν. Οι Ιταλοί πέτυχαν το πρώτο γκολ των ομίλων και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 1', με ένα εξαιρετικό σπριντ του Πάτο από τη μεσαία γραμμή και ένα ιδανικό πλασέ. Ωστόσο, οι Καταλανοί απέδειξαν πόσο μεγάλη ομάδα είναι και με γκολ του Πέδρο στο 36' και μία... γκολάρα από απευθείας φάουλ του Βίγια στο 50' γύρισαν το ματς σε 2-1! Παρόλα αυτά, οι «ροσονέρι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με γκολ του Τιάγκο Σίλβα στο 92'... πάγωσαν το Καμπ Νου και πήραν τον βαθμό. Στο άλλο ματς του ομίλου, Πλζεν και Μπάτε Μπόρισοφ έμειναν στο 1-1 και ουσιαστικά η Μπάτε πήρε προβάδισμα για την τρίτη θέση.




Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

5ος όμιλος


Τσέλσι - Λεβερκούζεν 2-0
(67' Νταβίντ Λουίζ, 92' Μάτα)

Γκενκ - Βαλένθια 0-0

6ος όμιλος

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 0-1
(51' Λούτσο Γκονζάλεζ)

Ντόρτμουντ - Αρσεναλ 1-1
(88' Πέρισιτς - 42' Φαν Πέρσι)

7ος όμιλος

ΑΠΟΕΛ - Ζενίτ 2-1

(73' Μαντούκα, 75' Αϊλτον - 63' Ζιριανόφ)

Πόρτο - Σαχτάρ 2-1
(28' Χουλκ, 51' Κλέμπερ - 12' Λουίζ Αντριάνο)

8ος όμιλος

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 2-2
(36' Πέδρο, 50' Βίγια - 1' Πάτο, 92` Τιάγκο Σίλβα)

Πλζεν - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1-1
(45' Μπακός - 69' Μπρεσάν)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags