Οι εκπρόσωποί μας τα βρίσκουν «σκούρα» στη διοργάνωση, παρόλο που τα… αστέρια λάμπουν!

Η Μαρσέιγ, πριν την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στον Ολυμπιακό, είχε να γευτεί την χαρά της νίκης σε επίσημο ματς από τις 27 Ιουλίου… Οι «ερυθρόλευκοι», με τη σειρά τους, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αγωνιστική… κατηφόρα του γαλλικού συλλόγου το τελευταίο διάστημα και παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι για ένα παιχνίδι, όπως αυτό.

Η ήττα από τους Μασσαλούς «ψαλίδισε» από νωρίς τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά έδωσε συνέχεια και σε ένα σερί άσχημων αποτελεσμάτων των ελληνικών ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μπορεί μια καλή ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του να αποτελεί το όνειρο κάθε Έλληνα φιλάθλου, όμως τα τελευταία χρόνια το όνειρο αυτό δείχνει… άπιαστο. Το αρνητικό ξεκίνημα των Πειραιωτών στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ήρθε να «δέσει» σε ένα αρνητικό σερί που θέλει τους ελληνικούς συλλόγους, που πρεσβεύουν τη χώρα μας στη διοργάνωση να μην έχουν νικήσει εδώ και 9 αγώνες!

Μάλιστα, τελευταία φορά που Έλληνας οπαδός πανηγύρισε… αστεράτη νίκη, ήταν στις 9 Δεκεμβρίου 2009! Ήταν τότε, που ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, εξασφαλίζοντας με πανηγυρικό τρόπο την πρόκρισή του στους «16» της διοργάνωσης. Εκείνη η χρονιά, παραμένει «ανεξίτηλη» στην μνήμη των φίλων του, καθώς το φαληρικό γήπεδο αποδείχθηκε ισχυρό «κάστρο» απέναντι στις δυνάμεις των αντιπάλων.

Όπως δεν πέρασαν οι «κανονιέρηδες», έτσι έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι Άλκμαρ και Σταντάρ Λιέγης. Κάπου εκεί χάθηκαν όλα… Όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τους υπόλοιπους εκπροσώπους της χώρας μας στην ίδια διοργάνωση. Από τότε ξεκίνησε μια σειρά άσχημων αποτελεσμάτων για την Ελλάδα με εξαίρεση τις δύο ισοπαλίες του Παναθηναϊκού την περίοδο 2010-2011 στους δύο αγώνες του με την Ρουμπίν Καζάν (1-1, 0-0).

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Οι «ερυθρόλευκοι» την περίοδο 2009-2010 προκρίθηκαν στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Εκεί, κληρώθηκαν με την Μπορντό, η οποία «έσβησε» κάθε ελπίδα των Πειραιωτών με το… καλημέρα!

Οι Γάλλοι νίκησαν στο πρώτο παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη» με 1-0, κάτι που επανέλαβαν και στον επαναληπτικό με διαφορετικό σκορ (2-1). Έτσι, ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τα «αστέρια» χωρίς να καταφέρει να δώσει στους οπαδούς του την χαρά της νίκης. Την επόμενη χρονιά δεν κατάφερε να δώσει το «παρών», καθώς η κακή πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν του έδωσε το δικαίωμα να συμμετάσχει.

Εκείνη τη σεζόν ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να συνεχίσει το αρνητικό σερί των ομάδων μας στην ποδοσφαιρική γιορτή της Ευρώπης. Η απογοητευτική εικόνα που παρουσίασαν οι «πράσινοι» στους ομίλους είχε ως αποτέλεσμα να τερματίσουν στην τελευταία θέση του ομίλου τους με μόλις δύο πόντους. Σε σύνολο έξι αγώνων, δηλαδή, το «τριφύλλι» είχε στο ενεργητικό του 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Δύο «σφαλιάρες» από Μπαρτσελόνα και δύο από την Κοπεγχάγη. Μετράμε ήδη 8 ήττες…

Τελευταία ήταν αυτή του Ολυμπιακού στο εναρκτήριο ευρωπαϊκό παιχνίδι του για την περίοδο 2011-2012 κόντρα στη Μαρσέιγ (14/9), η οποία έχει ξεκινήσει με το… αριστερό τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της χώρας της.

Αν συνυπολογίσουμε και τους αγώνες των εκπροσώπων μας στους προκριματικούς γύρους της διοργάνωσης, τότε τα πράγματα χειροτερεύουν επικίνδυνα. Τα νούμερα γεμίζουν με απογοήτευση και θλίψη τον καθέναν μας. Και αυτό γιατί τόσο ο Παναθηναϊκός φέτος όσο και ο ΠΑΟΚ πέρυσι δεν κατάφεραν να μας δώσουν τους βαθμούς μιας νίκης.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο πρώτο παιχνίδι (1-1) με την Οντένσε στη Δανία και έχασαν στο δεύτερο στην Αθήνα (4-3), ενώ οι Θεσσαλονικείς την προηγούμενη χρονιά «έπεσαν» πάνω στο «μεγαθήριο» ονόματι Άγιαξ και «υπέκυψαν» με δύο ισοπαλίες (1-1, 3-3), παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους και την ομολογουμένως πολύ καλή παρουσία τους. Έτσι μετράμε 13 παιχνίδια χωρίς νίκη...

Δείτε τα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ:

9/12/2009 Ολυμπιακός- Άρσεναλ 1-0
23/2/2010 Ολυμπιακός- Μπορντό 0-1
17/3/2010 Μπορντό- Ολυμπιακός 2-1
14/9/2010 Μπαρτσελόνα- Παναθηναϊκός 5-1
29/9/2010 Παναθηναϊκός- Κοπεγχάγη 0-2
20/10/2010 Παναθηναϊκός- Ρουμπίν Καζάν 0-0
2/11/2010 Ρουμπίν Καζάν- Παναθηναϊκός 0-0
24/11/2010 Παναθηναϊκός- Μπαρτσελόνα 0-3
7/12/2010 Κοπεγχάγη- Παναθηναϊκός 3-1
13/9/2011 Ολυμπιακός- Μαρσέιγ 0-1

Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να βάλει τέλος σε αυτό το σερί και ας ελπίσουμε πως αυτό θα γίνει την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Άρσεναλ, πριν αγγίξουμε διψήφιο αριθμό αγώνων χωρίς νίκη. Και φυσικά δεν είναι μόνο το ελληνικό γόητρο, αλλά και η 12η θέση που κατέχουμε στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο ανά πάσα στιγμή. Πόσο μάλλον όταν ήδη από τον Αύγουστο έχουμε χάσει δύο εκπροσώπους μας (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός Βόλου).

Πηγή: sday.gr