Ζύγισαν οι Πειραιώτες τα προβλήματα τους. Το... παγκόσμιο ρεκόρ αγωνιστικής απραξίας των 149 ημερών. Τη μια σειρά από ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής που για διάφορους λόγους δεν ήταν όσο έτοιμοι χρειάζονταν (Τζιμπούρ, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Γέστε) ή έστω όσο καιρό έπρεπε προκειμένου να μπουν στην ομάδα (Μακούν).

Επένδυσαν στην έδρα τους, και στην "υπόθεση εργασίας" ότι τα προβλήματα των Γάλλων (πέντε ματς χωρίς νίκη στο Σαμπιονά, χτυπητές απουσίες στην 11άδα όπως ο Αντρέ Αγιού και ο Βαλμπουενά) ίσως αποδειχθούν βαρύτερα. Και ρίσκαραν με μια σειρά από επιλογές σε πρόσωπα και διαχείριση. Εκ του αποτελέσματος; Αποδείχθηκε ότι έκαναν λάθος. Και μαζί μια από τις χειρότερες εντός έδρας εμφανίσεις στην ιστορία του Ολυμπιακού στην διοργάνωση.

Το γιατί έχασε ο Ολυμπιακός χθες είναι μάλλον ένα θέμα που ήδη σχεδόν εξαντλήθηκε. Διότι οι περισσότεροι συμφωνούν πως η Μαρσέιγ ήταν πιο έτοιμη, έδειξε πιο ομάδα και επικράτησε δίκαια χωρίς καν να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο. Όπως συμφωνούν στο γεγονός ότι έπειτα από απραξία πέντε μηνών ήταν αναμενόμενο οι πρωταθλητές Ελλάδας να μην μπορέσουν να βρουν ρυθμό για να βάλουν δύσκολα στην παρέα του Λούτσο Γκονζάλες. Δεν είναι δικαιολογία. Είναι η πραγματικότητα... Προφανώς δεν έφταιξε μόνο αυτό, αλλά έπαιξε ρόλο καθοριστικό.

"Στραβό" ήταν και το αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι του ομίλου. Διότι ο Ολυμπιακός που φιλοξενεί την Άρσεναλ την τελευταία αγωνιστική, ήθελε οι Άγγλοι να "σκουπίσουν" τους βαθμούς στη Βεστφαλία, απέναντι στη Ντόρτμουντ. Και να προκύψει έλλειμμα με το καλησπέρα στην έδρα των Γερμανών. Το τελικό 1-1 λοιπόν, επίσης δεν διευκόλυνε τα πράγματα...

Και στη σούμα; Από την αρχή πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους Πειραιώτες. Και αν και εννοείτε πως υπάρχει μπροστά δρόμος πολύς στη φάση των ομίλων, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πλέον ότι στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν φτάνουν πια μόνο οι βαθμοί του "Καραϊσκάκης". Αν θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική μέχρι το τέλος. Χρειάζεται κάτι παραπάνω πια μακριά από το Φάληρο. Δεδομένα αν η κουβέντα παραμένει στην δεύτερη θέση, πιθανότατα αν τη μεταφέρει κανείς και στην τρίτη που την οδηγεί στους "32" του Εuropa league.

Πηγή: contra.gr