Άπαντες χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Μαρσέιγ την αγωνιστική απραξία.

Ωστόσο, αυτό ήταν κάτι που το ήξεραν όλοι στο λιμάνι εδώ και πολύ καιρό. Γνώριζαν ότι έτσι όπως είναι το ελληνικό πρωτάθλημα θα πάνε να παίξουν στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους. Και ότι ο αντίπαλος θα έχει παίξει 3-4 επίσημα παιχνίδια (όχι δα και μισό πρωτάθλημα), άρα θα έχει και καλύτερο ρυθμό.

Είναι, λοιπόν, η εύκολη δικαιολογία με το μικρότερο κόστος να πεις ότι λόγω της αγωνιστικής απραξίας έχασες το παιχνίδι. Αλλά το θέμα είναι τι έκανε ο Ολυμπιακός για να καταπολεμήσει αυτό το μειονέκτημα που είχε έναντι της Μαρσέιγ; Και συγκεκριμένα τι έκανε ο Βαλβέρδε, που γνώριζε το πρόβλημα;

Έπαιξε για παράδειγμα έξυπνα; Όχι, αφού στο πρώτο 25λεπτο οι "ερυθρόλευκοι" έτρεξαν πολύ κι όπως αποδείχθηκε άσκοπα, αφού η πίεση δεν απέφερε ευκαιρίες πόσω μάλλον κάποιο γρήγορο γκολ, με αποτέλεσμα να κλατάρουν στο δεύτερο ημίχρονο όταν χρειάζονταν δυνάμεις για να γυρίσουν το ματς.

Οπωσδήποτε η έλλειψη επίσημων αγώνων επηρέασε τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό ήταν κάτι γνωστό που έπρεπε να αντιμετωπιστεί και όχι να χρησιμοποιηθεί σαν μεγάλη δικαιολογία μετά την ήττα. Γιατί δεν θα γινόταν καμία αναφορά σε αυτό τον παράγοντα αν οι Πειραιώτες κέρδιζαν.

Την αντρίκεια, λοιπόν, εξήγηση για την ήττα του Ολυμπιακού την έδωσε χθες μόνο ο Βασίλης Τοροσίδης. Είπε μετά το τέλος του αγώνα ερωτηθείς αν ο Ολυμπιακός επηρεάστηκε από την απραξία: "Δεν πρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Χάσαμε επειδή δεν παρουσιαστήκαμε έτοιμοι". Ξεκάθαρες κουβέντες από τον αρχηγό.

Εξάλλου, ναι μεν ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει λόγω έλλειψης δυνάμεων στο δεύτερο μέρος, αλλά προσέξτε: το γκολ το δέχθηκε στο 50ο λεπτό! Δηλαδή, πολύ νωρίς, χωρίς να έχει κουραστεί. Οι Πειραιώτες έχασαν επομένως το ματς από ένα γκολ στο οποίο έγιναν ένα κάρο αμυντικό ατομικά λάθη.

Ο Τοροσίδης "τρώει" ερασιτεχνική προσποίηση από τον (φύσει αριστερό μπακ) Μορέλ, τον οποίο δεν ακολουθεί κανένας και το γκολ το βάζει ο Λούτσο, ο οποίος κάνει κίνηση πολύ έξω από την περιοχή και, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο Γέστε τεμπελιάζει να τον ακολουθήσει. Ποια απραξία, λοιπόν, διάολε!