Champions League: Προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League απέκτησαν το βράδυ της Τρίτης Λίβερπουλ και Τότεναμ, που νίκησαν αντίστοιχα τις Πόρτο και Μάντσεστερ Σίτι!

Οι «κόκκινοι» παίζοντας με σβηστές τις μηχανές πήραν άνετα τη νίκη με 2-0 κόντρα στους Πορτογάλους, με γκολ του Κεϊτά στο 5’ και του Φιρμίνιο στο 26’, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν φάσεις και άφησαν υποσχέσεις ενόψει της ρεβάνς, ενώ φωνάζουν και για ένα πέναλτι στο 84’.

Στον… εμφύλιο της βραδιάς, η Τότεναμ παρότι έχασε με τραυματισμό τον Κέιν στο 55’, πήρε μία «χρυσή» νίκη με 1-0, με τον Σον να γίνεται ο ήρωας της αναμέτρησης πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ στο  78’, ενώ μοιραίος ήταν ο Αγκουέρο που έχασε πέναλτι στο 13’. Την επόμενη Τετάρτη (17/4) θα ξεκαθαρίσουν οι προκρίσεις στις ρεβάνς.

Τα δύο ματς πάντως είδαν διαφορετική εξέλιξη, καθώς στο Λίβερπουλ τα πράγματα ξεκαθάρισαν από πολύ νωρίς. Οι «Κόκκινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 5ο, όταν ο Κεϊτά έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Όλιβερ Τόρες, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κασίγιας, που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Το γκολ αυτό αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πριν προλάβουν να συνέλθουν, δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα στο 26’ οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να σερβίρει στον Φιρμίνο, που πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-0.

Η Πόρτο προσπάθησε να αντιδράσει, έχασε δύο-τρεις ευκαιρίες με τον Μαρεγκά μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε σημαντικά, οι φάσεις και στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες και το μόνο αξιοσημείωτο μέχρι το φινάλε ήταν οι… φωνές των Πορτογάλων για πέναλτι στο 84, σε τράβηγμα του Αλεξάντερ-Άρνολντ στον Φελίπε. Στην εξέλιξη της φάσης μάλιστα ο Σαλάχ βρήκε με τις τάπες τον Ντανίλο και θα έπρεπε να δεχθεί κόκκινη κάρτα, ωστόσο ο διαιτητής Λαόθ δεν έδειξε τίποτα!

Στο ματς του Λονδίνου τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά, καθώς έλειψε το γρήγορο γκολ, αν και είχαμε εξαιρετικό ρυθμό και αρκετές φάσεις. Μάλιστα, στο 12’ με τη βοήθεια του VAR η Σίτι κέρδισε και πέναλτι σε χέρι του Ρόουζ, όμως ο Γιορίς απέκρουσε την εκτέλεση του Αγκουέρο και κράτησε το μηδέν. Η Τότεναμ μάλιστα, μετά το 20λεπτο ανέβασε ταχύτητα, πήρε πρωτοβουλίες και έχασε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Κέιν, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Έντερσον.

Ο Άγγλος φορ πάντως ήταν ο άτυχος της βραδιάς, καθώς στο 55’ στραβοπάτησε και έφυγε κουτσαίνοντας, ωστόσο η ομάδα του κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ. Στο 78’ ο Έρικσον έβγαλε την κάθετη στην πλάτη της άμυνας, ο Σον πρόλαβε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και με ωραίο σουτ νίκησε τον Έντερσον για το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Σισοκό, Γουίνκς (81' Γουανιάμα), Ερικσεν, Ντέλε Αλι (87' Γιορέντε), Σον, Κέιν (58' Λούκας Μόουρα).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ, Οταμέντι, Ντελφ, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Νταβίντ Σίλβα (89' Ντε Μπρόινε), Μαχρέζ (89' Σανέ), Στέρλινγκ, Αγουέρο (71' Γκαμπριέλ Ζέσους).

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Μίλνερ – Φαμπίνιο, Χέντερσον, Κεϊτά – Σαλάχ, Μανέ (73’ Οριγκί), Φιρμίνο (82’ Στάριτζ)

Πόρτο (Κονσεϊσάο): Κασίγιας – Μάξι Περέιρα (77’ Φερνάντο), Φελίπε, Μιλιτάο, Άλεξ Τέλες – Κορόνα, Ντανίλο, Όλιβερ Τόρες (73’ Μπρούνο Κόστα), Οτάβιο – Μαρεγκά, Τικίνιο Σοάρες (62’ Μπραχίμι)