Facebook Pixel Στην κορυφή της Ευρώπης για 6η φορά η Λίβερπουλ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-06-01 23:58:00

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ της Ευρώπης για έκτη φορά η Λίβερπουλ - Άνετα την Τότεναμ στον τελικό της Μαδρίτης! (vid)

του Δημήτρη Σκούφου
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ της Ευρώπης για έκτη φορά η Λίβερπουλ - Άνετα την Τότεναμ στον τελικό της Μαδρίτης! (vid)

Το Champions League στους Κόκκινους μετά τη νίκη τους με 2-0.

Το 6ο Champions League στην ιστορία της κατέκτησε η Λίβερπουλ! Οι Κόκκινοι νίκησαν σχετικά εύκολα με 2-0 την Τότεναμ στον αγγλικό "εμφύλιο" που διεξήχθη στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο" της Μαδρίτης και πανηγύρισαν το τρόπαιο, μετά το 2005 και τον απίθανο τελικό με την Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτός είναι και ο πρώτος τίτλος για τον Γιούργκεν Κλοπ ως τεχνικός της Λίβερπουλ, ύστερα από δύο χαμένους ευρωπαϊκούς τελικούς με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, με την Ρεάλ στο Champions League και την Σεβίλλη στο Europa League.

Όσο για την... ιστορία του τελικού; Μόλις στο 1' ο Μανέ κέρδισε πέναλτι από χέρι του Σισοκό και ο Σαλάχ στο 2' το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0, ενώ στο 87' ο Οριγκί με ωραίο σουτ έγραψε το τελικό 2-0 για την Λίβερπουλ.

Έτσι παρατάχθηκαν:

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Τότεναμ ο Μαουρίσιο Ποκετίνο, έχοντας τον Λορίς κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα τους Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν και Ρόουζ, αμυντικά χαφ τους Γουίνκς και Σισοκό, μπροστά τους, τους Σον, Έρικσεν και Άλι και στην κορυφή της επίθεσης τον Κέιν.

Από πλευράς Λίβερπουλ ο Γιούργκεν Κλοπ ξεκίνησε με 4-3-3, με τον Άλισον κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Αλεξάντερ Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ και Ρόμπερτσον, τριάδα στα χαφ τους Φαμπίνιο, Χέντερσον και Βαϊνάλντουμ και στην επίθεση τους Μανέ, Σαλάχ και Φιρμίνιο.

Το ματς

Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα ο Νταμίρ Σκόμινα υπέδειξε πέναλτι για χέρι του Σισοκό, σε γέμισμα του Μανέ μέσα στην περιοχή της Τότεναμ. Ο άσος των Πετεινών φάνηκε να βρίσκει την μπάλα πρώτα με το στήθος και έπειτα με το χέρι, όμως επειδή ήταν απλωμένο, ο ρέφερι από την Σλοβενία έδειξε αμέσως την παράβαση. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Σαλάχ, ανοίγοντας το σκορ στον τελικό μόλις στο 2ο λεπτό. 

Το γρήγορο προβάδισμα έδωσε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση στην Λίβερπουλ, που παρότι δεν είχε τις μεγάλες φάσεις, έδειχνε να έχει τον έλεγχο και να ανεβάζει και να κατεβάζει ρυθμούς όποτε ήθελε.

Δύο σουτ από τους Άρνολντ (17') και Ρόμπερτσον (38') ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Λορίς, με την Τότεναμ από την πλευρά της να μην απειλεί καθόλου την εστία του Άλισον, αφού οι Κόκκινοι είχαν κλείσει καλά του χώρους στους Κέιν, Σον και Άλι, που ήταν στην αιχμή της επίθεσης των Λονδρέζων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τότεναμ μπήκε αρκετά πιεστικά, όμως η Λίβερπουλ ήταν αυτή που απείλησε σημαντικά με τον Μίλνερ στο 69΄, όταν το σουτ του Άγγλου πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Λορίς. 

Το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης απέκτησε λίγο καλύτερο ρυθμό, αφού η Τότεναμ βγήκε μαζικά μπροστά για την ισοφάριση, την ώρα που οι Κόκκινοι του Κλοπ έβγαιναν πιο εύκολα σε αντεπιθέσεις.

Στο 80' ο Σον σούταρε από μακριά, όμως ο Άλισον απέκρουσε εντυπωσιακά και στην συνέχεια ο Μόουρα μέσα από την περιοχή έπιασε νέο σουτ, όμως ο Βραζιλιάνος κίπερ είπε και πάλι "όχι", όπως και στο 85' σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άλισον.

Στο 87' η Λίβερπουλ "κλείδωσε" την κατάκτηση του τροπαίου, όταν ο Οριγκί έκανε όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπαλά στην αριστερή γωνία του Λορίς και διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 για τους Κόκκινους.

Αυτό ήταν το 6ο Champions League στην ιστορία της Λίβερπουλ και ο πρώτος τίτλος του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της ομάδας, ενώ η Τότεναμ έμεινε με την γλύκα της πρώτης συμμετοχής της σε τελικό μεγάλης διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Σισοκό (74' Ντάιερ), Γουίνκς (66' Λούκας Μόουρα), Έρικσεν, Ντέλε Άλι (82' Γιορέντε), Σον, Κέιν.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (62' Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο (58' Οριγκί).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags