Δηλαδή να καταφέρει ν' αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα την Τετάρτη στην Αγγλία, στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του UEFA Champions League με αντίπαλο την ʼρσεναλ.

Διαχρονικά οι αγγλικές ομάδες βάζουν δύσκολα στους «Πειραιώτες», όποτε τους υποδέχονται. Αλλά δε χρειάζεται να κοιτάξει κάποιος το παρελθόν προκειμένου να υποστηρίξει πως η αναμέτρηση με τους «Κανονιέρηδες» κρύβει πολλές κακοτοπιές.

Όλα τα παραπάνω φαντάζουν με αξιώματα στην προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε το ματς του «Εμιρέιτς». Το γεγονός πως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί -και τούτο είναι η Αρσεναλ- δεν αφαιρεί απ' τον Ολυμπιακό το δικαίωμα να ψάξει στο Λονδίνο την ευκαιρία του.

Χωρίς άγχος, με ταπεινότητα (όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στη nova μετά το «φινάλε» του αγώνα με τον Εργοτέλη), συγκέντρωση και μείωση στο ελάχιστο των λαθών, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να βάλουν κι εκείνοι δύσκολα στην Αρσεναλ.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε θα χρειαστεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αμυντική λειτουργία, καθώς οι κορυφαίες ομάδες της ηπείρου δε συγχωρούν έστω και «μισό» σφάλμα. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως απαιτείται ένταση και στα 90 λεπτά. Ότι δηλαδή δεν έπραξαν στο Παγκρήτιο, με αποτέλεσμα να δώσουν στους γηπεδούχους το δικαίωμα να τους απειλήσουν.

Εν κατακλείδι, καμία αποστολή δεν είναι αδύνατη. Ασφαλώς και να υπάρχει σεβασμός για την Αρσεναλ (όπως και για οποιοδήποτε αντίπαλο), αλλά σε καμία περίπτωση φόβος. Άλλωστε, μέσα από τέτοια ματς μπορεί ν' αρχίσει η συγγραφή «χρυσών» σελίδων στην ιστορία ενός συλλόγου.

Βεβαίως, με ήττα ο κόσμος δε θα χαθεί. Απλώς θα υπενθυμίσουμε τι έλεγε ο τεχνικός της Μαρσέιγ, Ντιντιέ Ντεσάν μετά το ματς της γαλλικής ομάδας με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο: «Και εμείς πέρυσι ξεκινήσαμε με δύο ήττες στον όμιλο, αλλά στη συνέχεια περάσει στους 16 του Champions League».

Πηγή: novasports.gr