Η κατάσταση στα αποδυτήρια: Οι δυο διαδοχικές νίκες σε Λιγκ Καπ και Πρωτάθλημα έχουν κάνει το κλίμα καλύτερο. Αυτό φαίνεται και στα λόγια των παικτών, αλλά και των ανθρώπων της ομάδας. Το βάρος έχει φύγει και περιμένουν τον Ολυμπιακό για μια εύκολη νίκη, ώστε η Άρσεναλ να βρει τον δρόμο της και να ξεχάσει τα δυο πολύ άσχημα αποτελέσματα με Γιουνάιτεντ και Μπλάκμπερν. Στο Τσάμπιονς Λιγκ άλλωστε η Άρσεναλ έκανε φέτος τα καλύτερα της παιχνίδια, τόσο με Ουντινέζε όσο και με Ντόρτμουντ, έτσι μια νίκη θα την βοηθούσε να πετύχει και πιο νωρίς τον στόχο της πρόκρισης

Η... πίεση του Βενγκέρ: Δεν πιστεύω πως ο Βενγκέρ είναι τόσο πιεσμένος τη δεδομένη στιγμή, ξέρει τις δυνατότητες της ομάδας και από τη στιγμή που ήρθαν δυο διαδοχικές νίκες ήρθε και η ανακούφιση. Ο Βενγκέρ είναι πιθανό να αποχωρήσει το καλοκαίρι από την ομάδα, δεν είναι άνθρωπος που πιέζεται τόσο εύκολα και ούτε η Άρσεναλ μπορεί να τον πιέσει και να τον φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Μπορεί να βρει λύσεις, ξέρει πως να πλησιάσει τους παίκτες στα δύσκολα και ειδικά με ομάδες μικρότερου βεληνεκούς μπορεί η Άρσεναλ να μεταμορφώνεται γρήγορα προς το καλύτερο.

Τρόποι αντιμετώπισης: Ο Μερτεζάκερ δεν είναι ο παίκτης που περίμεναν οι φίλοι της ομάδας μετά τα πολλά έσοδα του καλοκαιριού, ωστόσο η Άρσεναλ... συνέρχεται! Δεν είναι τόσο κακή αμυντικά, τα δυο ματς με Γιουνάιτεντ και Μπλάκμπερν την βρήκαν σε πολύ άσχημη μέρα. Σίγουρα δεν είναι ομάδα που θα κάνει την τεράστια διαφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ξέρει πως να αντιμετωπίσει ομάδες μικρότερες. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να κλειστεί στην άμυνα του, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ρισκάρει. Αν πιέσει ψηλά τότε θα το πληρώσει, γι' αυτό χρειάζεται υπομονή, συγκέντρωση και έναν καλό τερματοφύλακα. Η... μισή ευκαιρία που μπορεί να του παρουσιαστεί πρέπει να γίνει γκολ. Η Άρσεναλ είναι ένα βήμα πιο αργή, ο Ολυμπιακός θέλει παίκτες με αντοχές και τα χαφ να μαρκάρουν, ώστε να μην μένει η άμυνα άδεια...

Οι σκέψεις του Αλσατού: Αυτά που μετέφεραν οι άνθρωποι της ομάδας στον Βενγκέρ δεν είναι... ενθαρρυντικά για τον Ολυμπιακό. Στην Άρσεναλ θεωρούν πως είναι παιχνίδι που μπορεί να δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Ποντάρουν σε καλή εμφάνιση, έχουν διακρίνει πως ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο επικίνδυνος εκτός έδρας και ο Βενγκέρ θα πιέσει με την έναρξη του παιχνιδιού. Η Άρσεναλ θα θελήσει το γρήγορο γκολ και το α' μέρος θα είναι... καταιγιστικό για τον Ολυμπιακό αν δεν καταφέρει να περιορίσει την αντίπαλό της. Ο Γουόλκοτ είναι πολύτιμη λύση και ο Φαν Πέρσι είναι σε εξαιρετική κατάσταση όσο για τον Ζερβινιό μπορεί από το πουθενά να κάνει γκολ!

Οι διαφορές με το προηγούμενο ματς: Οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες. Η Άρσεναλ ήταν ομάδα για Ευρωπαϊκό τίτλο, με εξαιρετικούς παίκτες που στη μέρα τους έκαναν απίστευτα πράγματα. Ο Ολυμπιακός είχε ένα εφιαλτικό βράδυ, αλλά διέθετε και έναν εξαιρετικό γκολκίπερ που έκανε απίστευτες επεμβάσεις. Η Άρσεναλ είναι εντελώς διαφορετική, στηρίζεται πλέον στον Φαν Πέρσι, αλλά κρατά τον ενθουσιασμό και τον απίστευτο ρυθμό που μπορεί να πιάσει στο «Emirates».

Πηγή: katimagiko.gr