Κούραση, ταλαιπωρία και λοιπά σύνδρομα του… ταξιδιώτη κάνουν στην άκρη όταν η μαγική μελωδία του Champions League ετοιμάζεται να ηχήσει.

Όσο δύσκολος κι αν είναι ο αγώνας, όσο κι αν μοιάζει με… όνειρο θερινής νυκτός το θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Λονδίνο, όπως στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Η ελπίδα λοιπόν είναι αυτή που σε κάνει να ζεις για αυτή τη στιγμή. Τη μεγάλη στιγμή της βραδιάς της Τετάρτης όπου ο Θρύλος θα παραταχθεί μπροστά σε 60.000 και πλέον φιλάθλους στο Emirates με ένα όνειρο τρελό.

Να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει κόντρα σε έναν εκ των κορυφαίων συλλόγων της Γηραιάς Ηπείρου. Να παλέψει για το ακατόρθωτο, κι αν δεν το καταφέρει θα αρκεί σε κάθε φίλο του Ολυμπιακού να το έχει παλέψει. Να την κοιτάξει στα μάτια την Άρσεναλ και αν πέσει να πέσει με ψηλά το κεφάλι.

Αυτό θέλουν και οι εκατοντάδες φίλοι του Ολυμπιακού που βρίσκονται ήδη στο Λονδίνο και μέχρι τη ώρα του αγώνα θα γίνουν χιλιάδες. Το παιχνίδι με την Μαρσέιγ μπορεί να χάθηκε αλλά ακόμα όλα είναι ανοικτά.

Αν οι πρωταθλητές αξίζουν κάτι από αυτόν τον όμιλο στο χέρι τους είναι να βροντοφωνάξουν «παρών» μέσα στο… στόμα του λύκου: το υπερσύγχρονο αρχηγείο της Άρσεναλ που κάθε ομάδα που φιλοξενείται δεινοπαθεί.

Οι καιρικές συνθήκες στη βρετανική πρωτεύουσα είναι ιδανικές για ποδόσφαιρο και αν την ώρα του αγώνα… γλιτώσουμε και τη βροχή όλα θα κυλάνε ρολόι. Ο Βαλβέρδε ξέρει πως χρωστάει κάτι από πέρυσι στον κόσμο της ομάδας.

Ένα μεγάλο αποτέλεσμα σε ένα δύσκολο ματς του λείπει και θα κάνει τα πάντα για να κάνει κι αυτός το… θαύμα του την Τετάρτη. Εκεί, άλλωστε θα κριθεί κι αυτός. Οι μεγάλοι προπονητές κρίνονται και στα μεγάλα ματς και όχι στα σερί της ελληνικής επαρχίας.

Αν ο Ολυμπιακός γυρίσει τη γη ανάποδα και… γλεντήσει τους Άγγλους τότε με μιας αντιστρέφει ολόκληρη τη χρονιά. Αν όχι η ευρωπαϊκή θηλιά τον ζώνει για τα καλά. Στο ένα σενάριο διθύραμβοι και αποθέωση στο άλλο κατήφεια και αναζήτηση ευθυνών. Η επιτυχία από την αποτυχία μία μόλις κλωστή. Ή μήπως όχι;

Ραντεβού στο Λονδίνο!

Πηγή: katimagiko.gr