Ούτε λίγο ούτε πολύ έστειλε άνθρωπό του, ο οποίος έμεινε σχεδόν δεκαπέντε ημέρες στην Ελλάδα και είδε τρία παιχνίδια των «ερυθρόλευκων»! Πρόκειται για έναν από τους πολλούς συνεργάτες του, τον Στιούαρτ Χιούστον, έναν σχετικά μεγάλο σε ηλικία και φυσικά πολύ έμπειρο σκάουτερ, ο οποίος θα του παραδώσει μια πλήρη αναφορά.

Το γεγονός αυτό σημαίνει πάρα πολλά για το πόσο υπολογίζει ο Αλσατός τεχνικός όλα τα παιχνίδια της Αρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά το γεγονός ότι είχε τη δυνατότητα να δει τα παιχνίδια του Ολυμπιακού σε DVD, δεν αρκέστηκε σ' αυτό, αλλά πιθανότατα προτίμησε αντί να χάνει τον πολύτιμο χρόνο του, να στείλει το «μάτι» του επιτόπου για να πιάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια και να του τη μεταφέρει.

Δεν ξέρω αν αυτή είναι μια πάγια τακτική του τεχνικού της Αρσεναλ ή αν κατέφυγε σ' αυτήν επειδή φέτος η ομάδα του δεν έχει ξεκινήσει καλά και θέλει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε να κάνει μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, σκεφτόμενος ότι, αν αποφύγει κάποιο στραβοπάτημα, θα εξασφαλίσει γρήγορα την πρώτη θέση στον όμιλό του και θα έχει τη δυνατότητα να ξεκουράσει παίκτες στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Οπως κι αν έχει το πράγμα, ο Βενγκέρ είναι ένας τεχνικός που δεν αφήνει τίποτε στην τύχη, ασχολείται λεπτομερέστατα με το κάθε τι και θέλει να ξέρει τα πάντα για την ομάδα που θα αντιμετωπίσει αύριο στο «Εμιρεϊτς», παρά το γεγονός ότι η Αρσεναλ σπάνια προσαρμόζει το παιχνίδι της στις απαιτήσεις κάθε αγώνα, ανάλογα με τον αντίπαλο.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το ότι ο Χιούστον δεν έχει κανένα πρόβλημα να δημοσιοποιήσει κάποιες από τις παρατηρήσεις του σχετικά με τους τρεις αγώνες του Ολυμπιακού που παρακολούθησε κι αυτό δείχνει ότι θεωρεί δεδομένη την ανωτερότητα της Αρσεναλ. Απλά ο σκοπός της τόσο επιμελούς κατασκοπείας του αντιπάλου της ήταν το να αποφευχθεί κάποια δυσάρεστη έκπληξη. Αυτά για να παίρνουμε μια ιδέα του πώς λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες.

Πηγή: Goal