Μήπως, όμως, όλα αυτά είναι λόγια του αέρα και μόνο; Ο σκύλος, δηλαδή, έχει την δική του επιχειρηματολογία.

Έχει βγάλει, λοιπόν, κάποιος ένα ασφαλές συμπέρασμα τι ψάρια πιάνουν η Άρσεναλ και ο Ολυμπιακός; Αφού ως τώρα οι δυο ομάδες δεν έχουν σταθεροποιήσει απόδοση. Πώς είναι δυνατόν να γίνουν εκτιμήσεις κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες;

Η Άρσεναλ στο ένα παιχνίδι είναι ικανή να φάει οκτώ και στο άλλο να βάλει τρία. Η άμυνά της είναι για τα πανηγύρια πολλές φορές, τρώγοντας αστεία γκολ, ενώ από την μέση και μπροστά φτιάχνει φάσεις. Στο παιχνίδι, μάλιστα, με τον Ολυμπιακό, θα έχει κι ένα σωρό απουσίες.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός έχει μόνο τρία επίσημα ματς στα πόδια του. Στα οποία δεν έχει δείξει μια εικόνα σταθερή. Ένα ημίχρονο βλέπεται, στο άλλο δεν βλέπεται. Αυτοματισμούς δεν έχει φτιάξει ακόμα, με τόσα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, ενώ κάποιες φορές κλατάρει κι από τρεξίματα. Ούτε έχει μια σταθερή σύνθεση. Παίκτες μπαίνουν, παίκτες βγαίνουν. Κι όλα αυτά σε μόνο τρία ματς.

Η αλήθεια είναι, λοιπόν, ότι το παιχνίδι μπορεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις. Και για τις δυο ομάδες. Ούτε η Άρσεναλ έχει πιάσει στάνταρ απόδοσης ακόμα, ούτε ο Ολυμπιακός. Έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα.

Κι αναρωτιόμαστε το εξής: Κάτω από τέτοιες συνθήκες, τι πρόβλεψη να κάνεις; Ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο είναι οι δυο ομάδες, ανάλογα με τα κυβικά της η καθεμιά. Η Άρσεναλ είναι το φαβορί λόγω έδρας κι ονόματος, ο Ολυμπιακός το αουτσάιντερ, όμως βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν κι όλα είναι πιθανά. Από το καλύτερο ως το χειρότερο σενάριο για τον Ολυμπιακό.