Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εκτός έδρας εμφανίσεις του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα την καλύτερη απέναντι σε αγγλικές ομάδες παρότι ηττήθηκε με 2-1 από την Άρσεναλ.

Εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι όμως αξίζει να σταθούμε και σε ορισμένους αριθμούς που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και σκιαγραφούν, εν μέρει, το συγκεκριμένο παιχνίδι. Από αυτά που θα παρουσιάσουμε είναι φανερό πως ο Ολυμπιακός άξιζε καλύτερης τύχης.

Αρχίζουμε με κάποια πρώτα στατιστικά που αφορούν την ατομική απόδοση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, θα συνεχίσουμε με τα χιλιόμετρα που έτρεξαν οι δυο ομάδες (πολλές εκπλήξεις εδώ) και θα τελειώσουμε με το φιλμ των δυο ημιχρόνων.

Ο MVP των αριθμών...

MVP του ματς από την πλευρά του Ολυμπιακού, σύμφωνα με μία πρώτη ματιά των στατιστικών, είναι ο Μιραλάς, ο οποίος είχε δυο σπουδαίες ευκαιρία πάνω στον τερματοφύλακα, μία που πέρασε άουτ, βγήκε μία φορά οφσάιντ, ανέκοψε δυο αντεπιθέσεις και του έκαναν τέσσερα φάουλ κοντά στην περιοχή. Ακολουθεί ο Φουστέρ με λίγο χειρότερους αριθμούς και κυρίως λόγω του γκολ, όμως δεν είχε διάρκεια (εσείς τι λέτε Φουστέρ ή Μιραλάς;).

Τώρα όσον αφορά την απόδοση σε διάρκεια σε όλο το ματς Μέλμπεργκ, Φέισα, Μιραλάς και Ιμπαγάσα είναι στους κορυφαίους. Το ίδιο ισχύει και για τον Τοροσίδη που πήρε όμως αργά μπρος και υπέπεσε σε πολλά λάθη στο πρώτο μέρος.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως όταν έγινε αλλαγή ο Μιραλάς στο 75ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έκανε μία ευκαιρία στο παιχνίδι κι αυτή ήταν το δοκάρι στο ίδιο χρονικό σημείο. Μέχρι εκείνο το σημείο είχε συνολικά (με τη συμμετοχή του τερματοφύλακα και χωρίς) 12.

Αριέλ ο (Στεφανωμένος) έφηβος

Πάμε τώρα να δούμε ποιοι παίκτες έτρεξαν και ποιοι είναι οι "τεμπέληδες"; Φύγαμε...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μέλμπεργκ: 10.674

Χολέμπας: 10.991

Μαρκάνο: 10.070

Τοροσίδης: 10.579

Ιμπαγάσα: 11.409

Φείσα: 11.687

Φουστέρ: 10.163 (έγινε αλλαγή στο 80')

Ορμπάιθ: 9.776 (έγινε αλλαγή στο 75')

Τζεμπούρ 10.416

Μιραλάς: 9.237 (έγινε αλλαγή στο 75')

ΑΡΣΕΝΑΛ

Σανιά: 10.285

Μέρτεσάκερ: 9885

Άντρε Σάντος: 10.109

Ροσίτσκι: 11.251

Αρτέτα: 12.015

Σονγκ: 9.412

Φλίμπονγκ: 10.698

Τσάμπερλεϊν: 8.363 (έγινε αλλαγή στο 68')

Αρσάβιν: 9332 (έγινε αλλαγή στο 83')

Τσαμάκ: 8.673 (έγινε αλλαγή στο 71')

Τι παρατηρούμε; Πραγματικά παίκτες που δεν σου γέμιζαν το μάτι όπως τους έβλεπες έκαναν αθόρυβη δουλειά. Ο Αρτέρα μοιάζει, και είναι αργός, όμως έτρεξε τα πιο πολλά χιλιόμετρα από όλους!

Ο Ιμπαγάσα που είναι ανέτοιμος έτρεξε τα πιο πολλά χιλιόμετρα σε σχέση με τους συμπαίκτες του κι ας είναι 34 ετών! Από κοντά και ο Φέισα που έκανε εκπληκτικό ματς. Από τους λίγους που στα τελευταία λεπτά είχαν δυνάμεις.

Για την Άρσεναλ ο Τσάμπερλεϊν έτρεξε αρκετά σε σχέση με το χρόνο που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο, όπως και ο Ροσίτσκι παρότι έδειχνε σε κακή, αγωνιστικά, κατάσταση.

Άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά

Η Άρσεναλ στις δυο πρώτες ευκαιρίες στο παιχνίδι ευτύχησε να πετύχει δυο γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός έπρεπε να κάνει τέσσερις φάσεις για να πετύχει ένα τέρμα. Ο Ολυμπιακός είχε 7 προσπάθειες που κατέληξαν στην αγκαλιά του Σέζνι, ενώ η Άρσεναλ μόλις 5.

Στα φάουλ και στα κόρνερ είχαμε ισοπαλία (15 και 3 αντίστοιχα), ενώ ο Ολυμπιακός δημιούργησε άλλες έξι ευκαιρίες που δεν απασχόλησαν έντονα τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ.

Και το χρονοδιάγραμμα...

Τι παρατηρούμε στο χρονοδιάγραμμα του πρώτου μέρους; (μπορείτε να το δείτε κάτω κάτω στο κείμενο με το ματς). Η Άρσεναλ μέχρι το 25ο λεπτό έκανε ευκαιρίες (πέτυχε δυο γκολ σε δυο προσπάθειες), ενώ στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ανέλαβε τα ηνία του αγώνα με 5 ευκαιρίες, ενώ οι "κανονιέρηδες" είχαν το ρόλο του κουμπάρσου!

Στην επανάληψη πάλι ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μιραλάς, όμως η Άρσεναλ είχε δυο καλές ενέργειες με τους Τσάμπερλεϊν και Αρσάβιν για να σκοράρει. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός με το δοκάρι του Τοροσίδη. Με λίγα λόγια στο δεύτερο μέρος όλα ήταν μοιρασμένα, και η κατοχή της μπάλας, με την Άρσεναλ όμως να κρατάει κατά μεγάλα διαστήματα τη μπάλα στα πόδια της χωρίς να δέχεται πίεση.

Κλείνοντας

Το παιχνίδι ήταν από την αρχή δύσκολο για τον Ολυμπιακό (όπως και για την κάθε ελληνική ομάδα), όμως οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν διαβασμένοι, έτοιμοι και με αρκετή διάθεση.

Σίγουρα έγιναν και λάθη από την μεριά του προπονητή (ο καθένας έχει την άποψη του για το ποια ήταν αυτά -Μαρκάνο αντί Παπαδόπουλου, αλλαγή του Μιραλάς), όμως αυτό δεν διαγράφει την αντρίκια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ είναι κοντά και ο καλός Ολυμπιακός στο "Καραϊσκάκης", με ανάλογη εμφάνιση αλλά έχοντας μεγαλύτερη διάρκεια, μπορεί να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Πηγή: sport24.gr
 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr