Facebook Pixel Έναν γκολκίπερ, ρε γαμώτο
Ποδόσφαιρο
| 2011-09-29 15:38:00

Έναν γκολκίπερ, ρε γαμώτο

Έναν γκολκίπερ, ρε γαμώτο

Ήταν ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Απέναντι στην Αρσεναλ, μέσα στο «διαστημικό» «Εμιρεϊτς» οι «ερυθρόλευκοι» τήρησαν την υπόσχεση που είχαν δώσει στον κόσμο τους μέσω του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να είναι υπερήφανοι για αυτό που είδαν χθες, άσχετα από το αν στο τέλος δεν ήρθε ούτε ο βαθμός της ισοπαλίας, αν και το πιο δίκαιο θα ήταν οι «ερυθρόλευκοι» να έφευγαν νικητές από το Λονδίνο.

Σίγουρα η Αρσεναλ είχε απουσίες, όμως, όταν αυτός που καλείται από τον πάγκο είναι ο Αρσάβιν(!) ή ένας 18χρονος, ο Τσάμπερλεϊν, για τον οποίο ο Βενγκέρ πλήρωσε 5 εκατ. λίρες, τότε για τι ελλείψεις να μιλήσουμε.

Ο Βαλβέρδε αιφνιδίασε με την 11άδα που κατέβασε και προκαλεί ερωτηματικά το γιατί έμεινε έξω ο Αβραάμ και ξεκίνησε ο Μαρκάνο, που στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλός. Οπως προκαλεί ερωτηματικά και η αλλαγή του Μιραλάς, που ναι μεν είχε κουραστεί, όμως ήταν σαφώς καλύτερος χθες του Τζιμπούρ, που έμεινε μέχρι το τέλος χωρίς να βοηθήσει. Παράλληλα, δε, ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο όχι για να μη χάσει, αλλά για να κερδίσει. Δεν παρέκκλινε ούτε στο ελάχιστο από το πλάνο του, που δεν ήταν άλλο από το να παίξει μπάλα και η ομάδα του. Και έπαιξε καλή μπάλα. Πίεσε ψηλά, είχε ευκαιρίες περισσότερες από τους γηπεδούχους, ενώ είχε και περισσότερες τελικές προσπάθειες.

Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αλλά δεν φταίει μόνο αυτή. Τα αμυντικά λάθη σε καίριες στιγμές (όπως η αδράνεια των Χόλεμπας και Μαρκάνο στο 1-0) στέρησαν τελικά από τον Ολυμπιακό τα πολύ περισσότερα που έπρεπε χθες να πάρει. Παράλληλα καλό θα είναι σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης να ζητήσει εξηγήσεις από αυτούς που επέλεξαν τον Κοστάντσο για να καλύψει το κενό του Νικοπολίδη. Πέντε σουτ έχουν γίνει στον Αργεντινό στα ματς που έχει παίξει, τα τέσσερα έχουν... γράψει και αυτός απλά κοιτούσε.

Κλείνοντας, θα πρέπει στον Ολυμπιακό να αισθάνονται τυχεροί που επέλεξε αυτήν την ομάδα για να κλείσει την καριέρα του ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός όσο άντεξε ήταν όλο το μυαλό της ομάδας και ο παίκτης που κάνει τη διαφορά ακόμα και σε αγώνες όπως ο χθεσινός.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags