Αφενός είναι κέρδος η εξαιρετική εμφάνιση και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός διατήρησε την αγωνιστική φιλοσοφία του απέναντι σε έναν ισχυρό ευρωπαϊκό σύλλογο. Διότι εν αντιθέσει με την προ διετίας επίσκεψή του στο Λονδίνο όταν και επιχείρησε να «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας παίζοντας ουσιαστικά «κλεφτοπόλεμο», αυτή τη φορά η ομάδα του Πειραιά επιχείρησε να κερδίσει το παιχνίδι. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται κι απ’ τους αριθμούς: ο Ολυμπιακός έκανε 15 τελικές προσπάθειες, έναντι 10 της Αρσεναλ. Εξ αυτών, οι 7 της ελληνικής ομάδας βρήκαν στόχο, ενώ των γηπεδούχων μόλις 5. Επιπλέον, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε κάλυψαν συνολικά 115 χιλιόμετρα, ενώ των «κανονιέρηδων» 111 χιλιόμετρα. Εως το «φινάλε» οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν δυνάμεις και κυνηγούσαν την ισοφάριση, κάτι που καταρρίπτει και τον «μύθο» πως υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης.

Βεβαίως, στο ματς προέκυψαν και προβλήματα τα οποία σχετίζονται κυρίως με τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου της άμυνας. Ο Μαρκάνο ο οποίος προτιμήθηκε απ’ τον Αβραάμ Παπαδόπουλο υπέπεσε σε σοβαρά λάθη. Οι «Λονδρέζοι» τα εκμεταλλεύτηκαν και βρέθηκαν στο πρώτο 20λεπτο να προηγούνται με 2-0. Πρόβλημα δημιούργησε και η δυσαρέσκεια την οποία εξέφρασε ο Μιραλάς προς τον Βαλβέρδε, τη στιγμή της αλλαγής. Θα κληθεί σε απολογία απ’ τη διοίκηση και αναμένεται να τιμωρηθεί με πρόστιμο.

Το τελικό αποτέλεσμα άφησε πίκρα, αφού ο Ολυμπιακός είναι ουραγός στον όμιλο χωρίς βαθμό. Πλέον, ο ρεαλιστικός στόχος είναι η διεκδίκηση της 3ης θέσης για να συνεχίσει τον χειμώνα στο Γιουρόπα Λιγκ. Ως βασικός αντίπαλος φαντάζει η Ντόρτμουντ, την οποία οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο Φάληρο στην 3η αγωνιστική. Χθες, οι ποδοσφαιριστές του Βαλβέρδε είχαν ρεπό και το απόγευμα θ’ αρχίσουν την προετοιμασία τους για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Πηγή: Καθημερινή

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr