Ο Ζοσέ Μουρίνιο ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στην καριέρα του και στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι αναφέρθηκε επίσης στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ.
Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ τον Ολυμπιακό, ωστόσο έχω παίξει αντίπαλος με μερικές καλές ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός".
Παράλληλα, μίλησε για την παρουσία Πορτογάλων προπονητών στις κορυφαίες ομάδες της χώρας μας, κάνοντας ειδική μνεία στους Πέδρο Μαρτίνς, Αμπέλ Φερέιρα, Φερνάντο Σάντος και Ζοσέ Πεσέιρο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
"Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ τον Ολυμπιακό, ωστόσο έχω παίξει αντίπαλος με μερικές καλές ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός.
Έχουμε ιστορία ως Πορτογάλοι προπονητές στην Ελλάδα και όχι μόνο αναφορικά με την Εθνική ομάδα: Πεσέιρο, Φερνάντο Σάντος, όλοι πέρασαν από εκεί. Αυτή τη στιγμή οι δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν Πορτογάλους προπονητές (Πέδρο Μαρτίνς και Αμπέλ Φερέιρα). Τους ακολουθώ, αλλά δεν ήξερα ότι πρόκειται να τεθούν αντιμέτωποι, επομένως δεν τους αντιμετωπίζω με αυτή την στόχευση.
Εμείς κάναμε την προεργασία μας. Σέβομαι τον Ολυμπιακό ως ομάδα και όχι για κάποιο συγκεκριμένο παίκτη -και θα ήταν καλό για αυτούς αν μιλούσα μόνο για τους Πορτογάλους παίκτες- επικεντρώνομαι σε όλη την ομάδα του. Στην Αθήνα δεν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι, δεν περιμένω ένα εύκολο παιχνίδι. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε καλά. Το κάναμε για 45 λεπτά απέναντι στην Γουέστ Χαμ και ελπίζω ότι αύριο (Τρίτη) θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε αυτό το χρονικό διάστημα".
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο