Facebook Pixel Sportdog.gr | Πιο "καρυδάτη" από ποτέ! Επική πρόκριση της Ατλέτικο με… κηδεία μέσα στη Λίβερπουλ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-03-12 00:33:00

Πιο "καρυδάτη" από ποτέ! Επική πρόκριση της Ατλέτικο με… κηδεία μέσα στη Λίβερπουλ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Πιο "καρυδάτη" από ποτέ! Επική πρόκριση της Ατλέτικο με… κηδεία μέσα στη Λίβερπουλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανατροπή (3-2) με τρία γκολ στην παράταση!

Η «αλύγιστη» Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε έκανε και πάλι το θαύμα της, πετώντας εκτός Champions League την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ, μέσα στο Άνφιλντ!

Οι Άγγλοι ήταν πολύ καλύτεροι στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας, επικράτησαν 1-0, με την Ατλέτικο να παίζει μόνο άμυνα στα τελευταία λεπτά, και έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί ο Φιρμίνο πέτυχε το 2-0 και έδωσε στη Λίβερπουλ σκορ πρόκρισης, αλλά ο Μάρκος Γιορέντε ήρθε από το… πουθενά και με δύο φανταστικά γκολ έκανε το 2-2, προτού ο Μοράτα «γράψει» το τελικό 3-2, σφραγίζοντας την επική ανατροπή των Μαδριλένων, που τους έστειλε στα προημιτελικά!

Η Λίβερπουλ πίεσε από την αρχή του αγώνα και δικαιώθηκε για την υπέροχή της το 43’. Ο Βαϊνάλντουμ εκμεταλλεύτηκε σέντρα ακριβείας του Τσάμπερλεϊν και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ισοφαρίζοντας έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στη δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Κλοπ απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ, Όμπλακ, που… κατέβασε ρολά με φοβερές επεμβάσεις. Η μεγαλύτερη στιγμή για τη Λίβερπουλ καταγράφηκε στο 67’, όταν διαγώνιο σουτ του Σαλάχ κόντραρε σε αμυντικό και στην επαναφορά ο Ρόμπερτσον έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά. Η Ατλέτικο κλείστηκε στα καρέ της, άντεξε στην πολιορκία των Άγγλων και κατάφερε να μη δεχτεί γκολ, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Στο 94’ ο Φιρμίνο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά, όμως στη συνέχεια της φάσης σκόραρε με δεξί πλασέ, έκανε το 2-0 και φάνηκε να «κλειδώνει» την πρόκριση για τη Λίβερπουλ.

Ωστόσο, το φινάλε άνηκε στη «χρυσή» αλλαγή του Σιμεόνε, τον Μάρκος Γιορέντε (σ.σ μπήκε στο 56’). Στο 97’ ο Άντριαν έκανε λάθος, ο Φέλιξ έκλεψε και πάσαρε στον Γιορέντε, ο οποίος «πάγωσε» το Άνφιλντ με πανέμορφο δεξί πλασέ στην απέναντι γωνία!

Ενώ η Λίβερπουλ προσπαθούσε να συνέλθει από το σοκ, ο Γιορέντε της έδωσε τη… χαριστική βολή, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 105+1’ με υπέροχο δεξί σουτ έξω από την περιοχή. Ο Μοράτα έφυγε τετ α τετ και γύρισε… τούμπα το ματς στο 121’, «γράφοντας» το τελικό 3-2 για την Ατλέτικο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των παικτών με τους Ισπανούς φιλάθλους!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags