Facebook Pixel Sportdog.gr | Έσπασε την... κατάρα και πέρασε τελικό η Παρί - Έκανε πλάκα στην Λειψία - Φουλάρει για κούπα (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2020-08-18 23:51:00

Έσπασε την... κατάρα και πέρασε τελικό η Παρί - Έκανε πλάκα στην Λειψία - Φουλάρει για κούπα (vid)

Sportdog Team
Έσπασε την... κατάρα και πέρασε τελικό η Παρί - Έκανε πλάκα στην Λειψία - Φουλάρει για κούπα (vid)

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η πρώτη φιναλίστ του μεγάλου τελικού του Champions League (23/8), καθώς απέκλεισε με 3-0 την Λειψία και πλέον περιμένει μια εκ των Μπάγερν Μονάχου-Λιόν, για να μάθει την αντίπαλό της.

Οι Γάλλοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους «ταύρους», αφού από το πρώτο λεπτό έδειξαν πως θα είναι κυρίαρχοι στο παιχνίδι, έφτασαν στο πολυπόθητο τελικό και ονειρεύονται την… κούπα με τα μεγάλα αυτιά για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ο Μαρκίνιος ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 13’ μετά από πάσα του Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός σκόραρε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 42’ και ο Μπερνάτ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 56’ μετά από ασιστ και πάλι του Ντι Μαρία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Παρί από την αρχή έδειξε διατεθειμένη να τα δώσει όλα για όλα προκειμένου να πάρει τη μεγάλη πρόκριση.

Μόλις στο 5’ ο Νεϊμάρ πήρε την κάθετη μπαλιά από τον Εμπαπέ αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου, βρήκε ελάχιστα στο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Δυο λεπτά αργότερα ο Εμπαπέ σκόραρε αλλά το γκολ του δεν μέτρησε, καθώς προηγουμένως η μπάλα είχε βρει στο χέρι του Νεϊμάρ.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ όμως συνέχιζε να πιέζει και να είναι απειλητική και έτσι κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο παιχνίδι. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντι Μαρία, ο Μαρκίνιος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 13’ για το 1-0.

Η Λειψία προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ. Στο 25’ οι Γερμανοί είχαν μια καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Λάιμερ, που έφυγε από δεξιά, πέρασε το μαρκάρισμα του Παρέδες, έδωσε στον Πόουλσεν αλλά αυτός δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρίκο.

Ο Ντι Μαρία ήταν αρκετά κεφάτος στο παιχνίδι και λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου σκόραρε για το 2-0. Συγκεκριμένα στο 42’ ο Αργεντινός πήρε την εξαιρετική ασίστ με τακουνάκι από τον Νεϊμάρ και με πλασέ νίκησε τον Γκουλάσι, δίνοντας προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με την Παρί να φτάνει και σε τρίτο γκολ με του Μπερνάτ. Ο Ντι Μαρία έβγαλε την ασίστ για τον Ισπανό και εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έγινε κι έλεγχος στο VAR αλλά ο Μπερνάτ καλυπτόταν από τον Μουκιελέ στο 56’ για το 3-0.

Στο 71’ ο Εμπεπά λίγο έλειψε να σκοράρει και το τέταρτο γκολ αλλά ο Γκουλάστσι πρόλαβε και έσωσε.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Παρί (Τόμας Τούχελ): Σέρχιο Ρίκο, Κερέρ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Παρέδες, Ερέρα, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Εμπαπέ.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Μουκιέλ, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν, Ανχελίνιο, Λάιμερ, Ενκουνκού, Καμπλ, Ντάνι Όλμο, Ζάμπιτσερ, Πόουλσεν.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags