Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας: Φρεγάτα ΠΑΟΚ… επακούμβηση στην Τούμπα – Θρίαμβος με Τζόλη, βλέπει… αστεράκια (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-08-25 22:53:00

Φρεγάτα ΠΑΟΚ… επακούμβηση στην Τούμπα – Θρίαμβος με Τζόλη, τριάρα και… αστεράκια! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Φρεγάτα ΠΑΟΚ… επακούμβηση στην Τούμπα – Θρίαμβος με Τζόλη, τριάρα και… αστεράκια! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας: Με μία μεγάλη πρόκριση ξεκίνησε η σεζόν για τον ΠΑΟΚ, καθώς η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα παρουσιάστηκε πανέτοιμη κόντρα στην Μπεσίκτας και με τρία γκολ στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, νίκησε 3-1 και προκρίθηκε στον Γ’ προκριματικό Γύρο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Τζόλης, που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ του Δικεφάλου, ενώ εξαιρετική παρουσία είχαν ο σκόρερ του τρίτου τέρματος Πέλκας, ο Άκπομ που έβγαλε τις δύο ασίστ στα πρώτα γκολ, αλλά και οι Καντουρί – Σβαμπ.

Οι Θεσσαλονικείς στην επανάληψη έριξαν ρυθμούς και… αγχώθηκαν από την πίεση των Τούρκων, όμως άντεξαν και πήραν μία χρυσή πρόκριση. Εξασφάλισαν λοιπόν από απόψε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ (βαθιά ανάσα για το FFP), αφού κλείδωσαν την παρουσία τους σε όμιλο του Europa League, ενώ έχουν δύο ακόμα γύρους για το μεγάλο όνειρο του Champions League.

Εκπλήξεις Φερέιρα και… εκτός Πασχαλάκης – Λημνιός

Ο Αμπέλ Φερέιρα επιφύλασσε κάποιες εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, σε σύστημα 3-4-2-1 κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ζίβκοβιτς με τριάδα αμυντικών τους Μιχαηλίδη, Βαρέλα και Ίνγκασον. Σε ρόλο φουλ - μπακ ο Γιαννούλης στα αριστερά και ο Ροντρίγκο στα δεξιά που προτιμήθηκε αντί του Λημνιού!

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής βρέθηκε το δίδυμο Σβαμπ - Ελ Καντουρί, με τον Αυστριακό να πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Την τριπλέτα της επίθεσης αποτέλεσαν οι Τζόλης - Πέλκας με τον Άκπομ στην κορυφή!

Σόου ΠΑΟΚ με τριάρα σε 30 λεπτά και χαμένο πέναλτι

Παρότι βρισκόμαστε στα τέλη Αυγούστου, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πανέτοιμος και κατάφερε να… καθαρίσει την πρόκριση μέσα σε μισή ώρα. Ο Δικέφαλος ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 7’, όταν ο Σβαμπ βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Άκπομ, αυτός γύρισε για τον Τζόλη και ο μικρός με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε έξτρα ώθηση στους Θεσσαλονικείς και αποσυντόνισε τους παίκτες της Μπεσίκτας, οι οποίοι είχαν τεράστια προβλήματα ανάπτυξης.

Ο Δικέφαλος δεν έχασε την ευκαιρία και στο 24’ με παρόμοιο τρόπο, από μπαλιά του Πέλκα στον Άκπομ και γύρισμα ξανά στον Τζόλη, ο μικρός από κοντά με δύσκολη προβολή έκανε το 2-0 κι έβαλε γερά θεμέλια πρόκρισης. Ωστόσο, το… σόου δεν είχε τελειώσει ακόμα, καθώς στο 30’ ο Πέλκας σε κενή εστία μετά από γύρισμα του Τζόλη έγραψε το 3-0!

Το τρίτο γκολ όμως… χαλάρωσε τους γηπεδούχους και έδωσε την ευκαιρία στην Μπεσίκτας να ξαναμπεί στο ματς. Στο 37’ μετά από σέντρα του Λενς και λάθος του Γιαννούλη, ο Λάριν έγραψε το 3-1 και έδωσε άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Πριν τελειώσει όμως το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 40’, ο ΠΑΟΚ είχε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 4-1. Ο Γουέλιτον κλώτσησε τον Άκπομ και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, όμως ο Άγγλος φορ δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε από τα 11 βήματα!

Δεν ήταν καλός ο ΠΑΟΚ - Άντεξε και… πέρασε!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κουράστηκε κι έδωσε χώρο στην Μπεσίκτας, η οποία πίεσε ψηλά και τα έπαιξε όλα για όλα. Οι Τούρκοι ήταν καλύτεροι, είχαν και κάποιες ευκαιρίες, όμως δεν βρήκαν το γκολ που έψαχναν για να κάνουν το ματς θρίλερ. Γκολ θα μπορούσε να βρει βέβαια πολύ εύκολα και ο Δικέφαλος σε κάποια από τις σπουδαίες ευκαιρίες που δημιούργησε στην κόντρα.

Η Μπεσίκτας απείλησε στο 49’, όταν ο Ζίφκοβιτς σταμάτησε τον Ενγγκουντού, ενώ στο 56’ το σουτ του Χαν έφυγε άουτ. Ο Δικέφαλος απάντησε στο 58’ και στο 67’ με δύο μεγάλες ευκαιρίες των Λημνιού και Τζόλη, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι για να… τελειώνουμε.

Οι Τούρκοι αύξησαν την πίεσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως ο ΠΑΟK άντεξε άνετα και πήρε μία δικαιότατη πρόκριση!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags