Facebook Pixel Champions League: "Ξέρανε" την Ατλέτικο με μυθική γκολάρα ο Ζιρού! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-02-23 23:54:00

"Ξέρανε" την Ατλέτικο με μυθική γκολάρα ο Ζιρού! - "Τυφώνας" Μπάγερν στη Ρώμη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Ξέρανε" την Ατλέτικο με μυθική γκολάρα ο Ζιρού! - "Τυφώνας" Μπάγερν στη Ρώμη (ΒΙΝΤΕΟ)

Champions League: Στο Βουκουρέστι (και όχι στη Μαδρίτη λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού) διεξήχθη ένα κάκιστο ματς, το οποίο όμως θα θυμόμαστε για χρόνια εξαιτίας του εκπληκτικού γκολ του Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος έδωσε τη νίκη -και μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης- στην Τσέλσι επί της Ατλέτικο με 1-0, σκοράροντας με ανεπανάληπτο ανάποδο "ψαλίδι"!

Στη Ρώμη η Μπάγερν "συνέτριψε" τη Λάτσιο με 4-1 και μόνο με... αυτοκτονία θα χάσει την πρόκριση για τα προημιτελικά στη ρεβάνς του Μονάχου.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι 0-1

Το πρώτο ημίχρονο του ματς θύμισε περισσότερο... σκάκι παρά ποδόσφαιρο, με τις δύο ομάδες να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική και να δημιουργούν ελάχιστες φάσεις. Η Τσέλσι ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 75% κατοχή μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να κάνει πολλά με αυτή, αφού η Ατλέτικο την περίμενε στο δικό της μισό και έκλεινε αποτελεσματικά τους χώρους.

Η Ατλέτικο απείλησε στο 3', με τον Σουάρες να μην καταφέρνει να επωφεληθεί από γκάφα του τερματοφύλακα της Τσέλσι, Μεντί, ενώ  στο 14' ο Ουρουγουανός γύρισε στη μικρή περιοχή, αλλά ο Λεμάρ απέτυχε να σκοράρει από κοντά. Στο 42' ο Σουάρες βρέθηκε σε θέση βολής στη μεγάλη περιοχή, δεν βρήκε όμως καλά την μπάλα και σπατάλησε την ευκαιρία.

Όσο για την Τσέλσι, είχε ένα καλό σουτ του Αλόνσο που μπλόκαρε ο Όμπλακ στο 24, στο 37' ο Χάντσον-Οντόι δεν μπόρεσε να κοντρολάρει όντας σε πλεονεκτική θέση στην αντίπαλη περιοχή και στο 39' ο Βέρνερ είδε τον Όμπλακ να αποκρούει το σουτ του μετά από ωραία ατομική ενέργεια και μπάσιμο στη μεγάλη περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ατλέτικο δεν παρουσίασε τίποτα στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας μόνο άμυνα, και τιμωρήθηκε για την παθητικότητά της στο 68'. Η μπάλα έφτασε στον Ζιρού από λάθος του Ερμόσο, με τον Γάλλο να οριζοντιώνεται, πιάνοντας ένα εκπληκτικό ανάποδο "ψαλίδι", που κατέληξε στα δίχτυα του Όμπλακ για το 1-0 της Τσέλσι!

Λάτσιο - Μπάγερν Μονάχου 1-4

Τι κι αν είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών, με μόλις 6 παίκτες στον πάγκο της, τι κι αν στην Γερμανία παρουσιάζεται κακή τον τελευταίο καιρό, η Μπάγερν Μονάχου πέρασε σαν …άνεμος από τη Ρώμη κερδίζοντας τη Λάτσιο με 4-1 (9’ Λεβαντόφκσι, 24’ Μουσιάλα, 42’ Σανέ, 47’ Ατσέρμπι (αυτ.) - 49’ Κορέα) και ήδη περιμένει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά. Από την άλλη η Λάτσιο δεν μπόρεσε ποτέ να ακολουθήσει το ρυθμό των Βαυαρών με το… ναυάγιο να έρχεται εντελώς φυσιολογικά.

Η αναμέτρηση στο Ολίμπικο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παρουσιάζονται αρκετά φοβισμένοι και τους Βαυαρούς να κυριαρχούν από το πρώτο δευτερόλεπτο. Μόλις στο 9’ οΜουσάτσιο θα κάνει ένα πολύ κακό γύρισμα προς τον Ρέινα, με τον Λεβαντόφσκι να πετάγεται, να κλέβει τη μπάλα, να περνάει και τον Ρείνα και να πλασάρει σε κενή εστία κάνοντας το 0-1 για τους Βαυαρούς.

Στο 18’ οι παίκτες της Λάτσιο ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στην περιοχή της Μπάγερν, όμως  ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι ενώ ίδια άποψη είχε και ο VAR. Η κυριαρχία της πρωταθλήτριας Ευρώπης ήταν απόλυτη στη Ρώμη και στο 24’ ο Μουσιάλα, μετά από πάσα του Γκορέτσκα, σούταρε με τη μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία της εστίας του Ρέινακάνοντας το 2-0 για τους Γερμανούς. Οι παίκτες του ΣιμόνεΙντζάκι δυσκολευόντουσαν πάρα πολύ στην ανάπτυξη, με την Μπάγερν να φτάνει μια ανάσα από το 3-0 όμως του σουτ του Λεβαντόφσκι στο 35’ αποκρούστηκε από τον Ρέινα με τα πόδια. Η πρώτη καλή στιγμή της Λάτσιο ήρθε στο 40’ όταν Μάρουσιτς γύρισε την μπάλα στον Ιμπόμπιλε, όμως το σουτ του τελευταίου κόντραρε και έφυγε άουτ. Φαίνεται όμως αυτό… εκνεύρισε τους παίκτες της Μπάγερν και 2 λεπτά μετά από κούρσα ο Κομάν σούταρε, ο Ισπανός γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε ασταθώς, με τον Σανέ να πλασάρει και να κάνει το 3-0 σε ένα ημίχρονο απόλυτης κυριαρχίας για τους παίκτες του Φλικ.

Οι Γερμανοί συνέχισαν να πατάν το… γκάζι και στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 47’ έκαναν το 4-0. Ο Σανέ έφυγε στην κόντρα, γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή με τον Ατσέρμπι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Δύο λεπτά μετά η Λάτσιο έδειξε να αντιδρά, όταν οΛουίς Αλμπέρτο έβγαλε κάθετη πάσα για τον Κορέα που μπήκε στην περιοχή της Μπάγερν και με δεξί συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Νόιερ κάνοντας το 4-1. Στο 53’ οι Ρωμαίοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ όμως το σουτ του Κορέα και πάλι απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γερμανός τερματοφύλακας.

Από εκείνο το σημείο η Μπάγερν έδειξε να κατεβάζει ταχύτητα δίνοντας την μπάλα στους γηπεδούχους, που προσπαθούσαν να μειώσουν το σκορ, αλλά χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία. Όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια… ανάσα από το 5 γκολ στο 80’ όταν ο Λεβαντόβσκι γίνεται κάτοχος της μπάλας στην περιοχή της Λάτσιο με πλάτη προς το τέρμα, γυρίζει και κάνει το σουτ, με τον Ρέινα να μπλοκάρει με δυσκολία. Τα πράγματα δεν άλλαξαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα με την Μπάγερν να βρίσκεται ήδη στους «8» και τη Λάτσιο να στρέφει ήδη την προσοχή της στη συνέχεια της Serie A.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags