Champions League: Την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League πανηγύρισε η Ντόρτμουντ, που ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Σεβίλλη και την άφησε εκτός συνέχεια με συνολικό σκορ 5-4.

Ο Χάαλαντ έδωσε στη γερμανική ομάδα μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης με δύο γκολ, αλλά η Σεβίλλη ισοφάρισε σε 2-2 με δύο γκολ του Εν Νεσίρι (69', 90+6') και λίγο έλειψε να στείλει το ματς στην παράταση, αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 90+7'!

Ντόρτμουντ - Σεβίλλη 2-2

Η Σεβίλλη ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, όμως η Ντόρτμουντ βρήκε το γκολ! Οι Σεβιγιάνοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με Σούσο (7') και Οκάμπος (18', 35') και ο Χάαλαντ τους τιμώρησε. Μετά από κλέψιμο της Ντόρτμουντ και γύρισμα του Ρόις από τα αριστερά, ο Χάαλαντ έκανε το 1-0 για τη γερμανική ομάδα με αριστερό πλασέ στην κίνηση.

Μια απίστευτη φάση χάρισε στη Ντόρτμουντ προβάδισμα δύο τερμάτων στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Χάαλαντ σκόραρε από κοντά, αλλά ο διαιτητής Τσακίρ ακύρωσε το γκολ και σφύριξε πέναλτι, αφού η παράβαση είχε προηγηθεί της τελικής προσπάθειας. Ο Χάαλαντ αστόχησε στην εκτέλεση, όμως το VAR διαπίστωσε ότι ο γκολκίπερ Μπούνου πατούσε εκτός γραμμής τέρματος την ώρα της εκτέλεσης. Ο Τσακίρ διέταξε επανάληψη του πέναλτι και με τη... δεύτερη ο Χάαλαντα ευστόχησε και πέτυχε το 2-0 στο 54'!

Η Σεβίλλη κατάφερε να δώσει ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, μειώνοντας σε 2-1 στο 69' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Εν-Νεσίρι. Ο Μαροκινός ισοφάρισε σε 2-2 με κεφαλιά στο 6ο λεπτό καθυστερήσεων και δευτερόλεπτα αργότερα οι Σεβιγιάνοι παραλίγο να... ξεράνουν τη Ντόρτμουντ. Ο Ντιέγκο βρέθηκε μόνος του λίγο έξω από τη μικρή, όμως αντί να σουτάρει έκανε προσποίηση και κακή πάσα στον Ράκιτιτς, η οποία κόπηκε από την άμυνα των Γερμανών!