Facebook Pixel Champions League: Πρόκριση-έπος της Πόρτο στο Τορίνο - "Ξέρανε" τη Γιουβέντους ο... ΠΑΟΚτσής! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2021-03-10 00:42:00

Δεν γίνονται αυτά - Πρόκριση-έπος για την Πόρτο - "Ξέρανε" τη Γιουβέντους ο... ΠΑΟΚτσής! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δεν γίνονται αυτά - Πρόκριση-έπος για την Πόρτο - "Ξέρανε" τη Γιουβέντους ο... ΠΑΟΚτσής! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αδιανόητη ματσάρα στην Ιταλία, με τον Σέρτζιο Ολιβέιρα να πετυχαίνει δύο γκολ και να χαρίζει ηρωική πρόκριση στην Πόρτο των 10 παικτών στα προημιτελικά, παρά την ήττα με 3-2 από τη Γιουβέντους! Οι Πορτογάλοι ακολούθησαν τη Ντόρτμουντ, που απέκλεισε τη Σεβίλλη, στους 8 της διοργάνωσης
 

Champions League: Σε ένα ματς-θρίλερ που διήρκησε 120 λεπτά, η Πόρτο έκανε τη μεγάλη έκπληξη, πετώντας εκτός προημιτελικών τη Γιουβέντους, παρά την ήττα με 3-2 στο Τορίνο και το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 54'. Δήμιος της Γιουβέντους ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Ολιβέιρα, που πέτυχεκαι τα δύο γκολ της Πόρτο!

Παρά το γεγονός ότι είχε προβάδισμα με 2-1 από το πρώτο ματς, η Πόρτο μπήκε πολύ πιο δυνατά στο γήπεδο, αιφνιδίασε τη Γιουβέντους και την... σόκαρε στο 19', ανοίγοντας το σκορ. Ο Ντεμιράλ έκανε πέναλτι στον Ταρεμί, με τον Ολιβέιρα να το εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 1-0 για τον Πόρτο.

Για τη Γιούβε ήταν καθοριστικό το γεγονός ότι κατάφερε να ισοφαρίσει νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Όπως και στο πρώτο ματς, ο Κιέζα έδωσε ελπίδες στην ομάδα του Πίρλο, κάνοντας το 1-1 στο 49' με πολύ ωραίο φαλτσαριστό δεξί σουτ στην απέναντι γωνία.

Τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν στο 54', καθώς ο Ταρεμί είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για την ανοησία του να κλωτσήσει μακριά την μπάλα ενώ ο διαιτητής είχε σφυρίξει φάουλ. Στο 56' ο Κιέζα είχε έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι προ κενής εστίας εξαιτίας της καθοριστικής πίεσης που του άσκησε ο Πέπε κατά την εκτέλεση.

Ωστόσο, ο Ιταλός ήταν σε μεγάλη βραδιά και πήρε εκδίκηση στο 63'. Έπειτα από σέντρα του Κουαδράδο, ο Κιέζα νίκησε τον Μαρτσεσίν με κερφωτή κεφαλιά και διαμόρφωσε το 2-1, σκορ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα και τη μεγάλη πίεση που άσκησε, η Γιούβε δεν βρήκε το γκολ πρόκρισης που έψαχνε. Οι Ιταλοί είδαν γκολ του Μοράτα στο 90+1' να ακυρώνεται για οφσάιντ και στάθηκαν πολύ άτυχοι στο 90+3' όταν το σουτ-βολίδα του Κουαδράδο κατέληξε στο δοκάρι. Κάπως έτσι, το... θρίλερ συνεχίστηκε στην παράταση!

Το έξτρα ημίωρο κυλούσε σχετικά ήρεμα μέχρι το 115'. Σε εκείνο το σημείο ο Ολιβέιρα "ξέρανε" τη Γιουβέντους, καθώς ισοφάρισε σε 2-2 με συρτή εκτέλεση φάουλ κάτω από το τείχος. Στο γκολ, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Πορτογάλους, φέρει μεγάλη ευθύνη και ο γκολκίπερ της Γιουβέντους, Σέζνι.

Ο Ραμπιό έκανε το 3-2 για τη Γιουβέντους με κεφαλιά στο 117', απαντώντας άμεσα στο γκολ του Ολιβέιρα και προσδίδοντας ακόμα μεγαλύτερη αγωνία στο φινάλε. Ακολούθησαν έξι λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις), στη διάρκεια των οποίων η Γιουβέντους πίεσε ασφυκτικά με συνεχή γεμίσματα και τους 10 παίκτες της Πόρτο "καρφωμένους" στην περιοχή τους. Το τελικό σφύριγμα της λήξης λύτρωσε την Πόρτο , που κατέκτησε μια ωρωική πρόκριση κόντρα σε αντίξοες συνθήκες και οριστικοποίησε ακόμα ένα ευρωπαϊκό "κάζο" για τη Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags