Facebook Pixel Champions League: Προκρίσεις για Μπάγερν και Τσέλσι - Αυτή είναι η οκτάδα του Champions League (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-03-17 23:54:00

Προκρίσεις για Μπάγερν και Τσέλσι - Αυτή είναι η οκτάδα του Champions League (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Προκρίσεις για Μπάγερν και Τσέλσι - Αυτή είναι η οκτάδα του Champions League (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις τις δεύτερης φάσης της διοργάνωσης με τους Γερμανούς και τους Άγγλους να παίρνουν τα τελευταία δύο εισιτήρια για τα προημιτελικά

Champions League: Από το ένα ζευγάρι ξέραμε ποιος θα περάσει από τη στιγμή που τελείωσαν οι πρώτες αναμετρήσεις μιας και η Μπάγερν είχε περάσει σαν... σίφουνας από τη Ρώμη κερδίζοντας τη Λάτσιο με 1-4. Στον αγώνα του Μονάχου, οι Βαυαροί... ντούμπλαραν τις νίκες καθώς με γκολ του Λεβαντόβσκι (33') και Τσούπο Μότινγκ (73') επιβλήθηκαν των Λατσιάλι με 2-1, Παρόλο (82').

Στην αναμέτρηση του Λονδίνου η Τσέλσι έχοντας... προίκα το 0-1 της Μαδρίτης κατάφεραν και κέρδισαν και δεύτερη φορά τη Ατλέτικο με 2-0, χάρη σε τέρμα του Ζίγιες στο 34' και Έμερσον στο 90+4', και πρόκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014/15, όταν και είχαν αποκλέισει την Παρί Σεντ Ζερμέν. Μαζί με τους Βαυαρούς και τους Λονδρέζους στα προημιτελικά βρίσκονται οι Πόρτο, Λίβερπουλ, Παρί Σεντ Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Ντόρτμουντ.

Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης: Ήταν δεδομένο ότι οι "ροχιμπλάνκος" θα έπρεπε να επιτεθούν από την αρχή, αν ήθελαν να είναι αυτοί που βρεθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, μιας και είχαν να ανατρέψουν το 0-1 της Μαδρίτης. Όμως παρά την επιθετικότητα των πρώτων λεπτών από τους φιλοξενούμενους η Τσέλσι ισορρόπησε το παιχνίδι και ήταν αυτή που προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις στην εστία του Όμπλακ. Οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν για ένα τράβηγμα του Αθπιλικουέτα στον Καράσκο, όμως μετά και από υπόδειξη του VAR ο Ροσάτο θα δείξει συνέχεια στον αγώνα. Στο 34' οι παίκτες του Τούχελ θα είναι αυτοί που θα... χτυπήσουν την Ατλέτικο με το... όπλο τους και μετά από κόντρα ο Βέρνερ θα βρει τον Ζίγιες που δεν θα δυσκολευτεί να κάνει το 1-0. 

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν δύο φορές να ισοφαρίσουν άμεσα, όμως την πρώτη φορά ένα γύρισμα του Γιορέντε στην μεγάλη περιοχή δεν βρήκε αποδέκτη, ενώ λίγο αργότερα ένα σουτ του Ζοάο Φέλιξ κατέληξε στα χέρια του Μεντί. Στο 48' ο Βέρνερ έφτασε μια... ανάσα να κάνει το 2-0 και να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση, όμως νικήθηκε από τον Όμπλακ που κράτησε τους Ισπανούς στο παιχνίδι. Οι πάικτες του Τούχελ συνέχισαν να κάνουν ότι... θέλουν με την Ατλέτικο να μην μπορεί να αντιδράσει και στο 56' ο Ζίγιες παραλίγο να βάλει ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Όμπλακ απέκρουσε εντυπωσιακά. Οι πάικτες του Σιμεόνε προσπάθησαν από το 60' και μετά να πιέσουν, χωρίς όμως να μπορούν να διασπάσουν την άμυνα των Λονδρέζων.

Στο 80' οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την καλύτερη φάση τους στο δεύτερο μέρος όταν ο Ζοάο Φέλιξ θα σουτάρει δυνατά, όμως η μπάλα θα κοντράρει και θα περάσει κόρνερ. Και σαν να μην φτάνουν αυτά η Ατλέτικο θα μείνει με 10 παίκτες στο 83' λόγω χτυπήματος του Σάβιτς στον Ρούντιγκερ, κάτι που... έθαψε τις όποιες ελπίδες πρόκρισης είχε. Στο 92' οι "ροχιμπλάνκος" είχαν την ευκαιρία να ισοφαρήσουν όμως το σουτ του Φέλιξ από κοντά αποκρούστηκε από τον Μεντί. Δύο λεπτά μετά η Τσέλσι θα βγει ξανά στην κόντρα, ο Καντέ θα πασάρει στον Έμερσον που δεν θα δυσκολευτεί να κάνει το 2-0. Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν θα υπάρξει κάποια αξιόλογη ευκαιρία, με την Τσέλσι να προκρίνεται στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2015.

Σκόρερ: 34' Ζίγιες, 90+4' Έμερσον

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Κόβατσιτς, Αλόνσο (90+3' Τσίλγουελ), Ζίγες (77' Πούλισιτς), Χάβερτς (90+3' Έμερσον), Βέρνερ (83' Οντόι).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ (69' Λεμάρ), Σάβιτς, Χιμένες, Λόντι (46' Ερμόσο), Γιορέντε, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (53' Ντεμπελέ), Σουάρες (59' Κορέα), Ζοάο Φέλιξ.

Μπάγερν Μονάχου - Λάτσιο: Παρά το γεγονός ότι οι Βαυαροί είχαν κερδίσει με 4-1 στη Ρώμη και ουσιαστικά είχε προκριθεί στα προημιτελικά, χρησιμοποίησε βασικούς παίκτες με μόνες αλλαγές τον Μάνουελ Νόιερ που είχε γρίπη και τον Κίνγκσλεϊ Κομάν που συνέχισε να έχει απουσίες. Από την άλλη, ενδεικτικό του σκορ από τον πρώτο αγώνα, είναι και η μη χρησιμοποίηση του Τσίρο Ιμόμπιλε για τους Λατσιάλι, με στόχο να ξεκουραστεί για τη συνέχεια της Serie A. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Γερμανούς να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και να ψάχνουν τρόπους να βάλουν ένα γρήγορο γκολ, όμως όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απειλούσαν κυρίως με αντεπιθέσεις.

Το σκορ όμως θα ανοίξει η Μπάγερν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεβαντόφσκι, μετά από τράβηγμα που έγινε στην μεγάλη περιοχή, στο 33’ κάνοντας το 1-0. Οι Γερμανοί συνέχισαν να έχουν το… πάνω χέρι την αναμέτρηση, χωρίς όμως να μετουσιώνουν την υπεροχή τους σε κάποια ευκαιρία. Οι δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος είχαν πιο πολύ το μυαλό τους στους αγώνες του... πρωταθλήματος που ακολουθούν παρά στην μεταξύ τους αναμτέρηση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός, καμία ομάδα δεν δημιουργούσε ευκαιρίες. 

Στην πρώτη ουσιαστικά φάση του δεύτερου μέρους στο 70' ο Λεβαντόβσκι και πάλι σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και μετά στα χέρια του Ρέινα. Τρία λεπτά μετά η Μπάγερν θα καταφέρει να βρει και δεύτερο τέρμα, όταν ο Αλάμπα θα βρεί τον Τσούπο Μότινγκ, που έιχε μπει στον αγώνα ένα λεπτό πριν, και με πλασέ έκανε το 2-0. Στο 82' οι Λατσιάλι θα βρουν δίχτυα και θα μειώσουν σε 2-1, όταν μετά από φάουλ που θα εκτελέσει ο Περέιρα, ο Παρόλο θα πάρει την κεφαλιά και θα νικήσει τον Νίμπελ. Στο 89' η Μπάγερν θα φτάσει μια... ανάσα από το 3-1, όμως Γκνάμπρι, που θα βγει τετ α τετ μετά από πάσα του Σανέ δεν θα καταφέρει να σκοράρει, με αυτή τη φάση να... κλείνει το παιχνίδι και να στέλνει τη Μπάγερν στους 8.

Σκόρερ: 33' Λεβαντόβσκι (πεν), 73' Τσούπο Μότινγκ

Μπάγερν Μονάχου(Χάνζι Φλικ): Νίμπελ, Παβάρ, Μπόατενγκ (46' Ζούλε), Αλάμπα, Ερνάντεθ, Κίμιχ (77' Χάβι Γκαρθία), Γκορέτσκα (64' Ντέιβις), Σανέ, Μίλερ (71' Μουσιάλα), Γκνάμπρι, Λεβαντόβσκι (71' Τσούπο Μότινγκ) 

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ρέινα, Λατσάρι (56' Παρόλο)  Μάρουσιτς, Ατσέρμπι, Ράντου - Φάρες (46' Λούλιτς), Λουίς Αλμπέρτο, Εσκαλάντε (84 Άκπα Άκρο), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κορέα, Μουρίκι (56' Περέιρα).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags