Champions League: Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισαν προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά. Η Βασίλισσα κυριάρχησε κόντρα στη Λίβερπουλ και νίκησε 3-1 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βινίσιους, ενώ η ομάδα του Γκουαρδιόλα έκαμψε με μεγάλη δυσκολία την αντίσταση της Ντόρτμουντ με 2-1.

Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 3-1

Ο αγώνας στο "Αλφρέδο Ντι Στέφανο" ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που ήθελαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να είναι πιο επιθετικοί στην αναμέτρηση. Από την άλλη οι παίκτες του ΓιούργκενΚλοπ είχαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη, πράγμα που τους δυσκόλευε να περάσουν ακόμα και το κέντρο. Στο 13' μετά από σέντρα του Μεντί ο Βινίσιους έπιασε μια… πονηρή κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Άλισον. Ο αγώνας ενώ είχε καλό ρυθμό καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες στην εστία της αντίπαλής. Παρόλα αυτά η "Βασίλισσα" έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση και να μπορεί να διασπάσει πιο εύκολα το πρέσινγκ των Κόκκινων.

Στο 27΄ο Κρός θα κάνει μια εκπληκτική μπαλιά, σχεδόν από την περιοχή της Ρεάλ, ο Βινίσιους θα μπει ανάμεσα σε Φίλιπς και Καμπάκ και θα νικήσει τον Άλισον για να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Μόλις πέντε λεπτά μετά η Ρεάλ θα φτάσει μια ανάσα από το 2-0, όμως το σουτ του Μπενζεμά θα κοντράρει στον Φίλιπς με την μπάλα να φεύγει κόρνερ. Οι παίκτες της Λίβερπουλ ήταν αρκετά νευρικοί προσπαθώντας με μακρινές πάσες να διασπάσουν την άμυνα της "Βασίλισσας", όμως αυτό έδινε την ευκαιρία στους Ισπανούς να κλέβουν εύκολα την μπάλα και να επιτίθονται συνεχώς. Στο 36΄η άμυνα των Κόκκινων θα δείξει για ακόμα μια φορά το φετινό πρόβλημα που υπάρχει, με τον Άρνολντ να προσπαθεί να γυρίσει την μπάλα στον Άλισον με το κεφάλι, όμως ο Ασένσιο θα το καταλάβει, θα την κλέψει και αφού την περάσει πάνω από τον Βραζιλιάνο τεματοφύλακα θα κάνει το 2-0 για τους "μερένχες". Δύο λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου ένα νέο λάθος, αυτή τη φορά από τον Καμπάκ θα δώσει την ευκαιρία στον Ασένσιο και πάλι να κλέψει και να βγει από αρκετά πλάγια απέναντι στον Άλισον, όμως το σουτ του Ισπανού θα αποκρουστεί από τον γκολκίπερ της Λίβερπουλ με τα πόδια που θα σώσει το 3-0.

Οι παίκτες του ΓιούργκενΚλόπ φάνηκαν να θέλουν να αλλάξουν την τραγική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι μόλις στο 51'. Μετά από μια πολύ ενέργεια του Βαϊνάλντουμ, ο Ζότα προσπάθησε να σουτάρει με την μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς της Ρεάλ, η οποία όμως θα φτάσει στον Σαλάχ που κοντά θα καταφέρει να σκοράρει στην πρώτη τελική της ομάδας του στον αγώνα. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ καλύτερος από το πρώτο μέρος και ενώ η Λίβερπουλ προσπαθούσε… να φέρει το ματς στα ίσα ένα νέο λάθος, αυτή τη φορά του Άλισον έδωσε στη Ρεαλ ένα τρίτο γκολ. Στο 64' οΜόντριτς πάσαρε στον Βινίσιους που σούταρε χωρίς πολύ δύναμη, όμως ο τερματοφύλακας των Άγγλων δεν θα βάλει σωστά τα χέρια του με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα για να γίνει το 3-1 για τη "Βασίλισσα".

Στο 71' και πάλι η Ρεάλ θα μπορούσε να έχει βάλει κι άλλο γκολ, όμως το σουτ του Μπενζεμά, μετά από ωραία κίνηση του Βινίσιους θα πάει στα χέρια του Βραζιλιναου τερματοφύλακα της Λίβερπουλ. Οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν να προσπαθούν να βρουν ακόμα ένα γκολ, όμως παρά την πίεση στην άμυνα των "μερένχες" δεν θα μπορέσουν να γίνουν απειλητικοί. Στο 86' οι Κόκκινοι θα μπορούσαν να φτάσουν σε ένα γκολ που θα τους έβαζε και πάλι… γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης, όμως ο Μανέ κόπηκε λίγο πριν σουτάρει από καλό σημείο. Τε τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι Άγγλοι θα κάνουν την… απέλπιδα προσπάθεια να βρουν ένα δεύτερο τέρμα, όμως η άμυνα των "Μαδριλένων" δεν θα τους το επιτρέψει με το τελικό 3-1 να δίνει σημαντικό προβάδισμα στην Ρεάλ Μαδρίτης για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ 2-1

Η Ντόρτμουντ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και παραλίγο να αιφνιδιάσει τη Σίτι, όταν στο 7' ο Μπέλιγχαμ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά νικήθηκε από τον Έντερσον. Η Σίτι δεν είχε ρυθμό στα  πρώτα 15 λεπτά, αλλά όταν άρχισε να ανεβάζει στροφές, βρήκε το γκολ, στην πρώτη καλή στιγμή της. Από λάθος της Ντόρτμουντ στο κέντρο, οι "πολίτες" έκλεψαν την μπάλα και έφυγαν στην κόντρα, με τελικό αποδέκτη τον Ντε Μπρόινε. Έπειτα από γύρισμα του Μαχρέζ, ο Βέλγος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δεξί πλασέ στην κίνηση για το 1-0 της Σίτι στο 19'. Στο 29' ο διαιτητής της συνάντησης σφύριξε πέναλτι για τη Σίτι για ανατροπή του Ρόδρι από τον Τσαν, ωστόσο πήρε πίσω την απόφαση μετά από εξέταση του VAR.

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε εξαιρετική δουλειά στο να περιορίσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος πάντως έφτασε κοντά στο γκολ στο 48'. Στη μοναδική φάση που ο Νορβηγός μπόρεσε να γίνει απειλητικός, έφυγε σε τετ α τετ με τον Έντερσον, αλλά είδε τον Βραζιλιάνο να σώζει τη Σίτι με σωτήρια επέμβαση.

Η Σίτι δεν μπόρεσε να διευρύνει το προβάδισμά της στο 64', με τον Φόντεν να σπαταλά τεράστια ευκαιρία από τη μικρή περιοχή. Την ίδια κατάληξη είχε τα σουτ των Ντε Μπρόινε (76') και Φόντεν (77', 80').

Αφού δεν μπόρεσε η Σίτι να κάνει το 3-1, η Ντόρτμουντ εκμεταλλεύτηκε τον... άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου και κατάφερε να ισοφαρίσει κόντρα στη ροή του αγώνα, στο84'.  Οι Γερμανοί άλλαξαν υπέροχα την μπάλα έξω από την περιοχή της Σίτι, με τον Χάαλαντ να βγάζει τετ α τετ τον Ρόις με καταπληκτική κάθετη μπαλιά. Ο Γερμανός πλάσαρε ψύχραιμα τον Έντερσον  και "έγραψε" 1-1, πετυχαίνοντας ένα πολύτιμο εκτός έδρας γκολ για τη Ντόρτμουντ.

Η γερμανική ομάδα, ωστόσο, αδράνησε στο 90', με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα "φθηνό" γκολ. Οι αμυντικοί της Ντόρτμουντ ξέχασαν τον Γκιντογκάν μόνο του στο δεύτερο δοκάρι. Ο πρώην άσος της Ντόρτμουντ σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Φόντεν, που σκόραρε για τοπ τελικό 2-1. Η Σίτι ναι μεν πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά το γκολ του Ρόις καθιστά τη Ντόρτμουντ ιδιαιτέρως επικίνδυνη στη ρεβάνς.