Facebook Pixel Champions League: Δεν έχει αντίπαλο η ομαδάρα του Πεπ - Επική ανατροπή και... αγκαλιά με τον τελικό η Σίτι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-28 23:55:00

Δεν έχει αντίπαλο η ομαδάρα του Πεπ - Επική ανατροπή και... αγκαλιά με τον τελικό η Σίτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δεν έχει αντίπαλο η ομαδάρα του Πεπ - Επική ανατροπή και... αγκαλιά με τον τελικό η Σίτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το γκολ του Μαρκίνιος, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε την κλάση και τον χαρακτήρα της. Χάρη σε τέρματα του Ντε Μπρόινε και του Μαχρέζ, έφυγε από το Παρίσι με νίκη 2-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν και απέχει 90 λεπτά από το να γράψει ιστορία!

Champions League: Πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι η Μάντσεστερ Σίτι!

Οι Άγγλοι πήραν τεράστια νίκη με 2-1 στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν και πηγαίνουν στον επαναληπτικό του Μάντσεστερ (Τρίτη 4/5)  με πολύ μεγάλο προβάδισμα, αφού οι Γάλλοι πρέπει να πετύχουν τουλάχιστον δύο γκολ για να ανατρέψουν το σκορ.

Ο Μαρκίνιος άνοιξε το σκορ για την Παρί στο 14', αλλά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πέτυχε την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ντε Μπρόινε ισοφάρισε στο 64', σε ένα γκολ που ο γκολκίπερ Νάβας φέρει μεγάλη ευθύνη, και στο 71' ο Μαχρέζ πέρασε την μπάλα από τη... μύτη της βελόνας με απευθείας εκτέλεση φάουλ για το τελικό 2-1.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά, αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν την ουσία. Οι Γάλλοι άφησαν την μπάλα στους αντιπάλους τους και χτύπησαν στην αντεπίθεση, δημιουγώντας την πρώτη φάση για γκολ μόλις στο 2', όταν το διαγώνιο σουτ του Νεϊμάρ κατέληξε στην αγκαλιά του Έντερσον. Ο γκολκίπερ της Παρί επενέβη σε νέο σουτ του Νεϊμάρ στο 13', όμως στο 15΄ δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ. Από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Ντι Μαρία, ο Μαρκίνιος έπιασε δυνατή κεφαλιά και άφησε... άγαλμα τον Έντερσον για το 1-0 της Παρί!

Η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 21', αλλά ο Νάβας απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Σίλβα στην κίνηση. Στο 28' η Παρί απείλησε εκ νέου από κόρνερ, με την κεφαλιά του Παρέδες στο πρώτο δοκάρι να φεύγει άουτ, ενώ στο 34' ο Στόουνς έβαλε σωτήρια προβολή για τη Σίτι σε σουτ του Μπάκερ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Ο Νάβας δήλωσε "παρών" και στην πιο επικίνδυνη στιγμή της Σίτι, νικώντας τον Φόντεν σε τετ α τετ στο 42'.

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Έχοντας το προβάδισμα, η Παρί δεν είχε λόγο να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού και προσπαθούσε να κάνει τη ζημιά στους χώρους που άφηνε η Σίτι, που έψαχνε το γκολ με συνεχή κυκλοφορία της μπάλας.  Στο 56' ο Γουόκερ και στο 59' ο Έντερσον γλίτωσαν την ομάδα του Γκουαρδιόλα με έγκαιρες παρεμβάσεις σε προσπάθειες του Εμπαπέ.

Σταδιακά, η Μάντσεστερ Σίτι άρχισε να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του ματς και να απειλεί. Στο 61' ο Ντε Μπρόινε πήγε για να ένα θεαματικό γκολ, αλλά το γυριστό που επιχείρησε κατέληξε λίγο άουτ. Ο Βέλγος βρήκε τελικά το γκολ στο 64' με τη... συνδρομή του Νάβας. Ο Ντε Μπρόινε επιχείρησε "γλυκιά" σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα πέρασε από όλους, πήρε κατεύθυνση προς την εστία και αιφνιδίασε τον Νάβας, με τον Κοσταρικανό να μην καταφέρνει να αντιδράσει και να δέχεται ένα "φθηνό" γκολ για το 1-1!

Η απόλυτη ανατροπή σκηνικού συντελέστηκε επτά λεπτά αργότερα, με τη Σίτι να φέρνει τούμπα το ματς, κάνοντας το 2-1.  Στο 71' ο Μαχρέζ εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλεονεκτική θέση, η μπάλα πέρασε ανάμεσα από το τείχος και κατέληξε στα δίχτυα του Νάβας!

Τα πράγματα για την Παρί πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Σα να μην έφταναν τα δύο γκολ της Σίτι σε διάστημα επτά λεπτών, οι Γάλλοι έμειναν και με παίκτη λιγότερο στο 77', αφού ο Γκέιγ έκανε πολύ σκληρό φάουλ πέφτοντας με τις τάπες στον αστράγαλο του Γκουντογάν και αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το μόνο θετικό για τους Γάλλους ήταν πως κατάφεραν να αποφύγουν ένα τρίτο γκολ που θα τους έθετε οριστικά νοκ άουτ ενόψει της ρεβάνς/ Το ματς έληξε με νίκη 2-1 για τη Σίτι, η οποία κρατά στα χέρια της την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags