Facebook Pixel Ζιντάν, ο καλύτερος του Champions League
Ποδόσφαιρο
| 2011-11-19 12:52:00

Ζιντάν, ο καλύτερος του Champions League

Ζιντάν, ο καλύτερος του Champions League

Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στα 20 χρόνια που η διοργάνωση του Champions League διεξάγεται με το ισχύον φορμάτ.

Έτσι αποφάνθηκαν παίκτες, δημοσιογράφοι αλλά και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σε γκάλοπ που διοργάνωσε η ίδια η UEFA.

Η κλάση και η κομψότητα του «Ζιζού» κέρδισαν το κοινό. Οπως και το γκολ του στον τελικό του 2002 για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης ενάντια στη Λεβερκούζεν και βοήθησε στην κατάκτηση του τροπαίου. Του μοναδικού στη συλλογή του, ενώ μέτρησε και η συμμετοχή του σε άλλους δύο (1997 και 1998) με τη φανέλα της Γιουβέντους.

Δεύτερος στην κατάταξη είναι ο Λιονέλ Μέσι, κάτοχος τριών κουπών με την Μπαρτσελόνα και ο πρώτος σκόρερ των τελευταίων εκδόσεων. Εως τώρα ο Αργεντινός έχει σημειώσει γκολ και στους δύο τελικούς που έχει λάβει μέρος και σε 57 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει πετύχει 37 γκολ. Από εκεί και πέρα, οι ερωτηθέντες επέλεξαν τη μίξη ταλέντου και αφοσίωσης σ' ένα σύλλογο.

Στις θέσεις τρία, τέσσερα, πέντε και έξι εμφανίζονται κατά σειρά: ο Πάολο Μαλντίνι (3 Τσάμπιονς Λιγκ, 109 συμμετοχές και 2 γκολ), ο Τσάβι (3 Τσάμπιονς Λιγκ, 111 συμμετοχές), ο Ραούλ (3 Τσάμπιονς Λιγκ, 142 συμμετοχές και 71 γκολ, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης) ο Ράιαν Γκιγκς (2 Τσάμπιονς Λιγκ, 126 συμμετοχές και 27 γκολ).

Η πρώτη δεκάδα κλείνει με τους Κλάρενς Ζέεντορφ, Λουίς Φίγκο, Σαμουέλ Ετό και Στίβεν Τζέραρντ, ενώ έως τους πενήντα όπου και ολοκληρώνεται υπάρχουν ως επί το πλείστον όλα τα μεγάλα αστέρια που αγωνίστηκαν στη διοργάνωση. Από τους «δικούς» μας βρίσκεται μόνο ο πρώην του Παναθηναϊκού Πάουλο Σόουζα στην τελευταία θέση.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags