Οι "ερυθρόλευκοι" έχοντας τους καλύτερους παίκτες της μεσαίας γραμμή στα πιτς, κατάφερε να νικήσει εκτός έδρας τη Μαρσέιγ, έχοντας χάσει μάλιστα και ένα τσουβάλι ευκαιρίες. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, οι Πρωταθλητές Ελλάδος έπαιξαν στη Μασαλλία με δύο δεξιά μπακ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αλλά παρόλα αυτά δεν κυριάρχησαν οι Γάλλοι στο συγκεκριμένο τομέα.

Θα μπορούσε κάποιος κακοπροαίρετος να υποστηρίξει πως Μανιάτης και Μοντεστό δεν βοήθησαν επιθετικά, αλλά η ουσία είναι ότι οι δύο παίκτες έκοψαν αρκετές επιθέσεις των αντιπάλων τους και βοήθησαν έτσι ώστε οι "ερυθρόλευκοι" να μην κλειστούν στα καρέ τους. Αυτό που έχει σημασία για τον Ολυμπιακό είναι πως στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο μοναδικό που δεν εντυπωσίασε ήταν το πρώτο. Και σε αυτό ήταν δικαιολογημένος, αφού δεν είχε άλλο επίσημο ματς στο ενεργητικό του. Από τότε, είτε εντός, είτε εκτός, οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι να το καταστρέψουν.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν μπορέσει να συνδυάσει αυτή την καλή εικόνα που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα με πρόκριση στους "16", θα έχει πλησιάσει το ιδανικό. Αυτό δυστυχώς, όμως, δεν εξαρτάται από τον ίδιο. Ωστόσο, χαίρεσαι να βλέπεις τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι είναι πιο ομάδα από άλλες φορές. Πλέον κοιτάζει κατάματα αντιπάλους και εκτός έδρας, κάτι που δεν έκανε στο πρόσφατο παρελθόν, με συνέπεια αυτή η κακή τακτική του να αποτελέσει την αχίλλειο πτέρνα του συλλόγου στις ευρωπαϊκές του περιπέτειες.

Στο θέμα της πρόκρισης εγώ θα προτιμούσα αυτόν τον Ολυμπιακό να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ και όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση μπορεί να φτάσει ψηλά. Αν όμως η τύχη δεν σου χαμογελάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ και βρεθείς αντιμέτωπος με τις αφηνιασμένες Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης, τότε πιθανό είναι να σταματήσεις από τον Φεβρουάριο τη φετινή σου πορεία.

Πάντως, δικαιώνεται ο Νίκος Γαβαλάς, όταν στο blog του την ημέρα της κλήρωσης έγραφε πως από αυτόν τον δύσκολο όμιλο, ο Ολυμπιακός μόνο κερδισμένος μπορούσε να βγει. Ο αγαπημένος συνάδελφος είχε παρακολουθήσει την προετοιμασία της ομάδας και γνώριζε τη δουλειά που γινόταν στα βουνά του Ζέεφελντ. Τελικά δικαιώθηκε...

Πηγή: novasports.gr