Facebook Pixel Sportdog.gr | Έβγαλε... άσσο από το μανίκι ο Μαρτίνς - Γλίτωσε το κάζο ο Ολυμπιακός με λυτρωτή τον Καμαρά (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2021-08-03 23:55:00

Έβγαλε... άσσο από το μανίκι ο Μαρτίνς - Γλίτωσε το κάζο ο Ολυμπιακός με λυτρωτή τον Καμαρά (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έβγαλε... άσσο από το μανίκι ο Μαρτίνς - Γλίτωσε το κάζο ο Ολυμπιακός με λυτρωτή τον Καμαρά (Vid)

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν κακή εμφάνιση και έφτασαν πολύ κοντά σε εντός έδρας ήττα από τη Λουντογκόρετς, όμως ο πιτσιρικάς Αγκιμπού Καμαρά ήρθε από τον πάγκο και ισοφάρισε σε 1-1 στο 87'. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ και λάθος του Τζολάκη προηγήθηκαν οι Βούλγαροι, που είχαν απίθανη ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη στο 92'.

Έναν απρόσμενο πρωταγωνιστή βγήκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τη Λουντογκόρετς, αφού ο νεαρός Αγκιμπού Καμαρά μπήκε στο ματς στο 72' και στο 87' λύτρωσε τους Πειραιώτες με πολύ όμορφο γκολ!

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν μείνει πίσω στο σκορ εξαιτίας κακής εκτίμησης του Τζολάκη μετά από απευθείας εκτέλεση φάου του Ντεσπόντοφ στο, ενώ στις καθυστερήσεις ο ίδιος παίκτης έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-1 προ κενής εστίας μετά από νέο λάθος του νεαρού γκολκίπερ, ο οποίος πάντως είχε πραγματοποίησει ορισμένες σημαντικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια του ματς

Η συνολική εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι αποτελεί πηγή προβληματισμού για τον Πέδρο Μαρτίνς, που γνωρίζει ότι η ομάδα του πρέπει να βελτιωθεί αισθητά για να πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς της Βουλγαρίας (10/8), κόντρα σε έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο αντίπαλο.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με σχηματισμό 3-4-2-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Τζολάκης, με τριάδα στην άμυνα τους Σεμέδο, Σισέ, Μπα, δεξί μπακ-χαφ τον Λαλά και αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ. Καμαρά και Κουντέ ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ οι Βαλμπουενά και Μασούρας κινήθηκαν πίσω από τον Χασάν, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-3-3 αγωνίστηκε η Λουντογκόρετς του Βάλντας Νταμπράουσκας. Τερματοφύλακας ήταν ο Κάλινα, με δίδυμο στόπερ τους Βερντόν και Πλαστούν, δεξί μπακ τον Ικοκό και αριστερό τον Νεντιάλκοφ. Μπατζί, Γκονσάλβες και Κάουλι αποτέλεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Σωτηρίου και στα άκρα οι Ντεσπόντοφ και Τεκπετέι.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα μπορούσε να βρει μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Λαλά έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεησ και έγινε αποδέκτης της μπάλας από πάσα του Μασούρα. Ο Έλληνας άσος έκανε κίνηση προς τη μικρή περιοχή, ο Λαλά του γύρισε την μπάλα αλλά ο Μασούρας δεν πρόλαβε να την σπρώξει στα δίχτυα, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Χασάν έπιασε αδύναμη κεφαλιά που μπλόκαρε ο Κάλινα.

Το κακό για τον Ολυμπιακό ήταν πως η προαναφερθείσα ευκαιρία ήταν και η μεγαλύτερη που έφτιαξε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς προβλημάτισε με την απόδοσή του. Οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να βρουν σε κανένα σημείο ρυθμό και να κυκλοφορήσουν καλά την μπάλα, ενώ έκαναν και αρκετά εύκολα λάθη στη μεσαία γραμμή, που θα μπορούσαν να τους στοιχίσουν. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, ο Ντεσπόντοφ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ τόσο στο 10' όσο και στο 26'. Σε αμφότερες τις φάσεις πάντως ο Τζολάκης απέκρουσε και το ίδιο έκανε επίσης στο 33' όταν ο Ολυμπιακός έχασε την μπάλα και χρειάστηκε μια μεγάλη επέμβαση του Τζολάκη σε τετ α τετ με τον Σωτηρίου, ώστε να μην μείνει πίσω στο σκορ.

Μετά την κεφαλιά του Χασάν στο 3', η μοναδική τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν μια κεφαλιά του Σεμέδο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 29', που έφυγε αρκετά μέτρα άουτ.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος ήταν εξίσου νωθρό για τον Ολυμπιακό, όμως αυτή τη φορά οι Ερυθρόλευκοι το πλήρωσαν. Για πολλοστή φορά στο ματς η "ερυθρόλευκη" άμυνα παραχώρησε φάουλ σε επικίνδυνο σημείο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντεσπόντοφ, με τον Τζολάκη να κάνει λάθος υπολογισμό, να μην καταφέρνει να επέμβει και τη Λουντογκόρετς να παίρνει προβάδισμα με 1-0 στο 50'.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άργησε να αντιδράσει από τον πάγκο, περνώντας τον Ελ Αραμπί στη θέση του Σισέ και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2. Στο 56' ο Λαλά έκανε σωτήρια προβολή σε επικίνδυνη αντεπίθεση και στο 58' ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία, με εξ' επαφής κεφαλιά του Χασάν, που απέκρουσε ο Κάλινα.

Στο 64' ο Τζολάκης απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Τέκτεπεϊ, για να ακολουθήσει ένα επιθετικό ξέσπασμα του Ολυμπιακού. Στο 64' ο Ελ Αραμπί επιχείρησε να φύγει τετ α τετ με αντίπαλο γκολκίπερ και ανατράπηκε αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε ούτε φάουλ, προκαλώντας εκνευρισμό στους Ερυθρόλευκους, ενώ στο 66΄οι αμυντικοί της Λουντογκόρετς απομάκρυναν το σουτ του Μασούρα από διαγώνια θέση στη μεγάλη περιοχή. Στο 69' ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μια σωτήρια κόντρα στου Μπα σε σουτ εντός περιοχής από τον Ντεσπόντοφ για να μην δεχθεί δεύτερο γκολ.

Η κίνηση που έδωσε τη λύση στον Ολυμπιακό ήταν η είσοδος του Αγκιμπού Καμαρά στο ματς, αντί του Βαλμπουενά στο 72'. Την ώρα που οι Ερυθρόλευκοι έδειχναν να ξεμένουν από ιδέες και δυνάμεις, ο νεαρός έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κόντρα σε αμυντικό και με ωραίο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή ισοφάρισε σε 1-1 για τους Πειραιώτες στο 87'!

Στο 90+2' λίγο έλειψε ο Ολυμπιακός γλίτωσε το... έμφραγμα, καθώς ο Τζολάκης έκανε λανθασμένη έξοδο μακριά από τα δοκάρια του. Ο Ντεσπόντοφ τον απέφυγε και πλάσαρε από μεγάλη απόσταση στο κενό τέρμα, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Μπα, Σεμέδο, Σισέ (53' Ελ Αραμπί), Λαλά (61' Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (46' Εμβιλά), Καμαρά, Βαλμπουενά (71' Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας, Χασάν.

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Κάλινα, Ικόκο, Πλαστούν, Βερντόν, Νεντιάλκοβ, Κάουλι Σόουζα (73' Σαντάνα), Κλάουντε Γκονζάλβες, Μπάτζι, Τεκπετέι (81' Σισίνιο), Ντεσπόντοβ, Σωτηρίου (89' Βάντερσον).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags