Και το πέτυχε γιατί ήταν απόλυτα προσηλωμένος στο στόχο του, στο παιχνίδι του και δεν σκέφτηκε να «κλέψει» το ματς, αλλά να το διεκδικήσει στα ίσια, όπως έκανε στο Λονδίνο με την Άρσεναλ και στη Γερμανία με τη Ντόρτμουντ.

Ο επιμένων νικά λοιπόν. Κι ότι οι πρωταθλητές δεν πήραν με τις καλές εμφανίσεις τους στα δύο πρώτα εκτός έδρας ματς, το πήραν στο τρίτο. Και τώρα έρχεται ο ΤΕΛΙΚΟΣ με την Άρσεναλ στις 6 Δεκεμβρίου.

Ανήμερα του Άη Νικόλα, προστάτη των ναυτικών, ο Ολυμπιακός του λιμανιού θέλει να ξεκινήσει το… ταξίδι του για τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και να συνεχίσει να είναι και του… σαλονιού!

Ανεξάρτητα όμως, αν τα καταφέρει ή όχι να προκριθεί ο Ολυμπιακός, η ουσία είναι μία. Ότι οι πρωταθλητές είναι ομάδα του προπονητή τους, από τον οποίο οφείλω να ζητήσω συγγνώμη καθότι τον έχω αμφισβητήσει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Όμως η χθεσινή εμφάνιση στη Μασσαλία έδειξε ότι η πίστη στο πλάνο του προπονητή κάποια στιγμή θα αποδώσει και καρπούς. Κι αυτό έγινε. Διότι ο Βαλβέρδε έχει προσδώσει στον Ολυμπιακό μια νοοτροπία νικητή.

Και δεν είναι πολλές οι ομάδες στην Ευρώπη που παίζουν για τη ΝΙΚΗ εντός και εκτός έδρας. Ε, λοιπόν, ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε είναι μια ομάδα που παίζει για να κερδίζει!

Και στα τρία εκτός έδρας ματς του ομίλου του ο Ολυμπιακός δεν πήγε να «κλέψει» τα παιχνίδια. Πήγε να τα διεκδικήσει στα ίσια. Στα δύο πρώτα δεν τα κατάφερε και γιατί αιφνιδιάστηκε στα πρώτα λεπτά και γιατί ήταν άτυχος.

Στο τρίτο φρόντισε να μην πάθει τα ίδια που έπαθε σε Λονδίνο και Ντόρτμουντ και εγκλώβισε την Μαρσέιγ, που κινδυνεύει να μείνει πια εκτός Ευρώπης, έστω κι είναι 2η σήμερα στο όμιλο.

Ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε δεν στάθηκε στις απουσίες του, έβγαλε ότι αποθέματα ψυχής διέθετε, χτύπησε το παιχνίδι από την αρχή και τελικά δικαιώθηκε από τις αλλαγές των Γέστε (που έπαιξε στη σωστή του θέση κι όχι αμυντικό χαφ όπως με τον ΠΑΟ) και τον «ξεχασμένο» Φετφατζίδη, που οφείλει να πάψει να αδικεί τον εαυτό του και να δουλέψει για να αφήσει εποχή.

Ο Βαλβέρδε μίλησε για νίκη, έπαιξε για τη νίκη και έδειξε τη νίκη όταν στο 55' έβγαλε τον Φουστέρ και πέρασε τον Γέστε και στο 73΄ άλλαξε τον Χολέμπας με τον Φετφατζίδη. Με αυτές τις αλλαγές ΦΩΝΑΞΕ δυνατά στους παίκτες του «πάμε για το γκολ».

Τώρα στην Τρίπολη οι αλλαγές για ξεκούραση είναι επιβεβλημένες και γι αυτό το ματς πρέπει να κερδηθεί νωρίς κι όχι από το 70΄ και μετά...

Πηγή: pamesports.gr