Facebook Pixel Λίβερπουλ: Στον τελικό με επική ανατροπή
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-03 23:51:00

Στον τελικό η Λίβερπουλ! Επική πρόκριση με ανατροπή - Στο Παρίσι το μεθύσι (BINTEO)

Sportdog Team
Στον τελικό η Λίβερπουλ! Επική πρόκριση με ανατροπή - Στο Παρίσι το μεθύσι (BINTEO)

Η αγγλική ομάδα επικράτησε 3-2 της Βιγιαρεάλ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Παρισίου.

Στον τελικό του Champions League προκρίθηκε η Λίβερπουλ! Η αγγλική ομάδα έκλεισε το εισιτήριο για την αναμέτρηση στο Παρίσι, μετά από ένα επικό ματς απέναντι στη Βιγαριεάλ, η οποία το πίστεψε, πέτυχε δύο γκολ δημιουργώντας σκορ παράτασης, στο δεύτερο μέρος οι Reds έκαναν την ολική ανατροπή και καθάρισαν επικρατώντας 3-2.

Το ματς

Μπορεί το 2-0 του Άνφιλντ να έδινε μία σιγουρά στη Λίβερπουλ, στο «Εστάντιο ντε λα Κεράμικα» όμως η Βιγιαρεάλ είχε βάλει σκοπό να μην παραδοθεί και να διεκδικήσει την ανατροπή. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι μπήκε στο γήπεδο με φοβερές διαθέσεις και με πολλή ικανότητα κατάφερε να επιβάλλει το παιχνίδι της. Το ότι προηγήθηκε νωρίς στο σκορ ήταν το σημείο που έκοψε τα πόδια των Άγγλων.

Μόλις στο 3'. Ύστερα από σέντρα του Εστουπινιάν από αριστερά, ο Καπού, γύρισε στον Ντιά που άνοιξε το σκορ όντας ολομόναχος. Αυτό ήταν. Οι φιλοξενούμενοι αποσυντονίστηκαν με τον Κλοπ στον πάγκο να δείχνει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά του για αυτήν την εξέλιξη. Και όχι μόνο η αγγλική ομάδα δεν είχε αντίδραση αλλά έτρωγε και φάσεις σε σημείο που να απορούν άπαντες για αυτήν τη φαιδρή εικόνα που έδειξε η άμυνα της σε δύο στιγμές, στο συρτό σουτ του Παρέχο στο 12' και στην κεφαλιά του Μορένο τέσσερα λεπτά αργότερα την οποία σταμάτησε ο Ρόμπερτσον.

Εκεί όμως που άπαντες κατάλαβαν, ότι τα «Κίτρινα Υποβρύχια» έχουν οπλίσει για τα καλά ήταν στα 37', όταν ο Σέλσο βγήκε ενώπιος ενωπίω με τον Άλισον, ο οποίος τον ανέτρεψε, αλλά ο διαιτητής είπε παίζεται, δεν τσέκαρε τη φάση στο VAR και προκάλεσε εκνευρισμό στους γηπεδούχους. Η Βιγιαρεάλ όμως κατάφερε να μετουσιώσει τα νεύρα σε ενθουσιασμό και λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου βρήκε και δεύτερο γκολ. Στο 41' ο Καπού σεντράρει για τον Κοκλέν που με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 2-0 που ήταν σκορ παράτασης!

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ άρχισε να συνέρχεται! Η αγγλική ομάδα ανέβηκε και έγινε αισθητά πιο επικίνδυνη. Στο 54' ο Ρούλι απομάκρυνε με γροθιές την επικίνδυνη σέντρα του Άρνολαντ, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα έδωσε στους φιλοξενούμενους την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους στο ματς. Σούταρε, η μπάλα χτύπησε στον Κοκλέν, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Στο 56' ήρθε η ώρα του Ζότα να χάσει άλλη μία καλή στιγμή παρότι ολομόναχος.

Στο 62' όμως η πίεση ανταμείφθηκε! Ο Φαμπίνιο έπιασε διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Ρούλι, για το 2-1, το οποίο έβαζε ξανά τη Λίβερπουλ σε τροχιά πρόκρισης. Οι παίκτες του Κλοπ εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ (συγκυρία) και στο 67' μετουσίωσαν την ενέργειά τους σε ένα δεύτερο γκολ. Ύστερα από σέντρα του Άρνολντ με το αριστερό, ο Ντίας έφυγε από κανονική θέση και με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση.

Οι Reds δεν έμειναν μόνο εκεί. Γιατί ο ενθουσιασμός του 2-2 έφερε και τρίτο γκολ μετά από επτά λεπτά. Ο Μανέ έφυγε στην κόντρα, πέρασε Ρούλι και Φόιτ και από διαγώνια θέση πλάσαρε για το 2-3, φέρνοντας τα πάνω κάτω μέσα σε δώδεκα λεπτά, όταν ήταν άφαντη στα πρώτα 45'. Το παιχνίδι είχε κριθεί πλέον με τη Βιγιαρεάλ να μένει με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Καπού στο 86'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags