Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η Ευρώπη θέλει και ρίσκο, όχι μόνο... φόβο - Έξαλλος ο Μαρτίνς με Αγκιμπού - Άλλος Μανωλάς!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-20 22:45:00

Η Ευρώπη θέλει και ρίσκο, όχι μόνο... φόβο - Έξαλλος ο Μαρτίνς με Αγκιμπού - Άλλος Μανωλάς!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Η Ευρώπη θέλει και ρίσκο, όχι μόνο... φόβο - Έξαλλος ο Μαρτίνς με Αγκιμπού - Άλλος Μανωλάς!

Πώς θα έρθει η πρόκριση, τα λάθη στο Ισραήλ και η επόμενη μεταγραφή. Γιατί οι Πειραιώτες έχασαν το διπλό μέσα από τα χέρια τους κόντρα στη Μακάμπι, η διαφορετική εικόνα που πρέπει να δείξουν σε μία εβδομάδα στο Γ. Καραϊσκάκης και ο παίκτης που λείπει από την ενδεκάδα.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει από το Ισραήλ με το 1-1 από τη Μακάμπι, σε ένα ματς όπου μπορεί να αισθάνεται άτυχος για το γκολ στις καθυστερήσεις, όμως δεν διεκδίκησε και κάτι παραπάνω. Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά, έτρεξαν πολύ, πίεσαν και με το γκολ που βρήκαν νωρίς με τον Ζινκερνάγκελ αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους.

Όμως από εκεί και πέρα ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να στηριχθεί στην άμυνά του (στο τελευταίο τέταρτο έβαλε και τρίτο στόπερ), ρίσκαρε κρατώντας την ομάδα του πίσω από την μπάλα και πίσω από τη μεσαία γραμμή και το πλήρωσε. Θα μπορούσε η ισοφάριση να είχε έρθει και νωρίτερα βάσει των ευκαιριών που έχασαν οι Ισραηλινοί, όμως οι Βατσλίκ, Σισέ και Μανωλάς ήταν αρκετά καλοί, ενώ είχαν και τύχη οι «Ερυθρόλευκοι». Αξίζει πάντως να σταθούμε λίγο παραπάνω στον Έλληνα στόπερ, ο οποίος θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό και ήταν εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με το φινάλε της περσινής χρονιάς.

Από εκεί και πέρα, κορυφαίος του γηπέδου για τους Ερυθρολεύκους ήταν ο Τικίνιο Σοάρες, ο οποίος απέδειξε για μία ακόμα φορά πως είναι ο ιδανικός φορ όταν μία ομάδα θέλει να παίξει στην κόντρα, ενώ θετική παρουσία είχαν ο Σίμε Βρσάλικο και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο πρώτος μάλιστα αν και ακόμα δεν είναι στο 100% από φυσική κατάσταση, έδειξε ηγετικά χαρακτηριστικά, τόσο με την μπάλα στα πόδια όσο και χωρίς αυτόν. Δεν ήταν άλλωστε και λίγες οι φορές που έβαζε τις φωνές σε συμπαίκτες του για να μην κάνουν εύκολα λάθη.

Αυτός που τα… άκουσε περισσότερο ήταν ο Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος δείχνει πως παρότι έκανε μία ακόμα προετοιμασία, δεν έδειξε κάποια βελτίωση στο παιχνίδι του ούτε σημάδια ωρίμανσης. Έκανε πολλά λάθη τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά, ενώ ο Μαρτίνς του έκανε πολλές παρατηρήσεις και για αυτό τον έκανε και αλλαγή στο ημίχρονο. Η παρουσία του μικρού μάλιστα, σε συνδυασμό με το μεγάλο πρόβλημα που έδειξε για ακόμα μία φορά στο δημιουργικό κομμάτι ο Ολυμπιακός, επιβεβαίωσε πως λείπει μία μεταγραφή ποιοτικού παίκτη στα χαφ και φυσικά ενός εξτρέμ.

Οι Πειραιώτες λοιπόν, με το γκολ στο φινάλε μετέτρεψαν σε ντέρμπι τη ρεβάνς και σίγουρα στο Γ. Καραϊσκάκης θα πρέπει να εμφανιστούν βελτιωμένοι και πιο απειλητικοί για να πάρουν την πρόκριση. Ο Μαρτίνς θα χρειαστεί… βοήθειες από όλους τους παίκτες και μεγάλη προσοχή, καθώς η Μακάμπι έδειξε πως είναι μία καλή, σοβαρή και δουλεμένη ομάδα.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Εξτρέμ 20 εκατομμυρίων για Ολυμπιακό - Δεν έχει τέτοιο παίκτη ο Μαρτίνς - Κίνδυνος για… Ονιεκούρου"
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags