Facebook Pixel Μεγάλα βράδια για Μίλαν και Ρεάλ - Δικά τους τα εισιτήρια για τους "4" του Champions League! (vids)
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-18 23:59:00

Μεγάλα βράδια για Μίλαν και Ρεάλ - Δικά τους τα εισιτήρια για τους "4" του Champions League! (vids)

Sportdog Team
Μεγάλα βράδια για Μίλαν και Ρεάλ - Δικά τους τα εισιτήρια για τους "4" του Champions League! (vids)

Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Champions League, πέταξαν εκτός Νάπολι και Τσέλσι αντίστοιχα.

Σε ματς με μεγάλη ένταση, Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσαν το ρόλο του φαβορί και πανηγύρισαν σπουδαίες προκρίσεις στα ημιτελικά του Champions League, απέναντι σε Νάπολι και Τσέλσι αντίστοιχα. Στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια οι Ροσονέρι!

Τα ματς

Νάπολι - Μίλαν 1-1 (0-1 ημίχρονο / 43' Ζιρού, 90+3' Όσιμεν)

Καλύτερα μπήκε στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" η Νάπολι, απειλώντας για πρώτη φορά σοβαρά στο 13ο λεπτό, όταν η βολίδα του Πολιτάνο πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Μενιάν, Η Μίλαν είχε επιλέξει ν' αφήσει την μπάλα στους γηπεδούχους, προσβλέποντας σε κάποια αντεπίθεση που θα της έφερνε το γκολ και αυτόματα πιο κοντά την πρόκριση.

Στο 21' οι Μιλανέζοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ντίας από τον Μάριο Ρούι. Την εκτέλεση από τα 11 βήματα ανέλαβε ένα λεπτό μετά ο Ζιρού, ο οποίος νικήθηκε όμως από τον Μέρετ που κράτησε το μηδέν! Ο τερματοφύλακας της Νάπολι είπε "όχι" στον Γάλλο φορ και στο 28', σε μία δεύτερη συνεχόμενη σπουδαία επέμβαση που διατήρησε το 0-0. Στο 43ο λεπτό, ωστόσο, η κατάληξη δεν ήταν ίδια. Ο Λεάο πήρε την μπάλα πίσω από τον κέντρο και με απίθανη κούρσα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στον Ζιρού, ο οποίος προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να κάνει αυτή τη φορά το 0-1!

Στο δεύτερο μέρος οι Ναπολιτάλοι μπήκαν με ανάλογη ορμή όπως στην εκκίνησή τους στο ματς, ωστόσο και πάλι δεν κατάφερναν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 58' πάντως έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν για την ακρίβεια το σουτ του Κβαρατσκέλια μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η στιγμή που έψαχνε η Νάπολι ήρθε στο 80'. Η ομάδα του Σπαλέτι κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Τομόρι, με τον Κβαρατσκέλια δύο λεπτά μετά να παίρνει πάνω του την εκτέλεση, αλλά τον Μενιάν να αποκρούει και να του λέει "όχι"! Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Όσιμεν έκανε το 1-1, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να πάρει την πρόκριση από τα χέρια των Ροσονέρι.

 
 
Τσέλσι - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (0-0 ημίχρονο / 58', 80' Ροντρίγκο)

Δυναμικά ξεκίνησε το παιχνίδι στο Στάμφορντ Μπριτζ η Τσέλσι, απειλώντας για πρώτη φορά στο 11ο λεπτό. Συγκεκριμένα ύστερα από γύρισμα από δεξιά και κόντρα, η μπάλα έφτασε στον εντελώς αμαρκάριστο Καντέ, ο οποίος δεν έπιασε καλά το σουτ, βλέποντας έτσι την μπάλα να περνά ξυστά από το αριστερό δοκάρι των Μαδριλένων. Η φάση αυτή σαν να αφύπνισε κάπως τη Ρεάλ, που στο 20' είχε δοκάρι με το τρομερό διαγώνιο σουτ του Ροντρίγκο.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Μπλε του Λονδίνου άγγιξαν το 1-0. Από ωραία κυκλοφορία και γύρισμα του Ρις Τζέιμς από δεξιά, το οποίο έβγαλε εκτός όλη την άμυνα της Ρεάλ, ο Κουκουρέγια βρέθηκε ολομόναχος στο πίσω δοκάρι, έκανε ωραίο τελείωμα με το αριστερό, όμως με ασύλληπτη επέμβαση ο Κορτουά κράτησε το μηδέν, δεχόμενος αμέσως μετά τις αγκαλιές των συμπαικτών του σαν να... είχε βγάλει πέναλτι!

Γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ φρόντισε να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση, όταν στο 58' ειδικότερα και σε γρήγορη εκδήλωση αντεπίθεσης με τον Ροντρίγκο, ο Βραζιλιάνος "έσπασε" την μπάλα στον Βινίσιους, εκείνος του την επέστρεψε και από κοντά ξανά ο Ροντρίγκο νίκησε τον Κεπά για το 0-1! Στο 80' και πάλι ο Ροντρίγκο με εύκολο πλασέ από ασίστ πάρε-βάλε του Βαλβέρδε, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τους Μαδριλένους στο Λονδίνο.

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags