Ίντερ και Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσαν και στους επαναληπτικούς το ρόλο του φαβορί και πανηγύρισαν μεγάλες προκρίσεις στα ημιτελικά του Champions League, με ισάριθμες ισοπαλίες απέναντι σε Μπενφίκα και Μπάγερν Μονάχου αντίστοιχα. Μίλαν - Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι οριστικά πλέον τα σπουδαία ζευγάρια για τους "4" της διοργάνωσης!

Τα ματς

Ίντερ - Μπενφίκα 3-3 (1-1 ημίχρονο / 14' Μπαρέλα, 38' Άουρσνες, 65' Λαουτάρο, 78' Κορέα, 86' Σίλβα, 90+5' Μούσα)

Με σκοπό να πετύχαινε ένα γκολ νωρίς, που θα ισοδυναμούσε με μισή πρόκριση, μπήκε στο δεύτερο προημιτελικό του Champions League στο Μιλάνο η 'Ιντερ. Και πράγματι οι Νερατζούρι αυτό που έψαχναν το βρήκαν, όταν στο 14ο λεπτό έφυγαν γρήγορα στην κόντρα, με τον Λαουτάρο να "σπάει" στον Μπαρέλα και τον τελευταίο να κάνει προσποίηση στον Αντόνιο Σίλβα και άψογο τελείωμα με το αριστερό, για να στείλει την μπάλα στο παραθυράκι του (ανήμπορου ν' αντιδράσει) Οδυσσέα Βλαχοδήμου για το 1-0!

Η Μπενφίκα άγγιξε την ισοφάριση στο 31', όμως η μεγάλη επέμβαση του Ονάνα στο εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Τσικίνιο, κράτησε το 1-0 για τους Ιταλούς. Τελικά το 1-1 έμελλε να έρθει λίγα λεπτά πιο μετά, όταν συγκεκριμένα στο 38ο λεπτό ο Άουρσνες με υπέροχη κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Βέβαια, οι Πορτογάλοι χρειάζονταν δύο ακόμη γκολ για να έστελναν το ματς στην παράταση. Υπόθεση κάθε άλλο παρά εύκολη δηλαδή.

Στο 65' η Ίντερ εκτός από την πρόκριση έθεσε βάσεις για να καθαρίσει και την υπόθεση νίκη, καθώς ο Ντιμάρκο σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Λαουτάρο Μαρτίνες, με τον Αργεντινό εξ επαφής να χρειάζεται απλά μία επαφή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Μπενφίκα, κάνοντας εύκολα έτσι το 2-1. Στο 78ο λεπτό ο Κορέα με απίθανο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, ο Αντόνιο Σίλβα με γυριστή κεφαλιά μείωσε στο 86' σε 3-2, ενώ το τελικό 3-3 στο Σαν Σίρο διαμόρφωσε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων o Μούσα.

 
 
 
 
Μπάγερν Μονάχου - Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (0-0 ημίχρονο / 57' Χάαλαντ, 83' Κίμιχ πεν.)
 
Την υπεροχή της έναντι της Μπάγερν επιβεβαίωσε και στο Μόναχο η Σίτι του Γκουαρντιόλα. Οι πρωταθλητές Αγγλίας έφτασαν πρώτοι μία ανάσα από το γκολ στο 35ο λεπτό, όταν για την ακρίβεια ο Γκουντογκάν έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ουπαμεκανό, με τον διαιτητή να καταλογίζει παράβαση-πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε δύο λεπτά μετά ο Χάαλαντ (σ.σ. στο 37'), με τον Νορβηγό ωστόσο να αστοχεί και το 0-0 παραμένει αναλλοίωτο μέχρι την ανάπαυλα.
 
Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει στο 37' η Μάντσεστερ Σίτι το πέτυχε εν τέλει στο 57'. Από πάσα του Ντε Μπρόινε στην αντεπίθεση ο Χάαλαντ άδειασε στο ένας εναντίον ενός τον Ουπαμεκανό που γλίστρησε κιόλας, πλασάροντας αυτή τη φορά ιδανικά τον Ζόμερ για το 0-1! Ουσιαστικά εκεί τελείωσαν και οι (εξ αρχής) λιγοστές ελπίδες πρόκρισης για τους Βαυαρούς. Στο 83ο λεπτό η Μπάγερν κέρδισε με τη χρήση του VAR πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ από τα 11 βήματα ο Κίμιχ για το τελικό 1-1.