Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ντνίπρο: Έπαιξε με τη φωτιά αλλά... ξανάγινε Ευρωπαίος - Ο ΠΑΟ κλείδωσε ομίλους και ψάχνει υπέρβαση με Μαρσέιγ! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-01 22:29:00

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά... ξανάγινε Ευρωπαίος - Ο ΠΑΟ κλείδωσε ομίλους και ψάχνει υπέρβαση με Μαρσέιγ! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έπαιξε με τη φωτιά αλλά... ξανάγινε Ευρωπαίος - Ο ΠΑΟ κλείδωσε ομίλους και ψάχνει υπέρβαση με Μαρσέιγ! (Vid)

Οι Πράσινοι "λαχτάρησαν" τους οπαδούς τους, όμως το τελικό 2-2 -χάρη σε δύο γκολ του Σπόραρ- τούς χάρισε μεγάλη πρόκριση επί της Ντνίπρο. Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε ότι θα βρίσκεται στους ομίλους είτε του Champions League είτε του Europa League και τώρα δίνει ραντεβού με τη Μαρσέιγ στον 3ο προκριματικό!

Παναθηναϊκός - Ντνίπρο: Η επιστροφή του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκούς ομίλους είναι γεγονός!

Οι Πράσινοι δυσκολεύτηκαν περισσότερο από όσο θα περίμεναν μετά το 3-1 στη Σλοβακία, όμως έδειξαν χαρακτήρα όταν το ματς "στράβωσε" και το τελικό 2-2 κόντρα στη Ντνίπρο τούς έστειλε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Μαρσέιγ (8-9 και 15 Αυγούστου).

Επτά χρόνια μετά την τελευταία τους παρουσία, οι Πράσινοι θα συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκούς ομίλους, αφού ακόμα κι αν αποκλειστούν από τη Μαρσέιγ θα πάρουν αυτομάτως το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Ο Σπόραρ άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό στο 15', οι Ουκρανοί γύρισαν το ματς με σκόρερ τούς Ντόβμπικ (24') και Σαράπι (54'), όμως το δεύτερο γκολ του Σπόραρ (70') έδιωξε το άγχος από τους Πράσινους και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με την πετυχημένη συνταγή από το πρώτο ματς παρέταξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αγωνίστηκε με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπρινιόλι, με τους Γεντβάι και Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας, τον Κώτσιρα δεξί μπακ και τον Χουάνκαρ αριστερό. Πέρεθ και Βιλένα ήταν το δίδυμο στον άξονα, μπροστά τους κινήθηκε ο Τζούριτς, στα δεξιά ο Παλάσιος και στα αριστερά ο Μπερνάρ. Ο Σπόραρ αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Η Ντνίπρο του Ολεξάντρ Κούτσεφ παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Βόλινετς, με αμυντική τετράδα τούς Πάσιτς, Αντάμιουκ, Σαράπι και Καπλιένκο, από δεξιά προς αριστερά. Μπλάνκο και Μπάμπενκ αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τους Ρουμπτσίνσκι, Πιχαλόνοκ και Μιροσνιτσένκο να συνθέτουν την τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ, Ντόβμπικ.

Το ματς

Θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας του, ο Παναθηναίκός μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και έψαξε ένα γκολ από νωρίς. Μόλις στο 2' ο Κώτσιρας βρέθηκε σε καλή θέση και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Στο 8' οι Τζούρισιτς, Βιλένα και Σπόραρ συνδυάστηκαν εκπληκτικά και... έκρυψαν την μπάλα. Αυτή κατέληξε στον Βιλένα, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Βόλινετς.

Οι Πράσινοι δικαιούνταν ένα γκολ και κατάφεραν να το πετύχουν στο 15' έπειτα από λάθος της ουκρανικής άμυνας. Μετά από γέμισμα του Γεντβάι οι στόπερ της Ντνίπρο... ξέχασαν τον Σπόραρ. Αυτός κοντρόλαρε με το στήθος στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε τον τερματοφύλακα και με όμορφη λόμπα από διαγώνια θέση πέρασε την μπάλα πάνω από τον αμυντικό που κάλυπτε τη γραμμή του τέρματος, κάνοντας το 1-0.

Η χαρά για το Τριφύλλι δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 24' η Ντνίπρο έφερε το ματς στα ίσια. Ο Ντόβμπικ έγινε κάτοχος της μπάλας εκτός μεγάλης περιοχής, την κουβάλησε με προσωπική ενέργεια, πάτησε περιοχή πλάσαρε εξαιρετικά για το 1-1, αφού πρώτα απέφυγε Μάγκνουσον και Χουάνκαρ με ένα εντυπωσιακό σλάλομ.

Η ισοφάρισε χάλασε το μυαλό των Πρασίνων, η υπεροχή των οποίων στο τερέν ατόνησε, με τη Ντνίπρο να ισορροπεί το παιχνίδι. Οι Ουκρανοί είχαν την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα στο 33' με σουτ του Ρουμπσίνσκι που μπλόκαρε ο Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός "απάντησε" στο 34', όταν ο Παλάσιος νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Βόλινετς και ο Μπερνάρ έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ στην επαναφορά. Στη φάση αυτή ο γκολκίπερ της Ντνίπρο τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Κιναρέικιν. Στο 40' ο Ντόβμπικ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για χέρι στην αρχή της φάσης, ενώ στο 45+6' ο Πάσιτς έστειλε την μπάλα άουτ από τη μικρή περιοχή, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στη Ντνίπρο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ολοκληρώθηκε το πρώτο, δηλαδή με τον Παναθηναϊκό να μην πατά καλά στο γήπεδο και τους Ουκρανούς να πιέζουν. Μάλιστα χρειάστηκε μία πολύ μεγάλη απόκρουση του Μπρινιόλι σε πλασέ του Μπλάνκο (46') για να μην πάρει η Ντνίπρο προβάδισμα με το... καλησπέρα στο δεύτερο μέρος.

Ο Μαντσίνι έχασε το κοντρόλ στο 49΄και ο Σπόραρ άργησε να σουτάρει και σπατάλησε κλασική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 52'. Στο 54' τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ για τους Πράσινους εξαιτίας μίας ακόμα αμυντικής αδράνειας. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Σαράπι πήρε την κεφαλιά ολομόναχος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Ντνίπρο γύρισε το ματς σε 2-1 και έψαχνε πλέον ένα γκολ για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Ευτυχώς, ο Παναθηναϊκός έβγαλε χαρακτήρα και κατάφερε να ηρεμήσει προτού μπλέξει σε... περαιτέρω περιπέτειες. Βοήθησε πολύ και η αλλαγή του Τσόκαϊ, ο οποίος μπήκε αντί του κουρασμένου Βιλένα και έδωσε ανάσες στο κέντρο.

Οι Πράσινοι "ανάσαναν" οριστικά στο 70', με τον Τζούρισιτς να κάνει φοβερή ατομική ενέργεια και να γυρίζει την μπάλα στη μικρή περιοχή της Ντνίπρο. Εκεί βρισκόταν ο Σπόραρ, που με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 2-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Το ματς... τελείωσε στο 76' όταν η Ντνίπρο έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Τάντσικ είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Χουάνκαρ. Στο 89΄ο Ιωαννίδης σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-2, με την αναμέτρηση να αολοκληρώνεται και τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει μία ιστορική πρόκριση!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιλένα (66' Τσόκαϊ), Τζούριτσιτς (79' Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος, Σπόραρ (79' Ιωαννίδης), Μπερνάρ (90' Βέρμπιτς).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Ζέκα, Μαντσίνι, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς.

Ντνίπρο (Ολεξάντρ Κούτσερ): Βόλινετς (36’ Κιναρέικιν), Πάσιτς, Άνταμιουκ, Σαράπι (57' Σβάτοκ), Καπλιένκο (69' Τάντσικ), Μπαμπένκο, Ντομίνγκο Μπλάνκο, Μιροσνιτσένκο, Πικάλονοκ (68' Κόχουτ), Ρουμπτσίνσκι (69' Χουτσούλιακ), Ντόβμπικ.

Έμειναν στον πάγκο: Μαξ Βάλεφ, Πουρίτα, Χόριν, Χατζίεφ, Χορμπούνοφ, Κιγίντα.

 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags