Η UEFA θα έπρεπε να πάρει μια γενναία απόφαση με κοινή λογική και να αποβάλει τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ από την Ευρώπη, όπως τόνισε ο Κώστας Κετσετζόγλου στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Όπως είπε, η ΑΕΚ (και όχι μόνο) πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο θεωρεί πως δύσκολα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα αποφασίσει να πετάξει έξω τους Κροάτες.

«Η ΑΕΚ δεν έχει πληροφόρηση πως μπορεί να υπάρξει τιμωρία. Η πίεση που έχει ασκηθεί προς την UEFA είναι μεγάλη είναι μεγάλη και όχι μόνο από την ΑΕΚ. Περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις της UEFA, αλλά πιστεύω πως η UEFA δύσκολα θα αποκλείσει τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Μακάρι να παρθεί μια γενναία απόφαση. Μπορεί η Ντινάμο να είναι ίσως η καλύτερη ομάδα των Βαλκανίων τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι σεσημασμένη εξαιτίας αυτών των οπαδών, που δεν είναι καν οπαδοί, είναι κάτι σαν εγκληματική οργάνωση.

Η λογική λέει ότι αυτό το παιχνίδι δεν πρέπει να γίνει, η Ντινάμο δεν πρέπει να παίξει στην Ευρώπη και πρέπει η κροατική κυβέρνηση να καθαρίσει αυτή την εταιρεία δολοφόνων. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν κάτι τέτοιο οι συγκεκριμένοι οπαδοί. Οι άνθρωποι είναι νεοναζί, υπάρχουν φωτογραφίες πέρσι από το Μιλάνο που χαιρετούν ναζιστικά», τόνισε.

 

Αναφορικά με τις ευθύνες της αστυνομίας είπε: «Το φιάσκο της αστυνομίας ήταν ασύλληπτο, γιατί πίστευε πως ό,τι ήταν να κάνουν, θα το έκαναν την Τετάρτη. Ξέρανε τα πρόσωπα που ήταν σεσημασμένοι χούλιγκαν, τις πινακίδες, τα πάντα… Έχω αρχίσει να πιστεύω πως τους άφησαν επίτηδες να φτάσουν, για να τους συλλάβουν και να πουν μετά ότι ήταν τρομερή επιτυχία. Η ΑΕΚ ειδοποίησε την αστυνομία και τους είπε να λάβουν μέτρα. Ότι συνελήφθησαν 88 άτομα αμέσως μετά, δείχνει πόσο εύκολα θα μπορούσε η αστυνομία να είχε αποτρέψει αυτό το πράγμα, ώστε να μη θρηνούμε τώρα έναν άνθρωπο και να έχουμε κόσμο στα νοσοκομεία.

Ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα για την απόδοση των ευθυνών. Ο Αττικάρχης ενημερώθηκε από την ΑΕΚ δύο ώρες πριν γίνει το κακό, αλλά η αστυνομία επέμενε πως ελέγχει την κατάσταση και πως δεν θα γίνει τίποτα. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, είναι αδιανόητο γιατί το επέτρεψαν να γίνει αυτοί που υποτίθεται μας προστατεύουν. Αν δεν υπήρχαν τα αντανακλαστικά των ανθρώπων της ασφάλειας του γηπέδου, θα είχαμε και άλλους νεκρούς. Οι χούλιγκαν με την εμφάνισή τους μαχαίρωναν και χτυπούσαν, ήταν τάγμα δολοφόνων, δεν έχει να κάνει με το οπαδικό ή κάτι τέτοιο».

Σχετικά με τις ποινές που προβλέπονται για όσους έχουν συλληφθεί και εφόσον καταδικαστούν, τόνισε: «Οι συλληφθέντες έχουν ξεπεράσει τους 100, υπάρχουν για τους περισσότερους συντριπτικά στοιχεία σε βάρος τους και επειδή υπάρχει το δεδικασμένο του Άλκη, κινδυνεύουν με ισόβια. Θα δικαστούν ακόμη και οι Κροάτες κανονικά εδώ, από τα ελληνικά δικαστήρια και θα εκτίσουν εδώ τις ποινές τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα "βόμβα" από την Κροατία: "Έλληνας ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή"