Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Μέγας Γιοβάνοβιτς, άλλαξε την ιστορία - ΠΑΟ για πρωτάθλημα και αστέρια - "Τινάζει την μπάνκα" με 10 εκατ.!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-16 01:54:00

Μέγας Γιοβάνοβιτς, άλλαξε την ιστορία - ΠΑΟ για πρωτάθλημα και αστέρια - "Τινάζει την μπάνκα" με 10 εκατ.!

του Νίκου Στεργίου
Μέγας Γιοβάνοβιτς, άλλαξε την ιστορία - ΠΑΟ για πρωτάθλημα και αστέρια - "Τινάζει την μπάνκα" με 10 εκατ.!

Η μεγάλη δικαίωση Αλαφούζου και τα κέρδη του συλλόγου. Τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά μετά την τεράστια πρόκριση απέναντι στη Μαρσέιγ.

Ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει για τα καλά και μεγαλώνει ξανά ως μέγεθος μέρα με τη μέρα, κάτι που πιστοποίησε με την επική πρόκριση επί της Μαρσέιγ. Οι Πράσινοι έβγαλαν έξω μία ομάδα γεμάτη μεγάλα αστέρια και πολλαπλάσιο μπάτζετ, φουλάροντας πλέον για την επιστροφή στους ομίλους του Champions League.

Οι Πράσινοι εξασφάλισαν απόψε 5.000.000 ευρώ και τα έσοδά τους θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έρχεται ένα ματς-φωτιά με τη Μπράγκα στο γεμάτο ΟΑΚΑ, άρα και σημαντικές εισπράξεις από τα εισιτήρια. Εν συνεχεία τα έσοδα θα… εκτοξευθούν αν η ομάδα περάσει στο Champions League, ειδάλλως θα παραμείνουν ιδιαιτέρως υψηλά, αφού θυμίζουμε πως η παρουσία στους ομίλους του Europa League είναι εξασφαλισμένη (άρα θα εισπράξει τουλάχιστον 10 εκατ.!).

Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη δικαίωση για τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος πίστεψε στο όνειρο της ευρωπαϊκής επιστροφής και τόλμησε να ανεβάσει τα μπάτζετ σε πολύ υψηλά -για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια- επίπεδα. Δεν είναι τυχαίο που αμέσως μετά την πρόκριση επί της Ντνίπρο έκλεισε η μεταγραφή του Πάλμερ-Μπράουν, ενώ μετά την αντίστοιχη επί της Μαρσέιγ, σφραγίστηκε οριστικά η… βόμβα με τον Αράο! Άραγε αν οι Πράσινοι βρεθούν στους Ομίλους του Champions League, θα υπάρξει και τρίτη μεταγραφή-δώρο;

Οι Πράσινοι μέχρι τώρα πάντως ενισχύθηκαν ποιοτικά και ποσοτικά, ανέβασαν πολλά επίπεδα το ρόστερ τους σε σχέση με πέρυσι και στέλνουν μηνύματα. Τόσο στους οπαδούς τους, ότι στοχεύουν σε καλή ευρωπαϊκή πορεία ήδη από φέτος όσο και στον εγχώριο ανταγωνισμό, ότι θέλουν το Πρωτάθλημα που έχασαν πέρυσι στο νήμα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, που ακόμα και στις δύσκολες και κακές του ημέρες, όπως ήταν απόψε στη Μασσαλία όπου το πρώτο ημίχρονο ήταν… τραγικό, έχει τη δύναμη, την πίστη και την ψυχολογία να τα φέρνει όλα τούμπα. Ο Σέρβος δούλεψε σκληρά, έχτισε κάτι πολύ δυνατό, κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να επαναφέρει τον σύλλογο στο επίπεδο που του άξιζε και περιμένει να δικαιωθεί στο γήπεδο. Βέβαια, ήδη οι πρώτες ευρωπαϊκές προκρίσεις έχουν γράψει το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αλαφούζος τα "σκάει" για να στείλει τον ΠΑΟ Ch. League - Έκλεισε τεράστια μεταγραφή αμέσως μετά τη Μαρσέιγ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags