Facebook Pixel Γι’αυτό έχασε η ΑΕΚ στην Αμβέρσα! Έξαλλος ο Αραούχο - Δεν λειτούργησε για 30 εκατ.ο Γκαρσία
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-23 00:30:00

Γι’αυτό έχασε η ΑΕΚ στην Αμβέρσα! Έξαλλος ο Αραούχο - Δεν λειτούργησε για 30 εκατ.ο Γκαρσία

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Γι’αυτό έχασε η ΑΕΚ στην Αμβέρσα! Έξαλλος ο Αραούχο - Δεν λειτούργησε για 30 εκατ.ο Γκαρσία

Δεν ξεγράφεται αυτή η ομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν ανώτερη από την Αντβέρπ, αλλά πλήρωσε την έλλειψη ψυχραιμίας της στην εκτέλεση.

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε στην Αμβέρσα! Όχι ότι στο πρώτο παιχνίδι των play offs του Champions League ήταν χειρότερη από την Αντβέρπ. Ίσα-ίσα, είχε την κυριαρχία, τις ευκαιρίες, της έλειψε μόνο η ουσία, δηλαδή το γκολ. Η ήττα με 1-0 όμως έχει και κάποιες αιτίες…

Το στήσιμο του Ματίας Αλμέιδα είχε αλλαγές σε σχέση με τον επαναληπτικό με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Εξάλλου από το Σάββατο ο Αργεντινός είχε δύο μέρες για να διαχειριστεί σημαντικούς παράγοντες, όπως η κούραση. Προσπάθησε να χωρέσει στην αρχική 11άδα Πινέδα και Γκατσίνοβιτς, έθεσε εκτός τον Γιόνσον και έτσι η ΑΕΚ έπαιξε με έναν ανασταλτικό χαφ, τον Σιμάνσκι, ο οποίος ήταν φανερό πως είχε ξεμείνει από ενέργεια. Και όταν ο μοναδικός σου αμυντικός μέσος δεν έχει δυνάμεις και εσύ παίζεις ανοικτά, είναι νομοτελειακό να φας φάσεις από τον άξονα.

Αυτό φάνηκε στο 16’, όταν Κεϊτά απέφυγε τον Τσούμπερ, μοίρασε στον Βερμίρεν, ο Σιμάνσκι δεν πρόλαβε να κόψει και η μπάλα καταλήγει στον Γιάνσεν που σκοράρει, αφού ούτε ο γερόλυκος Χατζισαφί λειτουργεί αποτελεσματικά. Η φάση όμως έχει ξεκινήσει από την αδυναμία του κέντρου να αναχαιτίσει την κυκλοφορία της μπάλας από τους Βέλγους.

Από εκεί και πέρα, είδαμε μία γνώριμη εικόνα. Η ΑΕΚ έβαλε τη μπάλα κάτω, κουβάλησε μπάλες με υπομονή και κατάφερε να δημιουργήσει απειλές! Ήταν πιο παραγωγική από τους γηπεδούχους. Στην εκτέλεση όμως της έλειπε η ψυχραιμία.

Ίσως και ο αλτρουισμός!

  • Δύο φάσεις ξεχωρίζουν. Αυτή του Λιβάι Γκαρσία στο 28’. Ο μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο έκανε τα δύσκολα και στραβοπάτησε στα εύκολα. Κατέβασε τη μπάλα από το γέμισμα του Σιμάνσκι, γύρισε το κορμί του, κατάφερε να βγει κατά μέτωπο και πάνω που πάει να σουτάρει ανακόπτεται από τον Αλντερβάιλερντ που έβαλε σωτήρια το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ. Λεπτομέρεια; Πριν μπουκάρει στην περιοχή, θα μπορούσε να είχε βγάλει τετ α τετ τον Γκατσίνοβιτς που έβγαινε από πίσω μόνος του. Για παίκτης που κοστολογείται πάντως στα 30 εκατ.Ευρώ δεν απέδωσε στη συγκεκριμένη στιγμή ανάλογα της αξίας του. 
  • Επίσης στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Άμραμπατ γεμίζει και ο Μουκουντί που είχε προωθηθεί προσπαθεί να κάνει την προβολή που φεύγει άουτ, ενώ στον ίδιο χώρο υπήρχε ο Αραούχο που ως επιθετικογενής είχε περισσότερες λεπτομέρειες να σκοράρει και να ισοφαρίσει. Και μετά τον είδαμε να ξεσπά, γιατί ήταν μία φάση από αυτές που ο «Τσίνο» δεν τις χάνει…

Βέβαια είχαν προηγηθεί και άλλες ευκαιρίες. Όπως με τη Ντιναμό οι Κροάτες είχαν τον Λιβάκοβιτς, έτσι και η Αντβέρπ είχε φύλακα άγγελο τον Μπουτέ, ο οποίος έκανε καθοριστικές επεμβάσεις.

Η ΑΕΚ από το 51’ και μετά είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη του Μπατάιγ, το οποίο δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί. Τελειωμένη πάντως δεν μπορείς να τη χαρακτηρίσεις, με μονάδες, όπως ο Πόνσε (που δυστυχώς τον είδαμε να μπαίνει εξαιτίας του τραυματισμού του Γκαρσία), ο οποίος είχε ευκαιρία να σκοράρει, αλλά φαίνεται να θέλει και λίγο χρόνο.

Μία ομάδα που χάνει 2-0 στην έδρα της, μειώνει και ισοφαρίζει στο 90’ (τη Ντιναμό), μία ομάδα που δείχνει, ότι δεν τα παρατά, είναι λάθος να την ξεγράψεις. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στην Αμβέρσα. Η Αντβέρπ δεν είναι φόβητρο. Απλά όταν βρήκε την ευκαιρία την έκανε γκολ. To είπε και ο Αλμέιδα. "Στο ποδόσφαιρο πρέπει να βάζεις γκολ. Ο αντίπαλος στην πρωτη ευκαιρία έβαλε γκολ και όταν έμεινε με 10 παίκτες αμύνθηκε σωστά... δεν πήραμε σωστές αποφάσεις". Η Ένωση έχει μία εβδομάδα μπροστά της για να μελετήσει ακόμα καλύτερα την αντίπαλό της και να την… καθαρίσει στη ρεβάνς.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags